Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νορβηγία : Μεγάλη κατολίσθηση κατέστρεψε τμήμα χωριού κοντά στο Όσλο - Τουλάχιστον 5 τραυματίες [εικόνες]

Νορβηγία : Μεγάλη κατολίσθηση κατέστρεψε τμήμα χωριού κοντά στο Όσλο – Τουλάχιστον 5 τραυματίες [εικόνες]

Η κατολίσθηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα, κατέστρεψε πολλά σπίτια, ενώ τουλάχιστον 5 άτομα τραυματίστηκαν και εκκενώθηκαν περίπου 200 κατοικίες.

Ώρες αγωνίας, ζουν οι κάτοικοι νορβηγικού χωριού, που είδαν τα σπίτια τους να εξαφανίζονται από μια μεγάλη κατολίσθηση που έπληξε το χωριό τους.

Η κατάσταση στο χωριό Ασκ, βορειοανατολικά του Όσλο, είναι πολύ σοβαρή, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Η κατολίσθηση που σημειώθηκε τα ξημερώματα, κατέστρεψε πολλά σπίτια, ενώ 5 με 9 άτομα τραυματίστηκαν και εκκενώθηκαν περίπου 200 κατοικίες.

Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία, ελικόπτερα και μονάδες του Ερυθρού Σταυρού, προκειμένου να συμβάλλουν στις προσπάθειες διάσωσης.

To Associated Press αναφέρει ότι τραυματίστηκαν εννέα άτομα και μέχρι στιγμής έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους 200 άτομα.


Ο επικεφαλής της επιχείρησης της αστυνομίας, Ρότζερ Πέτερσεν, δήλωσε ότι δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο εάν υπάρχουν αγνοούμενοι μετά την κατολίσθηση, μεταδίδει η DW. O ίδιος χαρακτήρισε πολύ σοβαρή την κατάσταση μιλώντας στο δίκτυο NRK. Μάλιστα έκανε λόγο για δραματικές κλήσεις που έλαβε η αστυνομία από κατοίκους του δήμου (με πληθυσμό 5.000 πολιτών) που τηλεφωνούσαν και έλεγαν ότι «σειόταν ολόκληρο το σπίτι τους».

Στις δηλώσεις του νωρίτερα σήμερα έκανε επίσης λόγο για δυσκολίες στην επιχείρηση διάσωσης λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Η κατολίσθηση έκοψε έναν δρόμο μέσα στο χωριό, αφήνοντας μια βαθιά χαράδρα. Οι γεωλόγοι από την Νορβηγική Διεύθυνση Υδάτινων Πόρων και Ενέργειας αξιολογούν επί του παρόντος το σημείο όπου συνέβη η κατολίσθηση για να προσδιορίσουν εάν είναι ασφαλές να εισέλθουν τα πληρώματα διάσωσης.

Η πρωθυπουργός της χωρας, Έρνα Σόλντμπεργκ έστειλε μήνυμα συμπαράστασης στους κατοίκους της περιοχής που επλήγησαν από την κατολίσθηση: «Με θλίβει να βλέπω την καταστροφή που προκάλεσαν οι δυνάμεις της φύσης στο Gjerdrum. Οι σκέψεις μου είναι με όσους επλήγησαν».


Τα άτομα που απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους έχουν μεταφερθεί σε κοντινό ξενοδοχείο για να τους παρασχεθεί βοήθεια.

Ο Κέτιλ Ρίνγκσεθ, επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, δεν είναι σε θέση ακόμη να υπολογίσει πόσα άτομα έχουν τραυματιστεί. «Δεν έχουν καταφέρει να ψάξουμε όλα τα σπίτια που έχουν πληγεί από την κατολίσθηση, επομένως είναι αβέβαιο εάν υπάρχουν τραυματίες που δεν έχουν βρεθεί» είπε. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν τραυματίες που μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο διάσωσης και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024