Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι εμβολιασμοί, η γκάφα και η λογική του... Γκρούεζα

Οι εμβολιασμοί, η γκάφα και η λογική του… Γκρούεζα

Τεράστιο λάθος από εκείνους που έβαλαν... μέσο για να εμβολιαστούν, παίρνοντας τη θέση όσων είχαν προτεραιότητα

Η έμμεση παραδοχή της αναπληρώτριας κυβερνητικής εκπροσώπου, ότι υπήρξε πρόβλημα με τον εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών και το «φρένο» που μπήκε προκειμένου να κάνουν το εμβόλιο όσοι το έχουν ανάγκη, ανέδειξε ένα σοβαρό «φάουλ» που έγινε τις τελευταίες ημέρες.

Ένα «φάουλ» αφενός βγαλμένο από την εποχή που κάποιοι είχαν… μπάρμπα στην Κορώνη για να εξυπηρετηθούν, κι αφετέρου ήταν ένα λάθος που χάλασε την εικόνα που η ίδια η κυβέρνηση έφτιαξε.

Το να σπεύδουν διάφορα κυβερνητικά ή μη στελέχη να κάνουν το εμβόλιο νωρίτερα από τους υγειονομικούς, αμαύρωσε την ιστορική στιγμή της διαδικασίας για να μπει τέλος στην πανδημία.

Το γεγονός ότι ενώ η ίδια η κυβέρνηση είχε σπεύσει να ανακοινώσει τα 45 κυβερνητικά στελέχη που θα έκαναν το εμβόλιο, αλλά «παρεισέφρησαν» διάφοροι, ήταν μια γκάφα που έδωσε λαβή για πολλά, αρνητικά σχόλια.

Και που ακυρώνει την προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να πειστεί ο κόσμος για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού.

Είναι ντροπιαστική η εικόνα κάποιων που δεν έχουν συναίσθηση της κατάστασης, να κάνουν το εμβόλιο, να βγάζουν σέλφι και να κάνουν αναρτήσεις στα social media.

Κατ’ αρχάς είναι ντροπή ενώ θρηνούμε 100 συμπολίτες μας κάθε μέρα, και 500 δίνουν μάχη στις Εντατικές, να επιχαίρουν ορισμένοι για το εμβόλιο που έκαναν. Και πιθανώς δεν δικαιούνταν να κάνουν τώρα.

Λίγος σεβασμός δεν βλάπτει. Και ακόμη περισσότερος σεβασμός για τους χιλιάδες υγειονομικούς που «λιώνουν» εδώ και μήνες προκειμένου να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε τον κορονοϊό.

Κατά δεύτερο, θυμίζει εποχές… Γκρούεζα (του γνωστού κομματάρχη στην ταινία «Υπάρχει και φιλότιμο») όταν ορισμένοι που έχουν την κομματική δύναμη, να κάνουν παράκαμψη στις λίστες που δόθηκαν αρχικά ή να εντάσσονται σ’ αυτές με την αιτιολογία ότι είναι «χρήσιμοι για τη λειτουργία του κράτους».

Πρόκειται για φαιδρές δικαιολογίες που έκαναν τεράστια ζημιά και στην κυβέρνηση και στην ίδια την εμβολιαστική εκστρατεία.

Λέγεται ότι ο Μητσοτάκης ήταν έξαλλος με αυτή την εικόνα. Λέγεται ότι κι άλλα κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης εξοργίστηκαν με όσα συνέβησαν τα τελευταία 24ωρα και καταγγέλθηκαν επισήμως από τους υγειονομικούς.

Δε φτάνει όμως αυτό. Πρόκειται για μια βαθιά ριζωμένη νεοελληνική αντίληψη ότι «το κράτος είμαι εγώ, κι έχω προτεραιότητα». Μια αντίληψη που διαπερνά όλα τα κόμματα, όχι μόνο τη ΝΔ η οποία μετρά σχεδόν 50 χρόνια ζωής.

Αλλωστε, αυτοί που ασκούν κριτική τώρα θα έκαναν τα πάντα για να προλάβουν να κάνουν νωρίτερα το εμβόλιο, αδιαφορώντας για το ότι το στερούν από τους έχοντες πραγματικά ανάγκη.

Ορθώς η κυβέρνηση έβαλε τέλος στην παρωδία αυτή. Αλλά η γκάφα έχει γίνει.

Αν μέναμε στον συμβολικό εμβολιασμό του πρωθυπουργού, των πολιτικών αρχηγών και λίγων υπουργών σε κρίσιμα πόστα, τώρα δεν θα μιλούσαμε για επικοινωνιακό φάουλ. Στο κάτω – κάτω… πρέπει να υπάρχει και φιλότιμο.

Sports in

Έγραψε ιστορία η Άρσεναλ

Το ρεκόρ των «κανονιέρηδων» και η... συνταγή που πρέπει ν' αλλάξει για την Τσέλσι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024