Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κύπρος : Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί - «Το σκοτάδι δίνει τη θέση του στο φως», τονίζει ο Αναστασιάδης

Κύπρος : Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί – «Το σκοτάδι δίνει τη θέση του στο φως», τονίζει ο Αναστασιάδης

«Σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα, για την χώρα μας και για ολόκληρη την Ευρώπη», αναφέρει ο κ. Αναστασιάδης

Στις 09.30 το πρωί της Δευτέρας (28/12) πρόκειται να εμβολιαστεί ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο κ. Αναστασιάδης θα κάνει το εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19, στο Κέντρο Υγείας, στα Λατσιά, στη Λευκωσία.

«Σπουδαία μέρα για την χώρα μας»

Στο μήνυμά του το οποίο αναρτήθηκε στους επίσημους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει χαρακτηριστικά:

«Σήμερα είναι μία σπουδαία μέρα, για την χώρα μας και για ολόκληρη την Ευρώπη. Σήμερα είναι η αρχή του τέλους για την αναχαίτιση της πιο μεγάλης κρίσης υγείας που αντιμετώπισε η ήπειρος μας εδώ και έναν αιώνα.

Η ταυτόχρονη έναρξη σε όλη την ΕΕ του προγράμματος εμβολιασμού, συνιστά το πιο αισιόδοξο μήνυμα που θα μπορούσαμε να έχουμε αυτές τις άγιες μέρες.

Ξέρουμε καλά πως η μάχη μας θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμη. Όμως τα πράγματα δεν θα είναι πια ίδια. Το σκοτάδι δίνει τη θέση του στο φως που μας χαρίζει η επιστημονική κοινότητα.

Θα απαλλαγούμε από τον φόβο και την πανδημία μόνο όταν μπορέσουμε να προστατεύσουμε ολόκληρο τον πληθυσμό μας με το εμβόλιο.

Μέχρι τότε ο κίνδυνος παραμένει ο ίδιος. Γι΄ αυτό και χρειάζεται να συνεχίσουμε να είμαστε το ίδιο προσεκτικοί. Υπομονή, κουράγιο και το νέον έτος θα είμαστε σίγουρα πιο ασφαλείς και ελεύθεροι να συνεχίσουμε να ζούμε όπως ξέρουμε».

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί

Περίπου έναν χρόνο μετά τον ορισμό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου ως νοσοκομείο αναφοράς για COVID-19, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι πρώτοι εμβολιασμοί σε επαγγελματίες υγείας που υπηρετούν στον Θάλαμο COVID-19.

Μιλώντας μετά τον εμβολιασμό της, η γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας, δρ Χριστίνα Γιαννάκη, δήλωσε ότι αισθάνεται πολύ καλά και ευχαρίστησε το προσωπικό του νοσοκομείου αναφοράς που όλοι μαζί «δίνουν καθημερινά έναν μεγάλο αγώνα επί 24ώρου βάσεως».

Προτρέπω, είπε η κ. Γιαννάκη, όλους τους πολίτες να εμβολιαστεί για το καλό της δημόσιας Υγείας. «Προτρέπω όλο τον κόσμο να αισθάνεται ασφαλής για αυτό το εμβόλιο, το οποίο είναι καλό να το λάβουν όλοι για το καλό της δημόσιας Υγείας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείσα εάν προβληματίζει το υπουργείο Υγείας ο υψηλός αριθμός θετικών rapid tests που εντοπίζονται καθημερινά, η γενική διευθύντρια του Υπουργείου δήλωσε ότι υπάρχει ανησυχία και κάλεσε τους πολίτες να πειθαρχούν και να υπακούν στα διατάγματα και τις οδηγίες που εκδίδονται για το καλό της δημόσιας Υγείας. «Με μια βόλτα στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, θα καταλάβουν τι εστί να είσαι σε μια ΜΕΘ διασωληνωμένος», ανέφερε, προσθέτοντας ότι δεν αποκλείεται η λήψη πιο δραστικών μέτρων.

Από πλευράς της, η επιστημονική διευθύντρια της Διεύθυνσης Λάρνακας-Αμμοχώστου, δρ Αμαλία Χατζηγιάννη, εξέφρασε μεγάλη συγκίνηση για την έναρξη των εμβολιασμών, που θα σημάνει την αρχή του τέλους της πανδημίας. Η δρ Χατζηγιάννη ευχαρίστησε την γενική διευθύντρια του υπουργείου Υγείας για τη στήριξη που παρείχε όλο αυτό το διάστημα στο νοσοκομείο αναφοράς, καθώς και το προσωπικό του νοσοκομείου για τις θυσίες τους όλη την προηγούμενη περίοδο.

Παροτρύνσεις για  συμμετοχή στον εμβολιασμό

Εικόνα από sigmalive

Αναμένονται σήμερα να γίνουν 20 εμβολιασμοί στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου, σύμφωνα με την κ. Χατζηγιάννη.

Με τη σειρά του, ο γενικός διευθυντής του ΟΚΥπΥΧ Κρίστης Λοϊζίδης μετέφερε τη χαρά του για την έναρξη των εμβολίων στην Κύπρο. «Θέλω να παροτρύνω όλους όσους έχουν ενδοιασμούς για το εμβόλιο, να μην έχουν, και να εμβολιαστούν όταν έρθει η σειρά τους, για να δούμε το φως στην άκρη του τούνελ», δήλωσε ο κ. Λοϊζίδης. Μετά τον εμβολιασμό του, είπε, αισθάνεται πολύ καλά.

Στη συνέχεια, ο δρ Χρήστος Κυπρή, ο πρώτος ιατρικός λειτουργός του νοσοκομείου αναφοράς που εμβολιάστηκε, μετέφερε τη χαρά του για το γεγονός ότι έχουμε πλέον στη διάθεσή μας, σε σύντομο χρονικό διάστημα το εμβόλιο κατά της νόσου. «Ελπίζω με τον εμβολιασμό μας να δώσουμε το σωστό μήνυμα για να ξεκινήσει κι ο κόσμος να εμβολιάζεται, να σταματήσει να ακούει τα fake news που παρουσιάζονται από κάποιους. Αντιλαμβάνομαι τις αμφιβολίες του κόσμου, είναι κάτι καινούργιο, για αυτό όμως εμβολιαστήκαμε εμείς πρώτοι δίνοντας το σωστό μήνυμα», δήλωσε ο δρ Κυπρή.

Τέλος, ο νοσηλευτικός λειτουργός Μάριος Πολυδώρου ευχήθηκε με τον εμβολιασμό του να είναι η αρχή και για τον ίδιο αλλά και για πολλούς άλλους να τελειώσει η πανδημία που μας ταλαιπωρεί εδώ και μήνες. «Είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί που περάσαμε εδώ, ειδικά στην πρώτη φάση της πανδημίας με το άγνωστο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Τώρα είμαστε πιο προετοιμασμένοι, αλλά είναι ακόμα δύσκολα τα πράγματα. Εύχομαι με αυτό το εμβόλιο να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από αυτή την κατάσταση», είπε.

Sports in

Το «Μαύρο Θηρίο» απειλεί τη Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεγάλη επιτυχία του Αντσελότι και το ευρωπαϊκό clasico στον ημιτελικό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024