Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διακοπές: Οι τρεις καλύτερες με υπερπολυτελές τρένο

Διακοπές: Οι τρεις καλύτερες με υπερπολυτελές τρένο

Μια διαφορετική ταξιδιωτική εμπειρία προσφέρουν οι εκδρομές με τρένο. Όμως, υπάρχουν διαδρομές και προτάσεις για υπερπολυτελή ταξίδια που μαγεύουν.

Το 1829, ο Άγγλος George Stephenson  κατασκεύασε την πρώτη ατμοκίνητη ατμομηχανή –  Rocket – και σηματοδότησε τη γέννηση του ταξιδιού με τρένο.

Έκανε τη διαδρομή Λίβερπουλ- Μάντσεστερ με μέση ταχύτητα 12 μίλια και μέγιστη ταχύτητα τα 30 μίλια.

Στην σημερινή εποχή της ταχύτητας και τα τρένα έχουν αναπτύξει υψηλές ταχύτητες, αλλά υπάρχουν και ταξίδια πολυτελείας στα οποία ο χρόνος δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Η απόλαυση της διαδρομής και η μαγεία του τρένου είναι το ζητούμενο. Είναι το να καθίσεις αναπαυτικά, χαλαρωμένος στο κάθισμα και να ζήσεις μια διαφορετική εμπειρία.

Τα πολυτελή ταξίδια με τρένο περιλαμβάνουν ποικίλους πολιτισμούς και επικά ταξίδια, όπως μια εκδρομή τεσσάρων εβδομάδων μέσω της Αφρικής με στάσεις στις πυραμίδες και τους καταρράκτες της Βικτώριας, ή μια διαμονή δύο εβδομάδων στον υπερσιβηρικό μέσω της Ρωσίας που διασχίζει οκτώ διαφορετικές ζώνες ώρας και ταξιδεύει στο ένα τέταρτο του κόσμου.

Υπάρχουν όμως και μικρές διαδρομές – όπως μια ημερήσια εκδρομή μέσα στην πυκνή, πράσινη βλάστηση του Περού για να ανεβεί κανείς τα σκαλιά του Μάτσου Πίτσου.

Ακόμη και ο οδοντωτός για τα Καλάβρυτα δίνει μια διαφορετική αίσθηση, έστω και χωρίς πολυτέλεια.  Μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας που ξεκινά από το Διακοπτό, ο οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα.

Όμως, στα καλά ταξίδια η αίσθηση του τόπου δίνει την επίγευση.  Για παράδειγμα πίνοντας ουίσκι στην άνεση του τρένου όταν διασχίζει τα Highlands της Σκωτίας.

Άλλωστε, ο Τ. Σ. Ελιοτ είχε πει: «Το ταξίδι δεν είναι η άφιξη».

Το κόστος είναι δυσθεώρητο αλλά ας πάρουμε μια γεύση από τρία επικά ταξίδια:

Al Andalus

Ανδαλουσία, Ισπανία

Το τρένο περνά μέσα από τις πιο εμβληματικές μεσαιωνικές πόλεις της νότιας Ισπανίας – Σεβίλλη, Κόρδοβα, Γρανάδα, Ρόντα και Κάντιθ. Πρόκειται για περιοχές όπου οι σκληρές θρησκευτικές μάχες οδήγησαν στο σημερινό πολιτιστικό καλειδοσκόπιο τόποι όπου συνυπάρχουν η μαυριτανική και η καθολική επιρροή.

Το ταξίδι από το λαμπρό παλάτι της Αλάμπρα στη Γρανάδα με Wagons-Lits του 1929 προσδίδει μια αίσθηση γοητείας και ιστορίας του παλιού κόσμου.

Eastern & Oriental Express

Σιγκαπούρη προς Μπανγκόκ

Η πολυτέλεια αποτελεί τη  δεύτερη φύση στο πανάκριβο Eastern & Oriental Express όπως αποδεικνύεται από το ανοικτό βαγόνι στο πίσω μέρος του τρένου για την πανοραμική θέα στην εξοχή όπου ένας πιανίστας παίζει μόνιμα στο μπαρ του.

Ταξιδεύει μέσα από τα καλυμμένα με ομίχλη Cameron Highlands στο Bukit Merah, στο οποίο βρίσκεται μία από τις μεγαλύτερες λίμνες γλυκού νερού της Μαλαισίας, όπου στην αποβίβαση μπορεί κανείς να δοκιμάσει τα τσάγια και τις φράουλες που καλλιεργούνται στους λόφους .

Οι επισκέπτες μπορούν αργότερα να απολαύσουν τη θέα στον ποταμό Kwai καθώς περνούν πάνω από την ιστορική οδογέφυρα Tham Kasae που χτίστηκε κατά μήκος του βουνού.. orient-express.com.

Golden Eagle Trans-Siberian Express

Μόσχα προς Βλαδιβοστόκ, Ρωσία

Οι ταξιδιώτες στο δύο εβδομάδων ταξίδι του υπερσιβηρικού Golden Eagle θα απολαύσουν μια ξεχωριστή εκδρομή. Θα καλύψουν 6.000 μίλια, διασχίζοντας οκτώ διαφορετικές ζώνες ώρας, ταξιδεύοντας το ένα τέταρτο του κόσμου.

Με πολυτελείς ανέσεις, όπως υποδοχή καλωσορίσματος με σαμπάνια, θερμαινόμενα δάπεδα και αποκλειστική υπηρεσία μπάτλερ, οι επισκέπτες μπορούν να εγκατασταθούν στα κουπέ τους και να μαγευτούν από το μοναδικό ρωσικό τοπίο – τα Ουράλια όρη έως την κλασική ξύλινη αρχιτεκτονική του Ιρκούτσκ – ενώ παίζουν οι συμφωνίες του Τσαϊκόφσκι.

Για περισσότερα ταξίδια και λεπτομέρειες εδώ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024