Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Eilat Mashiah : Όταν η φύση γίνεται η απόλυτη έμπνευση στην μόδα

Eilat Mashiah : Όταν η φύση γίνεται η απόλυτη έμπνευση στην μόδα

Την ελπίδα για συνύπαρξη ανθρώπων και φύσης εκφράζει η σειρά κρεασιόν «Growth» της σχεδιάστριας μόδας και καλλιτέχνιδος Eilat Mashiah.

Την ελπίδα για συνύπαρξη ανθρώπων και φύσης εκφράζει η σειρά κρεασιόν «Growth» της σχεδιάστριας μόδας και καλλιτέχνιδος Eilat Mashiah.

Συνδυάζοντας και φυσικά και συνθετικά υλικά, η Mashiah εισάγει τεχνικές δημιουργίας ενδυμάτων που ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει στο σπίτι ενώ ενθαρρύνει, παράλληλα, όλους να αναγνωρίσουν ότι η φύση είναι η απαρχή της ζωής.

Δύο βασικές τεχνικές εξέλιξε η Mashiah για την ολοκλήρωση της κολεξιόν: στην πρώτη, η σχεδιάστρια μόδας έβρασε ένα φυσικό υλικό, πριν το αλείψει πάνω σε συνθετικά δίχτυα. Στη δεύτερη μεγάλωσε βλαστάρια και κέντησε τις ρίζες μέσα στο συνθετικό δίχτυ.

Τα φυσικά υλικά είναι agar (φυτική ουσία από φύκια) και σπόρια chia ή, ταπιόκα, ριζόχαρτο και ανακυκλωμένους paper seeds. Κάνοντας χρήση αυτών των υλικών, η Mashiah χρησιμοποίησε διάφορες τεχνικές ετοιμασίας τους, μαγειρεύοντάς τα σε σημείο βρασμού και, στη συνέχεια, εναποθέτοντας τα παρασκευάσματα που προέκυπταν πάνω στα συνθετικά δίχτυα και αφήνοντάς τα εκεί να στεγνώσουν. Για τα συνθετικά δίχτυα, η σχεδιάστρια διάλεξε τούλι, παλιές γυναικείες κάλτσες, δίχτυα από PVC και ορυκτόμαλλο (χρησιμοποιείται σε μόνωση κτηρίων). Όσον αφορά τη δεύτερη τεχνική, φύτεψε και καλλιέργησε αμάρανθο, χλόη σιταριού και μικρά ραπανάκια.

Όπως σημειώνει το Designboom και το ΑΠΕ – ΜΠΕ, όταν η φύση και οι άνθρωποι γίνουν ένα συμβιωτικό σύστημα, αυτή η ένωση δίνει, σύμφωνα με τη σχεδιάστρια, ελευθερία σκέψης και γαλήνη. Η κολεξιόν «Growth» στόχο έχει να λειτουργήσει ως προσομοίωση αυτής της ίδιας της συνύπαρξης βιόσφαιρας και ανθρώπινης κουλτούρας.

Sports in

Η ώρα της στέψης: Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός στον… τελικό των τελικών

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό (13:30) στον 5ο τελικό της Α1 Γυναικών με την σειρά στο 2-2 και την νικήτρια ομάδα να αναδεικνύεται ταυτόχρονα πρωταθλήτρια.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024