Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Οι εργοδότες στις ΗΠΑ μπορούν να απαιτήσουν από τους εργαζόμενους να κάνουν το εμβόλιο

Κοροναϊός : Οι εργοδότες στις ΗΠΑ μπορούν να απαιτήσουν από τους εργαζόμενους να κάνουν το εμβόλιο

Οι μαζικοί εμβολιασμοί θα βάλουν φρένο στους θανάτους και θα επανεκκινήσουν την οικονομία καθώς θα επιστρέψει μιας μορφής κανονικότητα, ισχυρίζονται οι ειδικοί

Οι εργοδότες στις ΗΠΑ μπορούν να απαιτήσουν από τους εργαζόμενους να κάνουν το εμβόλιο για τον κοροναϊό, ειδάλλως δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στο χώρο εργασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες που εκδόθηκαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι ειδικοί στη δημόσια υγεία βλέπουν τους εργοδότες να διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στον εμβολιασμό αρκετών ατόμων, ώστε να επιτευχθεί η ανοσία της αγέλης και να αντιμετωπιστεί η πανδημία που έχει επιφέρει περισσότερους από 300.000 θανάτους στις ΗΠΑ.

Οι μαζικοί εμβολιασμοί θα βάλουν φρένο στους θανάτους και θα επανεκκινήσουν την οικονομία καθώς θα επιστρέψει μιας μορφής κανονικότητα, ισχυρίζονται οι ειδικοί.

Μπορούν να το απαιτήσουν;

Οι εργοδότες περίμεναν την καθοδήγηση από την Επιτροπή Ίσων Ευκαιριών Απασχόλησης των ΗΠΑ, την υπηρεσία που επιβάλλει νόμους κατά των διακρίσεων στο χώρο εργασίας.

Το να απαιτείς από τους εργαζομένους να ελεγχθούν για Covid-19 εμπίπτει στο ακανθώδες ζήτημα ιατρικών και προσωπικών δεδομένων που προστατεύονται από νόμο του 1990 για τους Αμερικανούς.

Οι επιχειρήσεις και οι εργοδότες είναι σε θέση να απαιτήσουν από ένα μεγάλο κομμάτι των Αμερικανών να κάνει το εμβόλιο, επειδή η εργασία τους εξαρτάται από αυτό. Υπό άλλες συνθήκες, οι συγκεκριμένοι πολίτες δεν θα το έκαναν.

«Εάν ένα εμβόλιο χορηγείται σε υπάλληλο από τον εργοδότη για προστασία έναντι της νόσου Covid-19, ο εργοδότης δεν ζητά περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση υγείας» επισήμανε η αρμόδια επιτροπή.

Η καθοδήγηση έρχεται εν μέσω σκεπτικισμού σχετικά με τους εμβολιασμούς μεταξύ μεγάλων ομάδων του κοινού. Πρόσφατη δημοσκόπηση έδειξε ότι περίπου 2.000 πυροσβέστες της Νέας Υόρκης, δεν θα έκανε το εμβόλιο αν τους το ζητούσε το τμήμα τους, σύμφωνα με το CNN .

Μόνο το 42% των μαύρων Αμερικανών δηλώνουν ότι σκοπεύουν να εμβολιαστούν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pew Research και μόνο το 58% των Αμερικανών ανέφερε ότι θα λάβει το εμβόλιο Covid-19, σύμφωνα με έρευνα του Gallup Panel από το Νοέμβριο.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024