Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Αρχηγός ΓΕΕΘΑ : Επίσκεψη στις περιοχές που σήκωσαν το βάρος της ελληνοτουρκικής κρίσης

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ : Επίσκεψη στις περιοχές που σήκωσαν το βάρος της ελληνοτουρκικής κρίσης

Διήμερη επίσκεψη σε μονάδες, φυλάκια και βάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων σε Κρήτη, σε νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου αλλά και στο σύμπλεγμα της Μεγίστης πραγματοποίησε από την Τρίτη ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Διήμερη επίσκεψη σε μονάδες, φυλάκια και βάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων σε Κρήτη, σε νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου αλλά και στο σύμπλεγμα της Μεγίστης πραγματοποίησε από την Τρίτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος. Επρόκειτο για μία επίσκεψη για τις γιορτές των Χριστουγέννων αλλά στέλνει και πολλά μηνύματα αφού ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ μετέβη στις περιοχές που βρέθηκαν στο επίκεντρο της ελληνοτουρκικής κρίσης τους περασμένους μήνες. Και πολλές απ’ αυτές τις μονάδες σήκωσαν μεγάλο βάρος στην προσπάθεια την Ενόπλων Δυνάμεων για αποτελεσματική αποτροπή.

Ειδικότερα, την Τρίτη 29 και την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2020 ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, επισκέφθηκε Μονάδες και Σχηματισμούς των Ενόπλων Δυνάμεων στην Κρήτη, σε νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου και στο Σύμπλεγμα Μεγίστης, όπου αντήλλαξε ευχές με το προσωπικό, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της έλευσης του Νέου Έτους.

Συγκεκριμένα στην Κρήτη, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, ξεκίνησε τις επισκέψεις του με την 115 Πτέρυγα Μάχης, το Πεδίο Βολής Κρήτης και την 5η Ταξιαρχία Πεζικού. Στην έδρα της Ταξιαρχίας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μέσω τηλεδιάσκεψης με προσωπικό από το Επιτηρητικό Φυλάκιο Γαύδου, να ανταλλάξει ευχές με το υγειονομικό προσωπικό που στελεχώνει το Σταθμό Δειγματοληψίας για τη διενέργεια ταχέων διαγνωστικών ελέγχων (rapid tests), για την περιοχή των Χανίων, στο πλαίσιο της συμβολής των Ενόπλων Δυνάμεων στην κοινή προσπάθεια επιδημιολογικής επιτήρησης του πληθυσμού έναντι του κοροναϊού.

Κατόπιν μετέβη στον Ναύσταθμο Κρήτης στη Σούδα και ευχήθηκε στο πλήρωμα Υποβρυχίου και στο στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό του Ναυστάθμου, ενώ τελευταίος σταθμός της παραμονής του στην Κρήτη ήταν η Προκεχωρημένη Ναυτική Βάση Κυριαμαδίου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο αρχηγός επισκέφθηκε το Αεροδρόμιο Καρπάθου και το Επιτηρητικό Φυλάκιο Καλολίμνου όπου διαπίστωσε την επιχειρησιακή ετοιμότητα καθώς και το υψηλό ηθικό του προσωπικού.

Την δεύτερη ημέρα της επισκέψεως του, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε τη Ρόδο, όπου είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με το προσωπικό του Στρατηγείου της 95 ΑΔΤΕ και να συναντηθεί με τον πρόεδρο Εθνοφυλάκων Ρόδου, κ. Ηλία Πάχο. Στη συνέχεια επισκέφθηκε για ευχές τον Ναυτικό Σταθμό Ρόδου, την Κανονιοφόρο (Κ/Φ) ΑΗΤΤΗΤΟΣ, που ναυλοχεί στον λιμένα Ρόδου αυτή την περίοδο κι έκλεισε την επίσκεψη του στο νησί επισκεπτόμενος το 6ο ΕΤΕΘ, στην Κάλαθο.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024