Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι κάμερες θα δείξουν τη συνάντηση για τη δωροδοκία του Mάριου Σιαμπάνη από πρώην υπάλληλο του ΠΑΟΚ

Οι κάμερες θα δείξουν τη συνάντηση για τη δωροδοκία του Mάριου Σιαμπάνη από πρώην υπάλληλο του ΠΑΟΚ

Η συνάντηση με τον πρώην υπάλληλο του ΠΑΟΚ και η απόπειρα δωροδοκίας που έχει καταγγείλει ο Κώστας Καραπαπάς, ενδεχομένως έχει γραφτεί σε κάμερες γύρω από το καφέ στον Εύοσμο. Δεν θα πρέπει να κινηθούν οι αρχές προτού... σβηστούν;

Σχεδόν πέντε 24ωρα μετά την καταγγελία – βόμβα του αντιπροέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά, για απόπειρα δωροδοκίας παικτών του Αρη, πριν από το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον ΠΑΟΚ, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Η Δικαιοσύνη κινήθηκε ταχύτατα και η εισαγγελική παρέμβαση παραγγέλθηκε άμεσα προκειμένου να γίνει προκαταρκτική έρευνα και να διερευνηθούν οι καταγγελίες.

Όπως δηλαδή πρέπει να γίνεται σε ένα ευνομούμενο κράτος το οποίο έχει κανόνες και δεν εκβιάζεται από κανέναν.

Θυμίζουμε ότι την έρευνα ανέλαβε η υποδιεύθυνση αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας Θεσσαλονίκης και αμέσως λήφθηκαν καταθέσεις από τον κ. Καραπαπά, τον τερματοφύλακα του Άρη Σιαμπάνη και τον συμπαίκτη του Δεληζήση, ο οποίος σε δηλώσεις του φέρεται να επιβεβαίωσε τα περί απόπειρας δωροδοκίας.

Η έρευνα διερευνάται για τα αδικήματα της απόπειρας δωροδοκίας, της απόπειρας παράνομης βίας και της απόπειρας χειραγώγησης ποδοσφαιρικού αγώνα.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο Σιαμπάνης φέρεται να κατέθεσε ότι είχε συνάντηση το βράδυ της Πέμπτης, στο Μικέλ του Ευόσμου με πρώην υπάλληλο του ΠΑΟΚ. Εδωσε το όνομά του κι ανέφερε ότι στην συνάντηση του προσέφερε χρήματα, προσδιόρισε το ποσό στις 100.000 και ότι του ζητήθηκε να βρει και άλλους συμπαίκτες για μειωμένη απόδοση».

Η έρευνα, λοιπόν, προχωρά και δεν θα έχει μόνο τη λήψη καταθέσεων από τους καταγγέλλοντες και τους καταγγελόμενους αλλά και πιο… αστυνομική διάσταση.

Για παράδειγμα, πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη αναφέρουν ότι υπάρχει πολύ… ψωμί στην υπόθεση μιας και η καταγγελλόμενη απόπειρα δωροδοκίας έγινε σε δημόσιο χώρο, σε ένα καφέ σε κεντρικό σημείο του Ευόσμου.

Αυτό σημαίνει ότι στην γύρω περιοχή υπάρχουν εγκατεστημένες κάμερες οι οποίες έχουν καταγράψει τα πάντα. Αν έγινε δηλαδή η συνάντηση του πρώην στελέχους του ΠΑΟΚ με τον Σιαμπάνη, πόση ώρα διήρκησε και σε ποια ατμόσφαιρα διεξήχθη.

Καταστήματα και βενζινάδικα στην περιοχή υπάρχουν. Σίγουρα θα έχουν κάμερες

Οι κάμερες είναι, επομένως, αδιάψευστος μάρτυρας και τα πλάνα που πιθανότατα υπάρχουν μπορούν να βεβαιώσουν τα καταγγελλόμενα.

Πήγε ή όχι ο «Νώντας» στο καφέ και συνάντησε τον παίκτη του Αρη; Γιατί αν πήγε, χωρίς κανένα λόγο, επιβεβαιώνεται και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, αλλά και ο Μάριος Σιαμπάνης και ο συμπαίκτης του, ο Δεληζήσης, για την απόπειρα δωροδοκίας.

