Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Βρετανία : Ο 82χρονος Μπράιαν Πίνκερ ήταν ο πρώτος που έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca

Κοροναϊός – Βρετανία : Ο 82χρονος Μπράιαν Πίνκερ ήταν ο πρώτος που έλαβε το εμβόλιο της AstraZeneca

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και με το εμβόλιο της Οξφόρδης/AstraZeneca στη Βρετανία.

Η Βρετανία άρχισε να εμβολιάζει σήμερα τους πολίτες της με το εμβόλιο κατά της covid-19 της AstraZeneca και της Οξφόρδης.

Ο πρώτος που το έλαβε ήταν ο 82χρονος Μπράιαν Πίνκερ, ο οποίος υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Τσώρτσιλ της Οξφόρδης, μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που αναπτύχθηκε το εμβόλιο.

«Είμαι τόσο χαρούμενος που λαμβάνω το εμβόλιο κατά της covid-19 σήμερα και πραγματικά περήφανος που πρόκειται γι’ αυτό που αναπτύχθηκε στην Οξφόρδη», δήλωσε ο Πίνκερ, ο οποίος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τους επιστήμονες που ανέπτυξαν το εμβόλιο.

«Οι νοσηλεύτριες, οι γιατροί, το προσωπικό σήμερα ήταν όλοι τους εκπληκτικοί και τώρα μπορώ πραγματικά να ανυπομονώ να γιορτάσω την 48η επέτειο του γάμου μου με τη σύζυγό μου Σίρλεϊ αργότερα φέτος», πρόσθεσε.

Το εμβόλιο χορηγήθηκε επίσης στον Άντριου Πόλαρντ, επικεφαλής της Oxford Vaccine Group και έναν από τους επικεφαλής ερευνητές στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS).

«Θρίαμβος της βρετανικής επιστήμης»

“Θρίαμβο της βρετανικής επιστήμης” χαρακτήρισε την έναρξη της χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca και της Οξφόρδης κατά της covid-19 ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ, προσθέτοντας ότι αυτός θα είναι ο μόνος μακροπρόθεσμος δρόμος για την έξοδο από την υγειονομική κρίση της πανδημίας.

“Προφανώς έχουμε τα πολύ θετικά νέα σήμερα το πρωί ότι ξεκίνησε να χορηγείται το εμβόλιο της Οξφόρδης”, επεσήμανε ο Χάνκοκ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Sky News σήμερα το πρωί. “Πρόκειται για θρίαμβο της βρετανικής επιστήμης το ότι καταφέραμε να φτάσουμε εδώ που είμαστε”.

“Από την αρχή είχαμε δει ότι το εμβόλιο ήταν ο μόνος τρόπος εξόδου μακροπρόθεσμα”, υπογράμμισε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τον Βρετανό υπουργό Υγείας, η χώρα έχει ήδη χορηγήσει ένα εκατομμύριο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech, πολύ περισσότερες από όσες όλη η υπόλοιπη Ευρώπη συνολικά.

Εξάλλου ο Χάνκοκ υπερασπίστηκε την απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν και πάλι τα σχολεία σε κάποιες περιοχές της Αγγλίας, παρά το γεγονός ότι παρατηρείται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, εξηγώντας ότι ακολουθεί τις συστάσεις για τη δημόσια υγεία και ότι τα σχολεία σε αυτές τις περιοχές είναι ασφαλή.

“Είναι επίσης ξεκάθαρο ότι το ποσοστό των εκπαιδευτικών που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό δεν είναι υψηλότερο από αυτό του υπόλοιπου πληθυσμού”, υπογράμμισε ο Χάνκοκ.

Σε άλλη του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Times Radio, ο Βρετανός υπουργός Υγείας σημείωσε ότι τα σχέδια της κυβέρνησης να χορηγήσει εμβόλια κατά της covid-19 σε όλο τον πληθυσμό περιορίζονται από την ικανότητα των παρασκευαστών να της παράσχουν επαρκή αριθμό.

“Δεν μπορεί να χορηγηθεί πιο γρήγορα από όσο μας δίνεται, και αυτή είναι η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή”, εξήγησε ο Χάνκοκ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024