Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Ένα εντυπωσιακό mural στο Ψυρρή μιλά για αιώνια αγάπη

Ένα εντυπωσιακό mural στο Ψυρρή μιλά για αιώνια αγάπη

Η εντυπωσιακή τοιχογραφία κοσμεί την ταράτσα του Luvnroll House και αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου, πολυαναμενόμενου project.

Εν καιρώ πόλεων αδειανών και άχρωμων, κάθε εμφάνιση τέχνης και ομορφιάς στο δρόμο μοιάζει με εορταστικό πυροτέχνημα ή, αλλιώτικα, με μια ζεστή, νοητή αγκαλιά.

Γι΄αυτό και το πολύχρωμο mural του GERA1 στο κτίριο της οδού Καραϊσκάκη έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματά μας. Ονομάστηκε “ETERNAL LUV” και απεικονίζει τον μύθο του Απόλλωνα και της Δάφνης, ο οποίος «ζωντανεύει» πάνω στην ράχη ενός κτιρίου 500 μέτρα από την Ακρόπολη.

Το ETERNAL LUV δεν ήταν καθόλου εύκολο project. Ο δρόμος της Καραϊσκάκη ήταν πολύ στενός για να χωρέσει γερανός, τα διαμερίσματα της διπλανής πολυκατοικίας άρχισαν να παραπονιούνται κι ο τοίχος είχε αρκετές ατέλειες και ρωγμές, έπρεπε πρώτα να βαφτεί ένα χέρι λευκό χρώμα και μετά να αρχίσει να ξεδιπλώνει πάνω του ο GERA1 την τέχνη του. Χρειάστηκαν 20 μέρες για να ξεπεραστούν αυτά τα πρώτα  προβλήματα και να στηθεί μια επαγγελματική και πιστοποιημένη σκαλωσιά για την ασφάλεια του καλλιτέχνη. Και τότε ο GERA1 άρχισε να βάφει, κάτι που διήρκεσε δύο ολόκληρες εβδομάδες, επί οκτώ ώρες ημερησίως.

Ο Αποστόλης Ζυγούρης, κινηματογραφιστής και απόφοιτος της σχολής Leica στην Αθήνα αποτύπωσε με την κάμερά του όλη τη διαδικασία: από την επιλογή των χρωμάτων μέχρι και την τελευταία πινελιά. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο παρόν άρθρο είναι δικές του.

Στα τέλη Νοεμβρίου, το ETERNAL LUV του GERA1 με ύψος 18 μέτρα και εμβαδόν 170τ.μ. είχε ολοκληρωθεί και ήταν πλέον έτοιμο να χαρίσει λίγη αισιοδοξία στους περαστικούς και τους κατοίκους του Ψυρρή. Ωστόσο, η ιστορία του δεν τελειώνει εδώ…

Το εντυπωσιακό αυτό mural είναι μέρος μιας ευρύτερης εικόνας και μόνο η αρχή της πολύχρωμης ιστορίας του LUVNROLL HOUSE. Όταν τελειώσει η καραντίνα, και περάσει η πανδημία, εδώ στο κτίριο της οδού Καραϊσκάκη θα βρουν στέγη όλες οι εφαρμοσμένες και μη τέχνες: η αρχιτεκτονική, η ζωγραφική, η μουσική, η λογοτεχνία, ο χορός συναντούν τη μαγειρική, το Tattoo, το Piercing, τη γραφιστική, τον σχεδιασμό ρούχων κ.α.

«Θέλαμε έναν τοίχο με χρώμα, θετική πνοή στη μουντή Αθήνα, με θέμα την αγάπη, τη στοργή, την πιο σημαντική ενέργεια στον πλανήτη», λέει ο Γιώργος Μπίνας ένας από τους ιδιοκτήτες και δημιουργούς του LUVNROLL HOUSE.

Με πληροφορίες από την Athens Voice

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024