Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023
weather-icon 21o
Δημόπουλος στο MEGA: Το εμβόλιο κατά του κοροναϊού έχει χαρακτηριστεί επιστημονικό θαύμα

Δημόπουλος στο MEGA: Το εμβόλιο κατά του κοροναϊού έχει χαρακτηριστεί επιστημονικό θαύμα

Για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα, καθώς και για τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο, μίλησε στο MEGA ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος

Για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα, καθώς και για τις εξελίξεις γύρω από το εμβόλιο, μίλησε στο MEGA ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος.

«Ελπίζουμε με τον ερχομό της νέας χρονιάς και των εμβολίων, οι σκηνές αυτές να αποτελούν ένα οδυνηρό παρελθόν. Να συμβάλουμε όλοι να μην ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές στο μέλλον», τόνισε αρχικά.

Ερωτηθείς για την διστακτικότητα υγειονομικών υπαλλήλων σχετικά με τον εμβολιασμό, ανέφερε πως «υπάρχει μια διστακτικότητα, παρουσιάζει δεδομένα ότι δεν έχουμε μακροχρόνιες παρατηρήσεις για τα εμβόλια. Έχουμε δεδομένα 2 μηνών που δείχνουν ότι τα εμβόλια είναι εξαιρετικά αποτελεσματικά. Σημαντικά επιστημονικά περιοδικά τα έχουν χαρακτηρίσει ”επιστημονικό θαύμα”».

«Γνωρίζουμε ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουμε πιθανότατα και μεγαλύτερη παραγωγή από τα δύο εγκεκριμένα εμβόλια, αλλά και τρίτο και τέταρτο εγκεκριμένο. Τα δεδομένα που έχουμε σήμερα θα βελτιωθούν και ο αριθμός των εμβολίων αλλά και η προοπτική εμβολιασμού του 60-70% του πληθυσμού θα επιτευχθεί νωρίτερα» τόνισε.

«Είναι σπάνια αλλεργική αντίδραση στο εμβόλιο, η σύσταση είναι ότι άτομα που έχουν ιστορικό αλλεργίας να το αναφέρουν στο προσωπικό. Οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε ελεγχόμενες δομές, όπου θα μπορεί να αντιμετωπιστεί η αλλεργική αντίδραση. Πιστεύω ότι μόλις αρχίσει ο εμβολιασμός, θα υπάρξει μεταστροφή αυτού του κλίματος, όσοι περισσότεροι υγειονομικοί εμβολιάζονται θα συμπαρασύρουν συναδέλφους τους. Βεβαίως θα κάνω το εμβόλιο» κατέληξε.

Only in

Γαμπρός σκοτώθηκε στο γλέντι του γάμου του από εορταστικούς... πυροβολισμούς

Οι πολίτες ζητούν σκληρότερες ποινές σχετικά με την «παράδοση»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023