Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η «πληρωμένη» απάντηση στον Ακάρ

Η «πληρωμένη» απάντηση στον Ακάρ

Τι απάντησε ο Ελληνας υπουργός Αμυνας

Εδώ και καιρό ο υπουργός Άμυνας (και πρώην αρχηγός των τουρκικών στρατευμάτων) Χουλουσί Ακάρ ρίχνει με τις δηλώσεις του λάδι στη φωτιά στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Ο Ακάρ που εμφανίζεται συχνά στην τουρκική τηλεόραση και μάλιστα με πουκάμισα ή με πουλόβερ με το εθνόσημο της Τουρκίας (ωσάν κανείς να αμφισβητεί την ταυτότητά του), κάνει συνεχώς όπου βρεθεί δηλώσεις κατά τις Ελλάδας. Είτε βρίσκεται απέναντι στο Καστελλόριζο, είτε στην Κωνσταντινούπολη, είτε στη Συρία επιτίθεται φραστικά εναντίον της χώρας μας. Του είχε γίνει έμμονη ιδέα η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών. Αλλά ο Ακάρ ομιλεί πολύ, πράγμα ασυνήθιστο για πρώην Α/ΓΕΕΘΑ και υπουργό Άμυνας.

Τόσο πολύ, που γίνεται γραφικός και απρόσεκτος, αφού άλλα λέει τη μια φορά και άλλα την άλλη. Αφήστε που πολλοί  πιστεύουν ότι αποτελεί προέκταση των δηλώσεων του Ερντογάν που δεν θέλει ο ίδιος να κάνει. Τελευταίως όμως ο Ακάρ το παράκανε…

Ενώ βρισκόταν στη Λιβύη στράφηκε πάλι κατά της Ελλάδας, φανερά ενοχλημένος για το εξοπλιστικό της πρόγραμμα. Τόσο που απευθυνόμενος στους Έλληνες είπε το ανεκδιήγητο, αλλά προκλητικό και επιθετικό ότι «αγοράστε όσα αεροσκάφη θέλετε, όσα υποβρύχια, όσα πλοία θέλετε. Δεν σας αρκούν. Δεν αρκούν». Έτσι μετά από αυτό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος του όφειλε μια απάντηση:

Αφού πρώτα τον συμβουλεύει να ομιλεί λιγότερο  και προσεκτικότερα για να μην εκτίθεται αναιτίως, του λέει να προσέξει ώστε να μην κάνει το ίδιο λάθος που κάνουν όσοι υπουργοί Άμυνας φλυαρούν. Εν συνεχεία του στέλνει το μήνυμα ότι «τα αεροπλάνα Rafale και το υπόλοιπο εξοπλιστικό πρόγραμμα αποτελεί την αυταπόδεικτη αξία της προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Πάμε για κυριαρχία στο Αιγαίο», του είπε για να προσθέσει: «Εγώ πάντως προτιμώ να ομιλώ λιγότερο και να εργάζομαι αθορύβως για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και της αποτρεπτικής  τους ισχύος». Έτσι απαντά ο υπουργός Άμυνας στον Τούρκο ομόλογό του.

Πηγή: Βηματοδότης

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024