Βανέσα Κίρμπι : Πώς το θέατρο την ώθησε να κάνει τις μεγαλύτερές της επιτυχίες στον κινηματογράφο
Συμμετείχε επίσης στην πολύ επιτυχημένη σειρά «The Crown», όπου είχε τον ρόλο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας στους δύο πρώτους κύκλους
Μπορεί να αποτελούσε σημαντικό χαρακτήρα σε σειρές επιτυχημένων ταινιών όπως στο «Fast & Furious: Hobbs & Shaw», αλλά και στο «Mission: Impossible – Fallout» όπου υποδυόταν τη White Widow, ωστόσο η Βανέσα Κίρμπι χαρακτήρισε τον εαυτό της «σπασικλάκι του θεάτρου από το Λονδίνο».
Τι δήλωσε;
Προτιμά όπως έχει δηλώσει και η ίδια, τις ταινίες του ανεξάρτητου αμερικανικού και ευρωπαϊκού κινηματογράφου, δείχνοντας περισσότερη προτίμηση στον Ναπολιτάνο Πάολο Σορεντίνο.
Της αρέσει κυρίως η υποκριτική όπως αυτή εκφράζεται και πραγματώνεται μέσα στον χώρο του θεάτρου και προσέθεσε ότι αυτός ο χώρος ήταν που την ώθησε να ασχοληθεί περαιτέρω.
Στο βιογραφικό της έχει παραστάσεις με έργα του Ίψεν, του Τσέχοφ, του Σαίξπηρ, του Αρθουρ Μίλερ, του Τένεσι Ουίλιαμς. Ανάμεσά τους και το εμβληματικό «Λεωφορείον ο Πόθος» δίπλα στην Τζίλιαν Αντερσον ως Μπλανς Ντιμπουά, το οποίο μετά το Λονδίνο ανέβηκε και στη Νέα Υόρκη χαρίζοντάς της διθυραμβικές κριτικές.
Η πορεία της
Συμμετείχε επίσης στην πολύ επιτυχημένη σειρά «The Crown», όπου είχε τον ρόλο της πριγκίπισσας Μαργαρίτας στους δύο πρώτους κύκλους. Οι παραγωγοί έψαχναν μάλιστα το κατάλληλο πρόσωπο έξι μήνες. Το BAFTA που πήρε το 2018 τους δικαίωσε για την επιλογή τους.
Η αξιοπρόσεκτη πορεία της συνεχίζεται απρόσκοπτα μέχρι σήμερα. Με την ταινία «Pieces of a Woman», που παρουσιάστηκε στο φετινό Φεστιβάλ της Βενετίας -όπου η Κίρμπι κέρδισε το Volpi Cup- και θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 7 Ιανουαρίου 2021, η 32χρονη Βρετανίδα μπαίνει άξια στην κατηγορία των ηθοποιών για Οσκαρ.
Η πλοκή του φιλμ, το οποίο είναι μεταφορά σύγχρονου θεατρικού έργου, επικεντρώνεται στον συναισθηματικό Γολγοθά μιας γυναίκας που έχασε το μωρό της κατά τον τοκετό από ιατρική αμέλεια και τις μεταπτώσεις στις σχέσεις με τους γύρω της αλλά και τον εαυτό της.
- Συναγερμός για φωτιά σε δασική έκταση στα Βίλια
- Αυτόνομη πρόσβαση σε 4 παραλίες του Δήμου Κορινθίων
- Η Μοντερέι του Αλμέιδα δίνει 8 εκατ. ευρώ στην ΑΕΚ για τον Πινέδα
- Καστοριά: Αποκάλεσε «χοντρή» την ανιψιά της και συνελήφθη για body shaming
- «Super Paradise» – Η ιστορία της Μυκόνου σε μια νέα κινηματογραφική προβολή στην Αθήνα
- Πακιστάν: Καλεί τις ΗΠΑ και το Ιράν να ξαναρχίσουν τις συνομιλίες



