Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα μείνουμε πιστοί στη δίαιτά μας παρά τους… πειρασμούς;

Πώς θα μείνουμε πιστοί στη δίαιτά μας παρά τους… πειρασμούς;

Οι πρόσφατες αλλαγές στην καθημερινότητά μας, κάνουν τις παρασπονδίες να μοιάζουν ακόμη πιο δελεαστικές. Κι όμως, μπορούμε να αντισταθούμε!

Μήπως το… τσιμπολόγημα έχει μετατραπεί σε νέο σας χόμπι; Είναι αλήθεια ότι η καθημερινότητά μας, όπως έχει αλλάξει τους τελευταίους μήνες, δεν έχει επηρεάσει μόνο τη διάθεση, αλλά και τις διατροφικές μας συνήθειες. Και για εμάς που προσπαθούσαμε ήδη να χάσουμε βάρος, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα παραστρατήσουμε ή ακόμη και θα σταματήσουμε τη δίαιτά μας. Πριν προχωρήσουμε σε έξυπνα tips που θα μας κρατήσουν σε πρόγραμμα, καλό είναι να αντιληφθούμε καλύτερα τους λόγους που μας ωθούν στις… παρασπονδίες.

Διατροφή και όχι δίαιτα

Υπάρχει λόγος που τα τελευταία χρόνια έχει επικρατήσει ο όρος «διατροφή» αντί της πατροπαράδοτης δίαιτας. Μπορεί να μοιάζει λεπτομέρεια, όμως ο όρος έχει σημασία, αφού υπονοεί και μια μεγαλύτερη διάρκεια. Και πράγματι, οι μετατροπές που έχουμε κάνει στα καθημερινά μας γεύματα, δεν πρόκειται να σταματήσουν όταν φτάσουμε στο επιθυμητό μας βάρος. Στόχος δεν είναι η επιστροφή στις ανθυγιεινές βαριές τροφές, αλλά να έχουμε πλέον αλλάξει συνήθειες που θα μας ακολουθούν στο στάδιο της συντήρησης.

Άλλο το πρόγραμμα και άλλο η ρουτίνα

Σίγουρα είναι ανάγκη να μπούμε και να μείνουμε σε πρόγραμμα. Όμως αν αυτό είναι υπερβολικά άκαμπτο και δεν χαρακτηρίζεται από ποικιλία, είναι βέβαιο πως σύντομα η ρουτίνα θα αρχίσει να μας καταβάλλει. Και τότε, τα βαριά φαγητά που γνωρίζουμε ότι θα καταστρέψουν τη σκληρή μας δουλειά, θα αρχίσουν να μοιάζουν όλο και πιο λαχταριστά. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να αποφύγουμε μια τέτοια εξέλιξη.

Έξυπνα tips που μας βγάζουν από την ανία

Δοκιμάζουμε νέα φρούτα και λαχανικά

Είναι γνωστό ότι τα φρούτα και τα λαχανικά έχουν λιγότερες θερμίδες από την αντίστοιχη ποσότητα πρωτεϊνούχων τροφών ή δημητριακών, ενώ παράλληλα είναι πλούσια σε θρεπτικές ουσίες. Έτσι, φτάνει να μάθουμε να απολαμβάνουμε μια μεγαλύτερη ποικιλία αυτών των τροφών, ώστε να έχουμε πάντα μια νέα ενδιαφέρουσα γεύση στην καθημερινότητά μας –αλλά και να προσφέρουμε στον οργανισμό μας τα συστατικά που έχει ανάγκη.

Παίζουμε με τη σειρά και τη σύνθεση των γευμάτων

Το πρόγραμμα διατροφής μοιράζει το σύνολο των μερίδων που καταναλώνουμε σε μικρότερα και μεγαλύτερα γεύματα για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η σειρά τους μπορεί να έχει νόημα ως ένα βαθμό, αφού εξασφαλίζει ότι δεν πρόκειται να πεινάσουμε τόσο ώστε να παρασυρθούμε, αλλά και ότι θα έχουμε όλη τη σωματική και πνευματική ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς μας. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να «παίξουμε» λίγο μαζί του. Μπορεί να διαπιστώσουμε ότι αλλάζοντας απλώς τη σειρά των γευμάτων, το διαιτολόγιό μας θα αποκτήσει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ενώ αυτή η αλλαγή έχει ελάχιστη σημασία για την έκβαση της δίαιτας, από τη στιγμή που οι θερμίδες δεν υπερβαίνουν την κατάλληλη ημερήσια ποσότητα.

