Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φτιάξτε μάσκα ομορφιάς με το ρύζι που περίσσεψε από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Φτιάξτε μάσκα ομορφιάς με το ρύζι που περίσσεψε από το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι

Είναι μια από τις πιο απλές τροφές που όλοι έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας και σίγουρα περίσσεψε από το χτεσινό τραπέζι!

Είναι μια από τις πιο απλές τροφές που όλοι έχουμε στο ντουλάπι της κουζίνας μας και σίγουρα περίσσεψε από το χτεσινό τραπέζι!

Οι θρεπτικές ιδιότητές του είναι λίγο-πολύ γνωστές. Αυτό όμως που δεν γνωρίζουν πολλοί στον δυτικό κόσμο είναι οι απαράμιλλες καλλυντικές και μάλιστα αντιγηραντικές ιδιότητές του. Στην Ασία οι καλλυντικές ιδιότητες του ρυζιού ανακαλύφθηκαν πολλούς αιώνες πριν.

Τα ένζυμά του κάνουν ήπια απολέπιση και ταυτόχρονα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των φλεγμονών της ακμής. Το έλαιο από πίτουρο ρυζιού είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, σε λιπαρά οξέα και αντιοξειδωτικές ουσίες. Αυτό το καθιστά ένα εξαιρετικό αντιγηραντικό, μαλακτικό και ενυδατικό συστατικό για το δέρμα και τα μαλλιά. Επιπλέον οι ιδιότητές του αξιοποιήθηκαν και στο μακιγιάζ. Στην Ιαπωνία, οι γκέισες το άλεθαν και χρησιμοποιούσαν τη σκόνη του ως πούδρα, προκειμένου να έχουν κατάλευκη όψη.
Δείτε επίσης: Οι σούπες στη διατροφή του παιδιού
Ας δούμε όμως πώς μπορούμε να φτιάξουμε μία δοκιμασμένη αντιγηραντική μάσκα, με τρία μόνο υλικά και πρωταγωνιστή φυσικά, το ρύζι.

Θα χρειαστούμε

Μία κούπα τσαγιού αναποφλοίωτο ρύζι
Δυο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου

Αλέθουμε το ρύζι στο μπλέντερ μέχρι να γίνει σκόνη. Στη συνέχεια το ρίχνουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να προκύψει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε επιπλέον ελαιόλαδο. Στη συνέχεια με ένα πινέλο εφαρμόζουμε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και λαιμό. Περιμένουμε 30’ και ξεβγάζουμε με χλιαρό νερό. Σκουπίζουμε απαλά με μια βαμβακερή πετσέτα και βάζουμε τον ορό μας.

Bonus tip:

Καθημερινά, μετά τον καθαρισμό εφαρμόζετε ταμποναριστά στο πρόσωπό σας ρυζόνερο, για να διατηρείτε σφριγηλό και τονωμένο το δέρμα σας. Επιπλέον η δροσερή θερμοκρασία του διεγείρει την μικροκυκλοφορία της επιδερμίδας και αυξάνει την οξυγόνωση των κυττάρων άρα και τη λάμψη της.

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024