Κοροναϊός : Η Ελληνίδα γιατρός που επιβλέπει το πρόγραμμα εμβολιασμού στο Μπέρμιγχαμ μιλά στο MEGA
Σύμφωνα με την ίδια «ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από την κατάσταση αυτή. Η άλλη επιλογή είναι η ανοσία της αγέλης. Έχει αποτύχει το πείραμα» υπογράμμισε, καθιστώντας σαφές ότι το εμβόλιο είναι ο τρόπος για να ξεφύγει η ανθρωπότητα από τον εφιάλτη
Η Βάσω Ματιοπούλου, επικεφαλής προγράμματος εμβολιασμού στο Μπέρμιγχαμ, μίλησε στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για τη μετάλλαξη του ιού και κατά πόσο επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, ενώ έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο χορήγησής του.
«Οι ιοί μεταλλάσσονται, έτσι είναι η φύση τους. Γι’ αυτό έχουμε το εμβόλιο της γρίπης κάθε χρόνο. Δεν είναι η πρώτη μετάλλαξη αυτή. Είχαμε και το καλοκαίρι. Το ανησυχητικό με την συγκεκριμένη είναι ότι μεταδίδεται πολύ γρήγορα.
» Οι αριθμοί των ασθενών αυξήθηκαν ανάλογα με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων. Δεν αυξάνεται η σοβαρότητα των συμπτωμάτων. Δεν φαίνεται η μετάλλαξη να επηρεάζει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου» σημείωσε σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού που έχει φέρει ταραχή σε όλο τον κόσμο.
Όπως τόνισε, πιθανότατα έχει μεταδοθεί σε πολλές χώρες αλλά δεν έχει ανιχνευτεί. «Δεν μπορεί να ανιχνευτεί με το κοινό τεστ για τον κοροναϊό. Χρειάζεται ειδική υποδομή. Ίσως να έχει μεταδοθεί σε περισσότερες χώρες….».
Σύμφωνα με την ίδια «ο εμβολιασμός είναι ο μοναδικός τρόπος για να βγούμε από την κατάσταση αυτή. Η άλλη επιλογή είναι η ανοσία της αγέλης. Έχει αποτύχει το πείραμα» υπογράμμισε, καθιστώντας σαφές ότι το εμβόλιο είναι ο τρόπος για να ξεφύγει η ανθρωπότητα από τον εφιάλτη.
Η χορήγηση του εμβολίου
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση του εμβολίου.
«Όταν έρθει στο κέντρο εμβολιασμού μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 3,5-4 ημέρες. Οι γιατροί που εμβολιάζουν στην Αγγλία πρέπει να έχουν λάβει εκπαίδευση. Για παράδειγμα δεν μπορούμε να κουνήσουμε το εμβόλιο αυτό. Το φιαλίδιο περιέχει την πρωτεΐνη του ιού και πρέπει να βάλουμε φυσιολογικό ορό, πρέπει να κάνεις ήπιες κινήσεις πάνω – κάτω. Αν το φιαλίδιο γίνει θολό σημαίνει ότι η πρωτεΐνη έχει σπάσει και τότε το εμβόλιο είναι ανενεργό».
«Θα συνιστούσα ανεπιφύλαχτα το εμβόλιο στους δικούς μου ανθρώπους» ανέφερε κλείνοντας.
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
- Οδηγός ανθρωπιστικής βοήθειας πυροβολήθηκε στο κεφάλι από στρατιώτη του Ισραήλ ενώ στέκονταν με τα χέρια ψηλά
- Συναγερμός στη Γαλλία, ο Εμπαπέ αποχώρησε τραυματίας και έβαλε πάγο στο πόδι (vids)
- Volkswagen: Εγκρίθηκαν μέτρα εξυγίανσης χωρίς, προς το παρόν, απολύσεις και κλείσιμο εργοστασίων
- Γαλλία-Μαρόκο 2-0: Οι «μάγοι» της Γαλλίας πήραν το πρώτο εισιτήριο για τους «4» (vid)
- Στα «ΝΕΑ» της Παρασκευής: Ανάβει πράσινο φως για τις αντιδημαρχίες
- Ερντογάν: Προσδοκίες για θετικές εξελίξεις σε KAAN και F-35 μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442