Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ο Μακρόν πιθανότατα κόλλησε στην Σύνοδο Κορυφής, λέει η Γαλλία

Κοροναϊός : Ο Μακρόν πιθανότατα κόλλησε στην Σύνοδο Κορυφής, λέει η Γαλλία

Νέες πληροφορίες αναφορικά με τη μόλυνση του Εμανουέλ Μακρόν με κοροναϊό φέρνει το Reuters στο φως της δημοσιότητας

Νέες πληροφορίες αναφορικά με τη μόλυνση του Εμανουέλ Μακρόν με κοροναϊό φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Reuters.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων, το οποίο επικαλείται τη γαλλική προεδρία ο πρόεδρος της χώρας είναι «πολύ πιθανό» να κόλλησε κοροναϊό κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής που διεξήχθη την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή στις Βρυξέλλες.

Μάλιστα, αυτός είναι -μεταξύ άλλων- και ο λόγος για τον οποίο έχει σημάνει… συναγερμός σχεδόν σε όλους τους ηγέτες των χωρών της Ευρώπης, αφού ήρθαν σε επαφή μαζί του κατά τη διάρκεια της Συνόδου.

Ωστόσο, από την είδηση προκύπτει και άλλο πρόβλημα, αφού εφόσον επαληθευτεί και ο γάλλος πρόεδρος κόλλησε κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής, τότε πρέπει να αναζητηθεί η «πηγή» και στη συνέχεια όλοι όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της και πιθανώς δεν ξέρουν ότι νοσεί.

Μάλιστα, όπως είναι λογικό, στη Σύνοδο Κορυφής συμμετείχε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος -όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία- μπορεί να μην ήρθε σε κατ’ ιδίαν επαφή με τον Μακρόν, ωστόσο συνυπήρξε μαζί του.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης έχει αρνητικό τεστ το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα ενώ αφήνει να εννοηθεί ότι εκτός όλων των άλλων ο κ. Μητσοτάκης δεν μπαίνει σε προληπτική καραντίνα καθώς ήταν δεν είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο αφού όπως τονίζεται στην ανακοίνωση «οι ηγέτες που μπαίνουν σε καραντίνα, είχαν κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Γαλλίας μέσα στην εβδομάδα».

Αρνητική στον κοροναϊό η Μπριζίτ Μακρόν

Την ίδια στιγμή, η σύζυγος του Γάλλου προέδρου, Μπριζίτ Μακρόν, υποβλήθηκε σε εξέταση και βρέθηκε αρνητική στον κοροναϊό, ανακοίνωσε το γραφείο της.

Ο 42χρονος Εμανουέλ Μακρόν προσβλήθηκε από την Covid-19 και το γεγονός αυτό πυροδότησε έναν μαραθώνιο ιχνηλάτησης σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, αφού τις τελευταίες ημέρες ο Γάλλος ηγέτης είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με πρωθυπουργούς άλλων χωρών και άλλους πολιτικούς αξιωματούχους.

Αρνητικός στον κοροναϊό βρέθηκε και ο Μίχολ Μάρτιν, ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας, ο οποίος υποβλήθηκε προληπτικά σε εξετάσεις επειδή είχε συναντηθεί την περασμένη εβδομάδα με τον Μακρόν.

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, είναι επίσης αρνητικός αλλά θα παραμείνει σε καραντίνα μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους. Ο Σάντσεθ συναντήθηκε με τον Μακρόν στο Ελιζέ την Δευτέρα και στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα οι δύο ηγέτες φορούσαν μάσκες και δεν αντάλλαξαν χειραψία.

Από τη Λισαβόνα έγινε γνωστό ότι και ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Αντόνιο Κόστα βρέθηκε αρνητικός στον φονικό ιό.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024