Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πέτσας : «Ο συγχρωτισμός μπορεί να γίνει η γιορτή για τον ιό» – Τι είπε για τα ρεβεγιόν

Πέτσας : «Ο συγχρωτισμός μπορεί να γίνει η γιορτή για τον ιό» – Τι είπε για τα ρεβεγιόν

Ας μην παίξουμε με τις ζωές των ανθρώπων που αγαπάμε. Ας παίξουμε άμυνα, είπε. 

Επιβαρυμένη παραμένει η κατάσταση σε πολλές χώρες της Ευρώπης εξαιτίας του κοροναϊού, ανέφερε ο κυβενητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Πέτσας ανέφερε πως όσοι έρχονται μάλιστα από την Βρετανία θα μένουν σε καραντίνα 7 ημερών ( και όχι τριών) εξαιτίας της μετάλλαξης που έχει προκαλέσει ανησυχία σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.

Να παίξουμε άμυνα στο ρεβεγιόν

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως το ιικό φορτίο παραμένει υψηλό σε Κοζάνη και Δυτική Αττική, κάνοντας έκκληση τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα και να υποβάλλονται σε τεστ.

«Κάνουμε έκκληση, άλλη μια φορά, όχι μόνο στους κατοίκους των επιβαρυμένων περιοχών, αλλά στους πολίτες όλης της χώρας να μην χαλαρώσουμε στις γιορτινές μέρες. Όλοι έχουμε κουραστεί από την καραντίνα που μας απομάκρυνε από τους αγαπημένους μας, αλλά δεν πρέπει να αφήσουμε μια συνάντηση λίγων ωρών να απειλήσει τις ζωές μας και να καταστρέψει όλα όσα πετύχαμε τις προηγούμενες εβδομάδες», είπε χαρακτηριστικά,

Όσον αφορά τα ρεβεγιόν, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως πως ο συγχρωτισμός μπορεί να γίνει γιορτή για τον ιό και όχι για μας προσθέτοντας πως  αυτά τα Χριστούγεννα θέλουμε να πάμε το μπροστά και όχι πίσω.

«Θέλουμε καθώς θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός, να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία. Θέλουμε – και μπορούμε – να τα καταφέρουμε. Ας προσπαθήσουμε να είμαστε με τα ίδια πρόσωπα – το πολύ με άλλη μια οικογένεια – τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά. Ας μην παίξουμε με τις ζωές μας και τις ζωές των ανθρώπων που αγαπάμε. Ας παίξουμε άμυνα. Πολύ περισσότερο τώρα που έρχεται το εμβόλιο και η ελπίδα δεν είναι ευχή, αλλά ορατή πραγματικότητα», ανέφερε.

Σχετικά με το εμβόλιο, οι πρώτες παρτίδες θα φτάσουν στη χώρα μας στις 26 Δεκεμβρίου και την επομένη θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς, ενώ θα ακολουθήσουν οι ηλικιωμένοι στις δομές φροντίδας και στη συνέχεια στους ηλικιωμένους άνω των 65 ετών.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024