Εδώ έχουμε μια καλή είδηση από έναν δήμο ξακουστό σε όλη την οικουμένη

Στη Μύκονο λαμβάνονται πρωτοβουλίες εναρμονισμένες με τις σύγχρονες απαιτήσεις. Ναι, απαίτηση είναι η ισότητα των φύλων και η εξάλειψη της βίας. Έτσι λοιπόν ο δήμαρχος Κουκάς, στο πλαίσιο της προώθησης των πολιτικών ισότητας και της ενσωμάτωσης της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές του Δήμου προχώρησε στη σύσταση Επιτροπής Ισότητας με τη συμμετοχή εκπροσώπων από συλλογικούς φορείς της τοπικής του κοινωνίας. Συμμετέχουν επίσης δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και κάτοικοι της Μυκόνου.

Ενδεικτικά, η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας μπορεί να συνδιοργανώνει ενημερωτικές εκδηλώσεις, ημερίδες, συνέδρια, επιμορφωτικά προγράμματα και σεμινάρια σε θέματα κακοποίησης και πρόληψης της βίας, υγείας, γυναικείας απασχόλησης των πολιτών ίσων ευκαιριών, καταπολέμησης των στερεοτύπων με βάση το φύλο, ενίσχυσης της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, καθώς και να συνεργάζεται με γυναίκες από το πεδίο του πολιτισμού και των τεχνών σε επίπεδο Δήμου ή και Περιφέρειας, με την Α’/θμια και Β’/θμια εκπαίδευση και με τις μονάδες υγείας για ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες των Δήμων κ.λπ.

Ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς μπορεί να θεωρεί αυτονόητο καθήκον κάθε δημοτικής αρχής την ανάδειξη των αρχών της ισότητας όμως δεν μπορούμε να μην παρατηρήσουμε πως ακόμη στο δικό του χώρο της αυτοδιοίκησης ελάχιστες γυναίκες καταλαμβάνουν θέσεις ευθύνης «Η ανάδειξη των αξιών της ισότητας της αλληλεγγύης και του αλληλοσεβασμού αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση της τοπικής αυτοδιοίκησης στη σημερινή εποχή. Η απόφαση για τη σύσταση της Επιτροπής Ισότητας αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα για την εμπέδωση αυτών αξιών και ακόμα περισσότερο για την ενδυνάμωση της συνεργασίας με την Πολιτεία και κάθε αρμόδιο φορέα που συμβάλει στον κοινό στόχο. Με τη βεβαιότητα ότι θα έχουμε μία ουσιαστική και εποικοδομητική συνεργασία με όλα τα μέλη της Επιτροπής, εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο της» είπε σχετικά. Σαφώς και πρόκειται για μια κίνηση του δημάρχου που μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους και αναμένουμε και τις δράσεις της επιτροπής αλλά και την συνεχή στήριξη της δημοτικής αρχής ώστε να αποφανθεί η κοινωνία πως όντως κάτι νέο γεννιέται από τους κόλπους της αυτοδιοίκησης.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr