Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΠΟΥ : Περιορισμένη η διανομή του εμβολίου της Pfizer έως τέλη Γενάρη

ΠΟΥ : Περιορισμένη η διανομή του εμβολίου της Pfizer έως τέλη Γενάρη

Η βοηθός του γενικού διευθυντή του Οργανισμού, Μαριάντζελα Σιμάο, δήλωσε σε ενημέρωση δημοσιογράφων ότι ο ΠΟΥ μπορεί να εκδώσει την γνωμάτευσή του για το υποψήφιο εμβόλιο της Pfizer έως το τέλος του έτους

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει να εκδώσει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης αυτό το μήνα για το εμβόλιο κατά της COVID-19 που παρασκευάστηκε από τις εταιρείες Pfizer/BioNTech, με μια περιορισμένη διανομή να ξεκινά έως τα τέλη Ιανουαρίου, ανέφεραν αξιωματούχοι του Οργανισμού.

Η βοηθός του γενικού διευθυντή του Οργανισμού, Μαριάντζελα Σιμάο, δήλωσε σε ενημέρωση δημοσιογράφων ότι ο ΠΟΥ μπορεί να εκδώσει την γνωμάτευσή του για το υποψήφιο εμβόλιο της Pfizer έως το τέλος του έτους.

Η διανομή σε περιορισμένο αριθμό χωρών θα πραγματοποιηθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου στο πλαίσιο του προγράμματος COVAX, στο οποίο ηγείται ο ΠΟΥ και στοχεύει στη χορήγηση εμβολίων σε φτωχές και μεσαίου εισοδήματος χώρες, τόνισε η Σούμια Σουαμινάθαν, επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ.

Οι δηλώσεις έρχονται ώρες μετά τη θετική γνωμάτευση που έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας (ΕΜΑ) για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, και την επακόλουθη έγκρισή του σήμερα το απόγευμα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, φέρνοντας έτσι την Ευρώπη ένα βήμα πιο κοντά στον μαζικό εμβολιασμό των 450 εκατομμυρίων κατοίκων της.

Πόσα αντιστοιχούν στην Ελλάδα

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας ανακοίνωσε πως στις 26 Δεκεμβρίου παραλαμβάνουμε την πρώτη δόση των 9.750 εμβολίων. Στις 27 Δεκεμβρίου αρχίζουν οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία αναφοράς. Έως 30 Δεκεμβρίου η Ελλάδα θα παραλάβει την πρώτη μεγάλη παρτίδα εμβολίων 83.850 δόσεων.

Οι παραδόσεις των συγκεκριμένων εμβολίων που αντιστοιχούν στον πληθυσμό μας, με βάση την κεντρική ευρωπαϊκή συμφωνία, είναι να μας παραδοθούν έως το τέλος Ιανουαρίου του 2021 429.000 δόσεις κι άλλες 333.450 δόσεις έως τέλος Φεβρουαρίου.

Μέχρι το τέλος του Μαρτίου θα έχουμε παραλάβει μόνο από την Pfizer/BioNTech συνολικά 1.265.550 δόσεις του εμβολίου. Στις δόσεις αυτές θα προστεθούν, εφόσον λάβουν έγκριση μέσα στον Ιανουάριο, δόσεις και από το εμβόλιο της Moderna και από το αντίστοιχο της AstraZeneca.

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024