Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Έχει πάθει ζημιά το σύστημα ΠΑΟΚ, από τον Άρη

Έχει πάθει ζημιά το σύστημα ΠΑΟΚ, από τον Άρη

Δεν είναι μόνο ο… βαθμολογικός πίνακας. Είναι και η διάθεση των Κιτρινόμαυρων να ανέβουν ένα σκαλοπάτι παραπάνω. Γιατί η υπόθεση «Ουάρντα» επιβεβαιώνει αυτό που όλοι καταλαβαίνουν στη Θεσσαλονίκη. Ενδεικτικό της εποχής αλλά και των οικονομικών προθέσεων, θα μπορούσε εύκολα να πει κάποιος.

Ο ΠΑΟΚ μόλις κατάλαβε πως ο Αμρ Ουάρντα βρίσκεται στο στόχαστρο του Άρη, ενεργοποίησε έναν μηχανισμό «επιστροφής» του Αιγύπτιου στη Τούμπα. Με τα ΜΜΕ να υποστηρίζουν πως πρόκειται για προσωπική επιλογή του Πάμπλο Γκαρσία. Και με το κοινό να αναρωτιέται γενικώς πως ο συμπαθής winger που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί τον «ορισμό» του… νομάδα, επιστρέφει σε ένα γήπεδο που έχει αγωνιστεί ελάχιστα.

Ναι «πως». Διότι ο Βόλος έπειτα από την περσινή κατακραυγή, το καλοκαίρι ήταν περισσότερο προσεκτικός στις διατυπώσεις του. Δεν ανακοίνωσε «δανεισμό» του Αιγύπτιου, αλλά έδωσε την εντύπωση πως προχώρησε κανονικά στην απόκτηση του.

Τέλος πάντων, δεν είναι ώρα να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Ο καθένας ξέρει και καταλαβαίνει τι «παίζει» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ποιος είναι ο Βόλος. Εδώ λέει πουλήθηκε μέσω Βρύζα. Στον Ουάρντα θα κολλήσουμε.

Προσωπικά εστιάζω αλλού. Στον τρόπο με τον οποίο ο ΠΑΟΚ βλέπει τον Άρη να «μεγαλώνει». Και στις αντιδράσεις που μάλλον δείχνουν έναν μικρό πανικό. Γιατί αν δεν ασχολούνταν ο Άρης με τον Αιγύπτιο ο Δικέφαλος του Βορρά ούτε που θα θυμόνταν ότι έχει παρκάρει τον ταλαντούχο winger στη Μαγνησία.
Μου λένε μάνατζερ πως αντιλαμβάνονται έναν εκνευρισμό γενικά στο Βορρά. Διότι ο Άρης όχι μόνο είναι από πάνω στη βαθμολογία από τον ΠΑΟΚ, όχι μόνο τον νίκησε στο Βικελίδης, αλλά ως εδώ δείχνει για το δεύτερο μισό της σεζόν διάθεση να βελτιώσει και άλλο το ρόστερ του. Και μάλιστα «χτυπώντας» τον συμπολίτη εκεί που πονάει. «Για φαντάσου τον Πρίγιοβιτς με κιτρινόμαυρα και θα καταλάβεις» ήταν η ατάκα που άκουσα.

Ήταν στρατηγική επιλογή του Δικεφάλου του Βορρά το moto «μια πόλη μια ομάδα» για την αναγέννηση του. Πριν μπει στο κόλπο του πρωταθλητισμού, πριν διεκδικήσει τίτλους ήθελε να είναι ο μοναδικός σοβαρός ποδοσφαιρικός εκπρόσωπος της πόλης. Τους απαξίωσε τους άλλους δύο. Τους «χτύπησε» με ένα σωρό τρόπους. Μη πας μακριά, οι οργανωμένοι του Ηρακλή θεωρούν ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι που διέλυσε την ομάδα τους.

Ο Άρης όμως άντεξε. Και με τον Θόδωρο Καρυπίδη όχι μόνο επέστρεψε, αλλά δείχνει και σε μια κατάσταση που θυμίζει άλλες 10ετίες. Το να τερματίσει ο ΠΑΟΚ από κάτω από τον Ολυμπιακό αντέχεται. Και υπάρχει και ένας ολόκληρος μηχανισμός επικοινωνίας για να το «δικαιολογήσει». Να πάει όμως κάτω από τον συμπολίτη; Εκεί το πράγμα γίνεται δύσκολο. Και μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις που δεν θα ήθελε κανείς βολεμένος στο «οργανόγραμμα» μιας ΠΑΕ που πληρώνει πολλούς περισσότερους από όσους έχει πραγματικά ανάγκη.

Είναι κρίσιμος αυτός ο Γενάρης. Κρίσιμος βαθμολογικά. Κρίσιμος όμως και για τα νέα δεδομένα που θα φέρει στον συσχετισμό των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης. Ο Άρης πάει για Γκερέρο, κλείνει Ιωάννου, κοιτάζει Πρίγιοβιτς. Ο ΠΑΟΚ ψάχνει στο Βόλο με Ουάρντα και Φεράρι να καλύψει τις πωλήσεις που έρχονται. Για να δούμε λοιπόν τι θα δούμε…

Sports in

Με Φουντούλη και Γεννηδουνιά συνεχίζει να γράφει ιστορία

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στο Final 4 μετά από πέντε χρόνια και ήδη κάνει όνειρα για την ανάδειξη του σε πρωταθλητή Ευρώπης για τρίτη φορά μετά το 2002 και το 2018.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024