Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ : Μέχρι και 10 εκατ. κρούσματα τον Μάιο ή τον Ιούνιο στη Γερμανία αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ : Μέχρι και 10 εκατ. κρούσματα τον Μάιο ή τον Ιούνιο στη Γερμανία αν δεν τηρηθούν τα μέτρα

Εάν δεν καταστεί δυνατόν να μειωθούν αποτελεσματικά οι επαφές, ο αριθμός των ασθενών θα φτάσει αυτόν το νούμερο εντός δύο ή τριών μηνών, κάτι το οποίο θα έχει στην περίπτωση αυτή τις ανάλογες συνέπειες στο σύστημα υγείας.

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερ Κοχ (RKI)  Λόταρ Βίλερ προειδοποίησε σήμερα για «αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κοροναϊού στη Γερμανία σε έως και δέκα εκατομμύρια τον Μάιο ή τον Ιούνιο, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της επιδημίας» με δηλώσεις του στο Βερολίνο.

«Εάν δεν καταστεί δυνατόν να μειωθούν αποτελεσματικά οι επαφές, ο αριθμός των ασθενών θα φτάσει αυτόν το νούμερο εντός δύο ή τριών μηνών, κάτι το οποίο θα έχει στην περίπτωση αυτή τις ανάλογες συνέπειες στο σύστημα υγείας», όπως είπε.

Η επιβεβλημένη  ελαχιστοποίηση των επαφών θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων. Μην συγκεντρώνεστε, μείνετε σπίτι όποτε μπορείτε! Ο καθένας πρέπει να απέχει τουλάχιστον ενάμισι μέτρο από τους άλλους. Απαιτείται πλέον φρόνηση και αλληλεγγύη. Εάν αυτό εφαρμοστεί στη Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να μειωθεί», τόνισε ο πρόεδρος του RKI, ο οποίος είπε για την εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων ότι υπάρχει «εκθετική αύξηση.

«Είναι ακόμα η αρχή μιας επιδημίας που θα διαρκέσει για πολλές εβδομάδες και μήνες».

Ο Βίλερ κάλεσε τους δήμαρχους και τους περιφερειάρχες «να διαθέσουν προσωπικό από άλλες διοικητικές υπηρεσίες στις υγειονομικές αρχές με μη γραφειοκρατικό τρόπο. Ο πυρήνας των καθηκόντων των υπηρεσιών είναι η ιχνηλάτηση των επαφών μολυσμένων ατόμων για να σπάσουν τις αλυσίδες της μόλυνσης. Τα νοσοκομεία πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό των αναπνευστήρων τους στο μέγιστο».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024