Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Καμιά ανακοίνωση για τον εμβολιασμό του 40% των γιατρών της χώρας»

«Καμιά ανακοίνωση για τον εμβολιασμό του 40% των γιατρών της χώρας»

Οι Ελευθεροεπαγγελματίες Γιατροί αποτελούν τo 40% του συνόλου των γιατρών της χώρας, αλλά κάποιοι, τελευταία, τους αγνοούν στο θέμα του εμβολιασμού τους.

Των Κων/νου Βλάχου και Κων/νου Καρύδη*

Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί είμαστε το 40% του συνόλου των γιατρών της χώρας, σύμφωνα με εκτίμηση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) [προσωπική επικοινωνία με  το Γ.Γ. του ΠΙΣ κ. Γιώργο Ελευθερίου].

Μέχρι  τη στιγμή, που γράφονται αυτές οι γραμμές, κανείς από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας δεν έχει δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση στο θέμα αν και πότε  θα εμβολιαστούμε έναντι Covid19. Ούτε ο Υπουργός Υγείας, ούτε ο αρμόδιος Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στις αναρτημένες στο διαδίκτυο δηλώσεις τους (30/12/2020 και 3/1/2021) έχουν απαντήσει με σαφήνεια, σαν να μην υπάρχουμε!                                                              Στην  ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας: «πότε (θα γίνει εμβολιασμός για Covid19) στους υγειονομικούς του ιδιωτικού τομέα;» η απάντηση, που δόθηκε, ήταν : «Από 4-20/1, θα εμβολιαστούν και όλοι οι υγειονομικοί των ιδιωτικών Κλινικών/Νοσοκομείων της χώρας. Οι εμβολιασμοί τους θα πραγματοποιηθούν σε Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ.».

Yπόψη ότι η πλειονότητα των ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών, ΔΕΝ εργάζεται στα ιδιωτικά Νοσοκομεία, αλλά κάνει ατομική άσκηση της Ιατρικής.

Προέκυψε, εύλογα, το ερώτημα: Mήπως ζούμε σε άλλη χώρα; Μήπως έχουμε ολοκληρωτικό καθεστώς  και μας απέκλεισαν από τον εμβολιασμό, χωρίς να το καταλάβουμε;;Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί, μόνο σε αυτά τα καθεστώτα δεν θέλουν να ακούνε για «ελευθέριο επάγγελμα» και ατομική πρωτοβουλία!

Οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί «δεν κάνουμε τηλεϊατρική μόνον», όπως ισχυρίστηκε ανερυθρίαστα-παρουσία κοινού- ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΥ, όταν αρνήθηκε να πει το ΝΑΙ στον εμβολιασμό ΟΛΩΝ των ΓΙΑΤΡΩΝ. Είναι γνωστό ότι αυτούς τους πολλούς μήνες της εποχής Covid19, ερχόμαστε σε επαφή με υγιείς και ασθενείς στα ιατρεία μας. Το σύνολο των ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων της χώρας-για να μιλήσουμε μόνο για την ειδικότητά μας-συνεχίζουμε τη λειτουργία των ιατρείων μας και πραγματοποιούμε τους εμβολιασμούς του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, όπως ανέκαθεν. Αυτό επιτάσσει η Επιστήμη και οι Αρχές.Kαι οι γονείς που μας εμπιστεύονται τα παιδιά τους-άνω του 70% των εμβολίων γίνονται στα ιδιωτικά ιατρεία-ξέρουν πολύ καλά  ότι προηγείται του εμβολιασμού η καλή λήψη ιστορικού και η  κλινική εξέταση. Αυτά δεν γίνονται με τηλεϊατρική, αλλά με καθημερινή έκθεσή μας σε λοιμογόνους παράγοντες.

Επιβάλλεται, λοιπόν, να εμβολιασθούμε τάχιστα.

Δεν θα θέλαμε, όμως, να πάρουμε τη σειρά άλλων ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΏΝ από την εμπροσθοφυλακή ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ  ΥΓΕΙΑ (π.χ προσωπικό ΜΕΘ κοκ),ούτε να παρακάμψουμε κανέναν.

Στο Εθνικό Επιχειρησιακό Σχέδιο Εμβολιασμού κατά της COVID-19 αναφέρεται ρητά ότι πρώτοι θα εμβολιαστούν οι υγειονομικοί. Δεν αναφέρεται πουθενά από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών ότι θα προηγηθούν οι υγειονομικοί των νοσοκομείων!

Εκτός κι αν οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί της χώρας δεν κατατάσσονται στους υγειονομικούς!!!

Παροτρύνουμε τον οποιοδήποτε από το πολιτικό προσωπικό, και μέχρι να εξαντληθεί η κοινή λογική, να ενημερωθεί από το CDC από το σύνδεσμο https://www.cdc.gov/infectioncontrol/guidelines/healthcare-personnel/appendix/terminology.html  σχετικά με το θέμα ποιοι κατατάσσονται στους υγειονομικούς!

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών  έκανε το καθήκον της νομίζουμε, γιατί αυτονόητα μιλάει για εμβολιασμό υγειονομικών, που αποτελούν πρώτη προτεραιότητα. Ας κάνουν το καθήκον τους, υλοποιώντας κατάλληλα σχέδια, κι όλοι οι εμπλεκόμενοι πολιτικοί!

ΥΓ .Για το θέμα που θίγουμε σήμερα ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δεν έχει πάρει καμιά απάντηση από την πολιτική ηγεσία σε δύο  σχετικές επιστολές του προς το ΥΥ.

*Ελευθεροεπαγγελματίες Παιδίατροι

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024