Εν καιρώ πόλεων αδειανών και άχρωμων, κάθε εμφάνιση τέχνης και ομορφιάς στο δρόμο μοιάζει με εορταστικό πυροτέχνημα ή, αλλιώτικα, με μια ζεστή, νοητή αγκαλιά.

Γι΄αυτό και το πολύχρωμο mural του GERA1 στο κτίριο της οδού Καραϊσκάκη έχει ήδη τραβήξει τα βλέμματά μας. Ονομάστηκε “ETERNAL LUV” και απεικονίζει τον μύθο του Απόλλωνα και της Δάφνης, ο οποίος «ζωντανεύει» πάνω στην ράχη ενός κτιρίου 500 μέτρα από την Ακρόπολη.

Το ETERNAL LUV δεν ήταν καθόλου εύκολο project. Ο δρόμος της Καραϊσκάκη ήταν πολύ στενός για να χωρέσει γερανός, τα διαμερίσματα της διπλανής πολυκατοικίας άρχισαν να παραπονιούνται κι ο τοίχος είχε αρκετές ατέλειες και ρωγμές, έπρεπε πρώτα να βαφτεί ένα χέρι λευκό χρώμα και μετά να αρχίσει να ξεδιπλώνει πάνω του ο GERA1 την τέχνη του. Χρειάστηκαν 20 μέρες για να ξεπεραστούν αυτά τα πρώτα  προβλήματα και να στηθεί μια επαγγελματική και πιστοποιημένη σκαλωσιά για την ασφάλεια του καλλιτέχνη. Και τότε ο GERA1 άρχισε να βάφει, κάτι που διήρκεσε δύο ολόκληρες εβδομάδες, επί οκτώ ώρες ημερησίως.

Ο Αποστόλης Ζυγούρης, κινηματογραφιστής και απόφοιτος της σχολής Leica στην Αθήνα αποτύπωσε με την κάμερά του όλη τη διαδικασία: από την επιλογή των χρωμάτων μέχρι και την τελευταία πινελιά. Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται στο παρόν άρθρο είναι δικές του.

Στα τέλη Νοεμβρίου, το ETERNAL LUV του GERA1 με ύψος 18 μέτρα και εμβαδόν 170τ.μ. είχε ολοκληρωθεί και ήταν πλέον έτοιμο να χαρίσει λίγη αισιοδοξία στους περαστικούς και τους κατοίκους του Ψυρρή. Ωστόσο, η ιστορία του δεν τελειώνει εδώ…

Το εντυπωσιακό αυτό mural είναι μέρος μιας ευρύτερης εικόνας και μόνο η αρχή της πολύχρωμης ιστορίας του LUVNROLL HOUSE. Όταν τελειώσει η καραντίνα, και περάσει η πανδημία, εδώ στο κτίριο της οδού Καραϊσκάκη θα βρουν στέγη όλες οι εφαρμοσμένες και μη τέχνες: η αρχιτεκτονική, η ζωγραφική, η μουσική, η λογοτεχνία, ο χορός συναντούν τη μαγειρική, το Tattoo, το Piercing, τη γραφιστική, τον σχεδιασμό ρούχων κ.α.

«Θέλαμε έναν τοίχο με χρώμα, θετική πνοή στη μουντή Αθήνα, με θέμα την αγάπη, τη στοργή, την πιο σημαντική ενέργεια στον πλανήτη», λέει ο Γιώργος Μπίνας ένας από τους ιδιοκτήτες και δημιουργούς του LUVNROLL HOUSE.

Με πληροφορίες από την Athens Voice

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο