Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανασχηματισμός : Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος

Ανασχηματισμός : Ποιος είναι ο νέος υφυπουργός για θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, Άγγελος Συρίγος

Ο Άγγελος Συρίγος είναι νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Τον καθηγητή Άγγελο Συρίγο επέλεξε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τη θέση του υφυπουργού Παιδείας, για θέματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Ο Άγγελος Συρίγος είναι νομικός, αναπληρωτής καθηγητής του Διεθνούς Δικαίου και της Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Το όνομά του είχε ακουστεί, για ανάληψη θέσης στο υπουργείο Εξωτερικών – καθώς λόγω και του αντικειμένου που διδάσκει, έχει βαθιά γνώση των σχετικών θεμάτων, ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε καταλαμβανει τη θέση του Βασίλη Διγαλάκη και πλέον θα είναι αρμόδιος για τη Γενική Γραμματεία Ανώτατης Εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένου του συνόλου των οργανικών μονάδων που εντάσσονται σε αυτή.

Ο Άγγελος Συρίγος, στις βουλευτικές εκλογές του 2019 εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών με τη Νέα Δημοκρατία.

Ποιος είναι

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και το 1988 αποφοίτησε από το νομικό τμήμα της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έκανε μεταπτυχιακές του σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, όπου ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Νομικής το 1994.

Από το 2002 διδάσκει διεθνές δίκαιο και εξωτερική πολιτική με ειδίκευση στις Ελληνοτουρκικές Σχέσεις στο Τμήμα Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Εργάστηκε ως δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν (1999-2002), ενώ έχει διατελέσει γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο Υπουργείο Εσωτερικών (Αύγουστος 2012-Απρίλιος 2015).

Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και βιβλία.

Το τελευταίο του βιβλίο κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2019 και είχε τίτλο «Η Συμφωνία των Πρεσπών και το Μακεδονικό Ζήτημα».

Η επίθεση σε βάρος του

Το 2017 δέχθηκε επίθεση από νεαρούς έξω από το Πάντειο και οδηγήθηκε με σοβαρούς τραυματισμούς σε νοσοκομείο.

Ο πρώτος δράστης καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλακής με αναστολή για επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ ο δεύτερος σε 18 μήνες χωρίς αναστολή.

Την επίθεση σε βάρος του είχαν καταδικάσει άνθρωποι από διάφορους πολιτικούς χώρους καθώς και ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024