Ρωσία : Βαριές ποινές κάθειρξης σε ζευγάρι με την κατηγορία κατασκοπείας υπέρ της Λετονίας
Η σύζυγός Αντονίνα Ζίμινα στρατολογήθηκε, σύμφωνα με την FSB, από τις μυστικές υπηρεσίες της Λετονίας το 2012 ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών. Εν συνεχεία , όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, άρχισε να συγκεντρώνει διαβαθμισμένα έγγραφα και να τα στέλνει την Λετονία.
Ρωσικό δικαστήριο επέβαλε σε παντρεμένο ζευγάρι στην περιοχή του Καλίνιγκραντ μεγάλες ποινές κάθειρξης καθώς έκρινε ότι διενεργούσαν κατασκοπεία για λογαριασμό της Λετονίας, ανακοίνωσε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) αναφέροντας ότι κρίθηκαν ένοχοι για εσχάτη προδοσία.
Η σύζυγός Αντονίνα Ζίμινα στρατολογήθηκε, σύμφωνα με την FSB, από τις μυστικές υπηρεσίες της Λετονίας το 2012 ενώ βρισκόταν στο εξωτερικό καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών. Εν συνεχεία , όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της, άρχισε να συγκεντρώνει διαβαθμισμένα έγγραφα και να τα στέλνει την Λετονία.
Ο σύζυγος Κοντσταντίν Αντόνιετς καταδικάστηκε σε κάθειρξη 12,5 ετών. Σύμφωνα με την FSB ο Αντόνιετς στρατολογήθηκε από την σύζυγό του το 2015 και υπέκλεπτε έγγραφα από το υπουργείο Οικονομικών του Καλίνινγκραντ τα οποία διοχέτευε στην Λετονία.
Το ζευγάρι αρνείται την ενοχή του και θα εφεσιβάλει την απόφαση, δήλωσε ο δικηγόρος τους Μιχαήλ Μπάγιεφ.
Η υπόθεση τους η οποία εκδικάστηκε κεκλεισμένων των θυρών, είχε γίνει πρωτοσέλιδο σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης τα οποία έγραφαν ότι το ζευγάρι παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη με την κατηγορία ότι έστειλε μια φωτογραφία στην Λετονία στην οποία φαίνονταν να είναι δίπλα τους ένα αξιωματικός της FSB που είχε παρευρεθεί στον γάμο τους.
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η FSB δεν υπήρχε καμία αναφορά στο περιστατικό αυτό.
Το Καλίνινγκραντ είναι μια ιδιαίτερα στρατιωτικοποιημένη περιοχή της Ρωσίας η οποία εκτείνεται στην Θάλασσα της Βαλτικής, μεταξύ δύο χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Λιθουανίας και της Πολωνίας. Η Μόσχα προσάρτησε την περιοχή από την Γερμανία στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Πηγή: ΑΜΠΕ
- Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε 14 περιοχές
- Έρευνα: 7 στους 10 πιστεύουν ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της
- Από τα ελληνικά νησιά έως τα Τίρανα και τη Βαρκελώνη: Οι διαμαρτυρίες αποκαλύπτουν το τίμημα του υπερτουρισμού στην Ευρώπη
- Δεκατρείς σφαίρες πισώπλατα
- Η άνοδος των «γκρι διαζυγίων»: Γιατί οι Baby Boomers αφήνουν πίσω το «μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος»
- Ο Θοδωρής Φέρρης τραγουδά Μίκη Θεοδωράκη σε μια ξεχωριστή συναυλία στο θέατρο Λυκαβηττού
- Άργος: Απολογούνται την Παρασκευή οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν 20χρονο στο κεφάλι – Έριξαν καταιγισμό από σφαίρες
- Αρκάς: Η καλημέρα της Πέμπτης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442