Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Το νέο στέλεχος εξαπλώνεται ταχύτερα από κάθε πρόβλεψη στην Ιρλανδία

Κοροναϊός : Το νέο στέλεχος εξαπλώνεται ταχύτερα από κάθε πρόβλεψη στην Ιρλανδία

Το νέο στέλεχος της Covid-19 που έφθασε στην Ιρλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπλώνεται ταχύτερα σε σύγκριση με τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν.

Το νέο στέλεχος της Covid-19 που έφθασε στην Ιρλανδία από το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπλώνεται ταχύτερα σε σύγκριση με τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μάικλ Μάρτιν.

«Την ώρα που η διεθνής έρευνα για τη νέα μετάλλαξη συνεχίζεται, είναι ήδη πολύ σαφές ότι βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα στέλεχος της νόσου που εξαπλώνεται πολύ, πολύ γρηγορότερα», επισήμανε ο Μάρτιν, κατά τη διάρκεια του τηλεοπτικού διαγγέλματος με το οποίο ανακοίνωσε την αυστηροποίηση των περιορισμών για τη δημόσια υγεία, για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες.

Ανησυχία

«Εξαπλώνεται σε έναν ρυθμό που έχει ξεπεράσει τα πλέον απαισιόδοξα μοντέλα, που διαθέτουμε», υπογράμμισε ο Μάρτιν.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος, η Ιρλανδία θα κλείσει όλα τα μη αναγκαία καταστήματα λιανικής από αύριο και θα παρατείνει τις σχολικές διακοπές, σε μια προσπάθεια να ανακόψει την εξάπλωση του νέου στελέχους της Covid-19.

Πάνω από 1.200 κρούσματα

Η χώρα είχε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά μολύνσεων στην Ευρώπη πριν από λίγες εβδομάδες, όμως ο μέσος όρος της των πέντε ημερών τριπλασιάστηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε πάνω από 1.200 κρούσματα την ημέρα, μετά τη χαλάρωση των μέτρων ενόψει των Χριστουγέννων.

«Η κατάσταση είναι εξαιρετικά σοβαρή», τόνισε ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, επισπεύδοντας την απαγόρευση των επισκέψεων σε σπίτια κατά μία ημέρα, με στόχο να αποφευχθούν τα πάρτι της παραμονής της Πρωτοχρονιάς και παρατείνοντας κατά 5 ημέρες, έως τις 11 Ιανουαρίου, τις σχολικές διακοπές.

Κλειστά μπαρ και εστιατόρια

Η χώρα θα παραμείνει στο υψηλότερο επίπεδο περιορισμών για τουλάχιστον 1 μήνα. Τα μπαρ και τα εστιατόρια θα παραμείνουν κλειστά και οι πολίτες δεν θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν περιττά ταξίδια σε απόσταση μεγαλύτερη των 5 χιλιομέτρων από την πόλη τους.

Ο Μάικλ Μάρτιν σημείωσε πως φαίνεται ότι η έξαρση των κρουσμάτων είναι διαφορετικότερη από κύματα που καταγράφηκαν νωρίτερα, με ένα μικρότερο διάστημα να παρατηρείται μεταξύ της αύξησης των μολύνσεων και της αύξησης του αριθμού των εισαγωγών.

Νέο ρεκόρ

Η Ιρλανδία κατέγραψε σήμερα ρεκόρ 1.718 κρουσμάτων, με αποτέλεσμα το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται σε 90.157. Δέκα τρεις θάνατοι ανακοινώθηκαν με το σύνολο στους 2.226 νεκρούς.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024