Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Βρετανία : Πρωτόγνωρα μέτρα για τα Χριστούγεννα – Με σύλληψη κινδυνεύουν όσοι θα βγαίνουν εκτός περιοχής

Βρετανία : Πρωτόγνωρα μέτρα για τα Χριστούγεννα – Με σύλληψη κινδυνεύουν όσοι θα βγαίνουν εκτός περιοχής

Επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους.

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε επιστροφή από αύριο του lockdown Επιπέδου 4 στην περιφέρεια του Λονδίνου και την νοτιοανατολική Αγγλία, δίνοντας την χαριστική βολή στην εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Τα νέα μέτρα έχουν ως στόχο να αναχαιτίσουν την εκτόξευση των κρουσμάτων της Covid-19, την οποία η κυβέρνηση αποδίδει στον εντοπισμό ενός «νέου στελέχους» του κορονοϊού, «όχι περισσότερο επικίνδυνου, αλλά πιο μεταδοτικού».

Οι κάτοικοι πρέπει να παραμένουν στα σπίτια τους, εκτός περιορισμένων εξαιρέσεων. Καταστήματα, γυμναστήρια, χώροι αναψυχής και κέντρα προσωπικής φροντίδας θα κλείσουν. Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται από το σπίτι όταν αυτό είναι δυνατόν.

Απαγορεύεται η είσοδος και η έξοδος από τις περιοχές που κατατάσσονται στο Επίπεδο 4. Οι κάτοικοι αυτών των περιοχών δεν πρέπει να περνούν την νύκτα εκτός του σπιτιού τους. Μάλιστα όσοι δεν ακολουθήσουν την απαγόρευση θα κινδυνεύουν με σύλληψη.

Τι κλείνει

Επιτρέπονται οι συναντήσεις ενός μόνο ατόμου διαφορετικού νοικοκυριού σε εξωτερικούς χώρους.

Παμπ, εστιατόρια και μουσεία ήταν ήδη κλειστά από το προηγούμενο σαββατοκύριακο.

Ετσι, οι κάτοικοι της βρετανικής πρωτεύουσας και της νοτιοανατολικής Αγγλίας τίθενται σε νέο επίπεδο συναγερμού, στο Επίπεδο 4.

Ο Μπόρις Τζόνσον αντιστάθηκε μέχρι την τελευταία στιγμή στην ενίσχυση των περιοριστικών μέτρων και επέμενε ότι τα Χριστούγεννα πρέπει να σωθούν. Οι αρχές είχαν επιτρέψει την συνάντηση μέχρι τριών νοικοκυριών για πέντε ημέρες τα Χριστούγεννα .

Τέλος οι εορταστικές συγκεντρώσεις σε όσες μπαίνουν στο επίπεδο 4

Πλέον, κάθε συγκέντρωση απαγορεύεται στις ζώνες που έχουν υπαχθεί στο Επίπεδο 4, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι εορταστικές συγκεντρώσεις θα επιτραπούν για μία μόνο ημέρα.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι, μαζί με την Ιταλία, η πλέον πληγείσα από την επιδημία χώρα της Ευρώπης με περισσότερους των 67.000 νεκρούς. Το όριο των 2.000.000 κρουσμάτων ξεπεράσθηκε σήμερα.

Sports in

Η Φενέρ και τι συμφέρει τον Ολυμπιακό…

Ο βασικός στόχος των «καναρινιών», το πρόγραμμά τους μέχρι την διπλή μάχη με τον Θρύλο και τα παιχνίδια με Γαλατά και Καραγκιουμρούκ, που καλό για τον Ολυμπιακό θα είναι να μην μετατεθεί κανένα από τα δυο…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024