Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Μαύρη γιατρός που πέθανε στο νοσοκομείο καταγγέλλει ρατσιστική συμπεριφορά

Κοροναϊός : Μαύρη γιατρός που πέθανε στο νοσοκομείο καταγγέλλει ρατσιστική συμπεριφορά

Σύμφωνα με την ίδια αγνοήθηκαν τα παράπονά της για σοβαρό πόνο στον αυχένα, παρά το γεγονός ότι εξήγησε πως μετά από χρόνια ιατρικής εμπειρογνωμοσύνης ήταν σε θέση να κάνει αυτοαξιολόγηση.

Μια μαύρη γιατρός στην Ινδιάνα, που έχασε την ζωή, έπειτα από επιπλοκές του κοροναϊού, είχε προηγουμένως καταγγείλει ρατσιστική αντιμετώπιση από το ιατρικό προσωπικό λόγω του χρώματός της και καθυστέρησαν τη επαρκή φροντίδα της, καθώς η ίδια ως γιατρός γνώριζε ποια βήματα έπρεπε να ακολουθηθούν.

Συγκεκριμένα, η 52χρονη πέθανε στις 20 Δεκεμβρίου μετά από πολλαπλές νοσηλείες για επιπλοκές από κοροναϊό.

Πλήρως απογοητευμένη με τη φροντίδα που της παρεχόταν ανέβασε στο προφίλ της στο Facebook ένα βίντεο, περιγράφοντας ότι οι καθυστερήσεις στη θεραπεία και τη διάγνωσή της οφείλονταν στο χρώμα του δέρματος της.

Σύμφωνα με την ίδια αγνοήθηκαν τα παράπονά της για σοβαρό πόνο στον αυχένα, παρά το γεγονός ότι εξήγησε πως μετά από χρόνια ιατρικής εμπειρογνωμοσύνης ήταν σε θέση να κάνει αυτοαξιολόγηση.

«Ήμουν συντετριμμένη», ακούγεται να λέει δακρυσμένη η Μουρ για την άρνηση του γιατρού να της χορηγήσει φάρμακα για τον πόνο. «Με έκανε να νιώθω σαν να ήμουν ναρκομανής. Και ήξερε ότι ήμουν γιατρός. Δεν παίρνω ναρκωτικά. Πονάω».

Ώρες αφόρητου πόνου και αναμονής

Είπε ότι έπρεπε να παρακαλέσει και να πείσει τον γιατρό της ότι είχε πρόβλημα να αναπνεύσει πριν της κάνουν αξονική τομογραφία. Όταν η σάρωση αποκάλυψε ότι αυτό που έλεγε ήταν αλήθεια, της δόθηκαν φάρμακα για να διαχειριστεί τον πόνο της. Αλλά μόνο μετά από ώρες αναμονής.

Οι γιατροί της έδωσαν εξιτήριο ενώ δεν ήταν σε θέση να φύγει από το νοσοκομείο και μετά από 12 ώρες αναγκάστηκε να επιστρέψει σύμφωνα με το USA Today.

«Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να με σκοτώσουν. Μου φέρονται σαν να είχα βακτηριακή πνευμονία, ενώ έχω πνευμονία από τον covid».

Όταν στην πορεία άλλαξε νοσοκομείο είπε «εδώ λαμβάνω πολύ συμπονετική φροντίδα. Μου προσφέρουν φάρμακο για τον πόνο».

Παρά την αλλαγή στην κατάσταση της νοσηλείας της, η Μουρ συνέχισε να επιδεινώνεται, μέχρι που πέθανε στο νοσοκομείο τρεις εβδομάδες μετά τη διάγνωσή της στις 29 Νοεμβρίου.

Η εμπειρία της και ο τραγικός της θάνατος προκάλεσαν οργή και θλίψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί το επισήμαναν ως το πιο πρόσφατο παράδειγμα ρατσισμού και διακρίσεων στην υγειονομική περίθαλψη, σημειώνοντας και το δυσανάλογο ποσοστό μολύνσεων και θανάτων μαύρων από κορονοϊό.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024