Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Περού : Απαγόρευσε τις πτήσεις από την Ευρώπη λόγω... μετάλλαξης

Περού : Απαγόρευσε τις πτήσεις από την Ευρώπη λόγω… μετάλλαξης

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα «προληπτικής φύσης» που έχουν σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου στελέχους του κοροναϊού στο Περού.

Η κυβέρνηση του Περού αποφάσισε να απαγορεύσει όλες τις πτήσεις από την Ευρώπη προληπτικά, μετά τον εντοπισμό νέου στελέχους του SARS-CoV-2, που φέρεται να είναι ακόμη πιο μεταδοτικό, στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ο μεταβατικός πρόεδρος Φραντσίσκο Σαγάστι.

«Προληπτικής φύσης»

Πρόκειται για ένα από τα μέτρα «προληπτικής φύσης» που έχουν σκοπό να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου στελέχους στο Περού, το οποίο συμμορφώνεται προς τη σύσταση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας οι χώρες να ενισχύσουν τις διαδικασίες ελέγχου και πρόληψης, ανέφερε ο Σαγάστι.

Επιπλέον, η Λίμα αποφάσισε να «απαγορεύσει την είσοδο σε όλους τους αλλοδαπούς μη μόνιμους κατοίκους που βρίσκονταν στο Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες δύο εβδομάδες», ανέφερε ο περουβιανός πρόεδρος.

Πέραν αυτού, Περουβιανοί και αλλοδαποί που είχαν επισκεφθεί το ΗΒ τις προηγούμενες δύο εβδομάδες και βρίσκονται ήδη στη χώρα των Ανδεων «πρέπει να τεθούν σε καραντίνα για 14 ημέρες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον αρχηγό του κράτους, δεν έχουν φθάσει στη χώρα απευθείας πτήσεις προερχόμενες από τη Βρετανία μετά τη 15η Δεκεμβρίου, όταν ξανάρχισαν οι διεθνείς πτήσεις.

Ωστόσο, οι αρχές έχουν θέσει υπό επιτήρηση Βρετανούς που έχουν μπει στη χώρα αφού μετεπιβιβάστηκαν σε άλλα αεροσκάφη, διευκρίνισε.

Βαρύς απολογισμός

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν καθώς το Περού πλησιάζει, αν δεν έχει ξεπεράσει ήδη, το όριο του 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων του νέου κοροναϊού (ήταν 997.517 την Κυριακή), ενώ κατά τα επίσημα στοιχεία οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 έχουν φθάσει τους 37.103.

Ως εδώ, η Λίμα έχει υπογράψει προσύμφωνο με την Pfizer για την αγορά 9,9 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της, ενώ έχει επίσης υπογράψει συμφωνία με τον μηχανισμό COVAX, του οποίου ηγείται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να εξασφαλίσει άλλες 13,2 εκατ. δόσεις εμβολίων.

Η κυβέρνηση του Σαγάστι αναγνώρισε πάντως την περασμένη εβδομάδα πως δεν έχει ενημέρωση ούτε σχετικά με το πότε θα φθάσουν οι πρώτες δόσεις, ούτε πόσες θα είναι.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024