Το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αφαίρεσε κείμενα από τα σχολικά προγράμματα που υποκινούσαν το μίσος προς άλλες θρησκείες, το Ισραήλ και την ομοφυλοφιλία.

Το Ινστιτούτο Παρακολούθησης της Ειρήνης και της Πολιτιστικής Ανοχής στη Σχολική Εκπαίδευση, το οποίο εδρεύει στο Τελ Αβίβ, ανακοίνωσε ότι το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αφαίρεσε κείμενα από τα σχολικά προγράμματα στις νέες εκδόσεις του που υποκινούσαν το μίσος προς άλλες θρησκείες, το Ισραήλ και την ομοφυλοφιλία.

Αλλαγές σε ορισμένα θέματα

Σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Ινστιτούτο, καταγράφονται όλες οι αναθεωρήσεις των σχολικών προγραμμάτων από το 2016 έως την παρούσα στιγμή, καθώς στα προγράμματα σπουδών έχουν γίνει πολλές διαγραφές για να καλύψουν τις αλλαγές στην περιοχή και ειδικότερα στο Σαουδαραβικό Βασίλειο.

Το ισραηλινό ινστιτούτο, ανέφερε ότι τα αποτελέσματα δείχνουν πως εξακολουθούν να υπάρχουν παραδείγματα εξτρεμισμού στα προγράμματα σπουδών, με αλλαγές σε ορισμένα θέματα σχετικά με τις γυναίκες, άλλες θρησκείες καθώς και για το Ισραήλ.

Σημειώνει ότι τα προγράμματα σπουδών εξακολουθούν να περιγράφουν τους μη μουσουλμάνους ως «άπιστους», αλλά και με μεγαλύτερη διαφάνεια προς τη Δύση σε άλλους τομείς του προγράμματος σπουδών.

Προσθέτει ότι το πρόγραμμα σπουδών εξακολουθεί να επαινεί το «τζιχάντ» και το «μαρτύριο για χάρη του Θεού», αλλά επίσης επικρίνει «τρομοκρατικές πράξεις που διαπράττονται από εξτρεμιστές».

Για το «Ολοκαύτωμα»

Τονίζει ότι υπάρχουν υποδείξεις στα νέα προγράμματα σπουδών για το «Ολοκαύτωμα», καθώς κείμενο αναφέρεται στην «απέλαση και την εξόντωση ορισμένων μειονοτήτων από χώρες, όπως των Εβραίων στην Ευρώπη και των Ινδών από την Ουγκάντα (που είχαν μεταφέρει εκεί οι Βρετανοί).

Στα προγράμματα σπουδών για την περίοδο 2020-2021 αφαιρέθηκε κεφάλαιο που αναφέρονταν «σε αναπόφευκτο πόλεμο μεταξύ Μουσουλμάνων και Εβραίων».

Καταργήθηκαν ακόμη κείμενα που αναφέρονταν στη χρήση χρημάτων, γυναικών και ναρκωτικών από τον «Σιωνισμό» και ολόκληρο κεφάλαιο για τη «Σιωνιστική Απειλή».

Το αραβικό κείμενο υπενθυμίζει ότι ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, ξεκίνησε εκστρατεία εναντίον των «εξτρεμιστικών ιδεών», δηλώνοντας ότι η χώρα του θα «απαλείψει αυτές τις ιδέες και θα επιστρέψει στην κανονική ζωή».

«Στο μετριοπαθές Ισλάμ»

Ο Μπιν Σαλμάν πρόσθεσε σε συνέντευξή του: «Θα στοιχηματίσουμε στο μετριοπαθές Ισλάμ που είναι ανοιχτό στους πολιτισμούς και δεν θα σπαταλήσουμε άλλα 30 χρόνια στην αντιμετώπιση εξτρεμιστικών ιδεών… Θα επιστρέψουμε σε αυτό που ήμασταν, στο μετριοπαθές και ανοιχτό Ισλάμ».

Πηγή: Ray al Youm, echedoros-a.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr