ΜέΡΑ25 για τη ρατσιστική επίθεση στο Ωραιόκαστρο: Οι ιδέες της Χρυσής Αυγής παραμένουν ζωντανές
Την καταδίκη του ΜέΡΑ25 για τη ρατσιστική επίθεση στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης τονίζοντας ότι «οι ιδέες της Χρυσής Αυγής παραμένουν ακόμα ζωντανές».
Την καταδίκη του ΜέΡΑ25 για τη ρατσιστική επίθεση στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στο Ωραιόκαστρο, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μιχάλης Κριθαρίδης τονίζοντας ότι «οι ιδέες της Χρυσής Αυγής παραμένουν ακόμα ζωντανές».
Στρατόπεδα συγκέντρωσης
Παράλληλα ο κ. Κριθαρίδης ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την τροφοδότηση της ρατσιστικής βίας καθώς όπως επισημαίνει «όσο η κυβέρνηση από τη μία θα υψώνει ντροπιαστικούς φράχτες μισανθρωπισμού στον Έβρο και θα βάζει το λιμενικό μας στο Αιγαίο, να πραγματοποιεί παράνομες επαναπροωθήσεις, ενώ από την άλλη θα στοιβάζει όλες αυτές τις ψυχές σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αντί να ασκήσει βέτο στα Ευρωπαϊκά όργανα που νίπτουν τα χέρια τους και μας αντιμετωπίζουν ως ασπίδα, τόσο θα βλέπουμε δυστυχώς τέτοια αποκρουστικά περιστατικά».
Αναμένουμε την τιμωρία των δραστών
Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25 Μιχάλη Κριθαρίδη έχει ως εξής:
«Μια ακόμα ρατσιστική, δολοφονική επίθεση πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων ηλικίας 12-15 ετών, που βρίσκεται στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης. Η επίθεση έγινε το βράδυ του Σαββάτου από ομάδα 10 περίπου ατόμων, με μαχαίρια, σιδερολοστούς και καδρόνια, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 4 προσφυγόπουλα. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί μόλις 2 δράστες, ένας εκ των οποίων είχε και το θράσος να υποβάλει μήνυση έναντι ενός 15χρόνου Σύρου πρόσφυγα.
Επιβεβαιώνεται δυστυχώς με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, ότι οι ιδέες της Χρυσής Αυγής παραμένουν ακόμα ζωντανές. Και όσο η Κυβέρνηση από τη μία θα υψώνει ντροπιαστικούς φράχτες μισανθρωπισμού στον Έβρο και θα βάζει το λιμενικό μας στο Αιγαίο, να πραγματοποιεί παράνομες επαναπροωθήσεις, ενώ από την άλλη θα στοιβάζει όλες αυτές τις ψυχές σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, αντί να ασκήσει βέτο στα Ευρωπαϊκά όργανα που νίπτουν τα χέρια τους και μας αντιμετωπίζουν ως ασπίδα, τόσο θα βλέπουμε δυστυχώς τέτοια αποκρουστικά περιστατικά.
Σε κάθε περίπτωση, αναμένουμε την σύλληψη των δραστών και την τιμωρία τους για εγκλήματα με ρατσιστικό κίνητρο και χαρακτηριστικά».
Μια ακόμα ρατσιστική επίθεση πραγματοποιήθηκε αυτή τη φορά στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο #Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, επιβεβαιώνοντας ότι οι ιδέες της Χρυσής Αυγής παραμένουν ακόμα ζωντανές.
Αναμένουμε την σύλληψη και την τιμωρία των δραστών.https://t.co/dmCCNwT7Wm— Μιχάλης Κριθαρίδης – Michalis Kritharidis (@m_kritharidis25) December 28, 2020
- Καύσωνας Ιουνίου: Τουλάχιστον 12.000 επιπλέον θάνατοι στην Ευρώπη
- Μεξικό: Δολοφόνησαν δημοσιογράφο κοντά στο σπίτι του, δίπλα στον γιο του
- Βρετανία: Απαγορεύουν την πώληση σε παιδιά ενεργειακών ποτών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη
- Πυρκαγιές σαρώνουν τον Καναδά – Ο καπνός πνίγει μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ
- Κολομβία: Ο εκλεγμένος ακροδεξιός πρόεδρος θα μεταφέρει την πρεσβεία στην Ιερουσαλήμ
- Φλόριντα: Δύο εκτελέσεις σε μία μέρα έπειτα από 60 χρόνια – Ρεκόρ εκτελέσεων σε ένα χρόνο για τον κυβερνήτη Ντε Σάντις
- ΛΔ Κονγκό: Εξαπλώνεται ταχύτερα ο Εμπολα μαζί με τους θανάτους – Δεν υπάρχει εμβόλιο ούτε θεραπεία
- Στο στόχαστρο των ΗΠΑ το λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς του Ιράν – Καταστράφηκε πύργος επικοινωνιών και μια γέφυρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)





































![Επιστήμονες ανακάλυψαν ένα νέο είδος πίθηκου στη ΛΔ του Κονγκό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Sans-titre-1-10-315x220.jpg)













Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442