«Πειράζουμε» αγαπημένες συνταγές

Αν σας έχει λείψει το αγαπημένο σας πιάτο, δεν χρειάζεται να του αντιστέκεστε. Με λίγο ψάξιμο μπορούμε να βρούμε απολαυστικές light εναλλακτικές των συνταγών που έχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας, και να ικανοποιήσουμε τη λαχτάρα μας για αυτές χωρίς να σπάσουμε τη δίαιτά μας.

Εμπιστευόμαστε τα προϊόντα Herbalife Nutrition

Η νέα γενιά ροφημάτων Formula 1 της Herbalife Nutrition δημιουργήθηκε ως απάντηση στην αυξημένη ζήτηση για υγιεινή διατροφή και περισσότερα θρεπτικά συστατικά, καθώς όλα τα ροφήματα παρέχουν 18g φυτικής πρωτεΐνης ανά μερίδα και 4g εδώδιμων ινών, ενώ καλύπτουν τουλάχιστον το 38% της συνισταμένης πρόσληψης 25 βιταμινών και μετάλλων. Τα ροφήματα Formula 1 προσφέρουν γεύση, ποιότητα, θρεπτικά και φυτικά συστατικά και ταυτόχρονα μειωμένη πρόσληψη θερμίδων.

Επιπλέον, ενδείκνυνται και για όσους ακολουθούν μία χορτοφαγική δίαιτα, καθώς παρασκευάζονται από vegan συστατικά, ενώ δεν περιέχουν γλουτένη και τεχνητές χρωστικές ουσίες. Όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς στη γεύση και στη θρεπτική ποιότητα, παρέχοντας σωστή διατροφή, ευκολία και νοστιμιά σε ένα απολαυστικό ρόφημα σε 9 διαφορετικές γεύσεις!

Επιπλέον, η Herbalife Nutrition διαθέτει προϊόντα για κάθε στιγμή της ημέρας, όπως μπάρες πρωτεΐνης, αλλά και αλμυρά και γλυκά σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και με όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα.

Η Herbalife Nutrition είναι μια παγκόσμια εταιρεία διατροφής, με αποστολή της τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών των ανθρώπων σε ολόκληρο τον κόσμο, μέσα από επιστημονικώς τεκμηριωμένα προϊόντα με υπέροχη γεύση, που βοηθούν τους ανθρώπους να κατακτήσουν την κατάλληλη ισορροπία μιας υγιεινής διατροφής. Με τα κορυφαία πρωτεϊνούχα υποκατάστατα γεύματος, τα ροφήματα βοτάνων, τα προϊόντα αλόης, ενέργειας, αθλητικής διατροφής και εξωτερικής διατροφής, καλύπτει πληθώρα καθημερινών διατροφικών αναγκών των καταναλωτών σε περισσότερες από 90 χώρες. Οι καταναλωτές απευθύνονται στους Ανεξάρτητους Συνεργάτες Herbalife Nutrition, οι οποίοι παρέχουν εξατομικευμένες διατροφικές συμβουλές και μια υποστηρικτική κοινότητα που τους εμπνέει να υιοθετήσουν έναν πιο υγιεινό και δραστήριο τρόπο ζωής.

Η Herbalife Nutrition είναι η πρώτη εταιρεία στον κόσμο στις κατηγορίες των υποκατάστατων γεύματος και των πρωτεϊνούχων συμπληρωμάτων διατροφής και συνδυαστικά, απασχολεί περισσότερους από 9.500 υπαλλήλους σε όλο τον κόσμο, οι μετοχές της διαπραγματεύονται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης (NYSE:HLF) και για το 2018 είχε κύκλο εργασιών ύψους 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα προϊόντα διατίθενται αποκλειστικά μέσω των Ανεξάρτητων Συνεργατών Herbalife Nutrition.

Μάθετε περισσότερα στο www.herbalife.gr ή ακολούθησε τη Herbalife Nutrition στο Facebook, το Instagram ή το YouTube.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024