Προτού, λοιπόν, σβηστούν τα πλάνα των προηγούμενων ημερών, δεν θα ήταν ορθό να κινηθεί ο ανακριτής και να ζητήσει το περιεχόμενο των καμερών από την περασμένη εβδομάδα;

Να δούμε πλάνα από το δρόμο και από το καφέ και να επιβεβαιωθεί η συνάντηση που έγινε. Να δούμε ποια αυτοκίνητα ήταν εκείνη την ώρα της καταγγελλόμενης δωροδοκίας. Ηταν του «Νώντα»; Ηταν και κάποιοι άλλοι μαζί τους;

Κι επειδή οι καιροί είναι πονηροί θα πρέπει να ερωτηθούν όλοι οι καταστηματάρχες της περιοχής γύρω από το καφέ, οι ιδιοκτήτες βενζινάδικων κ.λπ. αν έχουν εγκαταστήσει κάμερες οι οποίες έχουν «πιάσει» τον πρώην υπάλληλο του ΠΑΟΚ να μεταβαίνει στην καφετέρια και να συναντά τον παίκτη του Αρη.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα ισχυριστούν τότε όσοι θέλουν να «θάψουν» μια πολύ σοβαρή καταγγελία που μπορεί να κλονίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Και βεβαίως, μια ακόμη κίνηση που πρέπει να γίνει είναι άρση του τηλεφωνικού απορρήτου ώστε να βγουν στο φως οι συνομιλίες πριν και μετά την απόπειρα δωροδοκίας.

Τότε θα είναι πράγματι «δεμένη» μια συγκλονιστική υπόθεση και θα επιβεβαιωθεί η εμπιστοσύνη που οφείλουμε όλοι να δείχνουμε στις δικαστές αρχές.

Όλα αυτά, ωστόσο, πρέπει να γίνουν το ταχύτερο γιατί ο… δαίμων της τεχνολογίας μπορεί να «εξαφανίσει» και πλάνα από τις κάμερες και συνομιλίες.

Υπενθυμίζεται ότι ο αμυντικός του Άρη Γιώργου Δεληζήσης  μιλώντας στο MEGA τόνισε πως «ακούστηκαν διάφορες φήμες πριν το παιχνίδι» στις προηγούμενες ημέρες κι ενόψει του ντέρμπι Αρη-ΠΑΟΚ ο αμυντικός του Άρη απάντησε: «Νομίζω ότι ισχύουν σε αρκετά μεγάλο βαθμό, αλλά δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο. Δεν πρέπει να γίνονται τέτοια πράγματα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Εμείς δίνουμε απαντήσεις».

Το σημείο που έγινε η συνάντηση με τον ποδοσφαιριστή του Αρη

Συγκλονιστική είναι και η ανάρτηση που έχει κάνει ο ποδοσφαιριστής Μάριος Σιαμπάνης.

«Εχετε καταλάβει ότι υπάρχουν όρια; Εχετε καταλάβει ότι δεν είμαι παιχνίδι εγώ και η οικογένειά μου για να μας χρησιμοποιείτε τόσο φθηνά και άνανδρα; Φταίω που δεν πήρα τα λεφτά; Φταίω που το κατήγγειλα; Μιλήστε καθαρά. Είναι δυνατόν η Ομοσπονδία μου, αντί να με προστατέψει να δίνει τα συμβόλαιά μου για να γίνουν φέιγ βολάν και να έχει πρόσβαση στη διεύθυνσή μου ο οποιοσδήποτε; Αν με ρωτούσατε πόσα παίρνω και πόσα έπαιρνα στις ομάδες που ήμουν, θα σας έλεγα μόνος μου, θα σας έστελνα και τα συμβόλαια ΜΕ ΚΑΛΥΜΕΝΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ. Αλλά δεν σας ενδιέφερε αυτό. Στόχος σας ήταν να βγάλετε τα προσωπικά μου στοιχεία. Στόχος σας είναι να πάρω το μήνυμα. Το πήρα λοιπόν και σας απαντώ: ΔΕΝ ΘΑ ΛΥΓΙΣΩ. Το ποδόσφαιρο έπρεπε να είναι χαρά, όχι βρωμιά και ακόμα έτσι το ονειρεύομαι. Και θα παλέψω γι’ αυτό. Ηδη η δικηγόρος μου κάνει ό,τι χρειάζεται. ΣΑΣ ΚΑΘΙΣΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΣΥΜΒΕΙ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ».

Ποτέ στα χρονικά του ελληνικού ποδοσφαίρου ΠΑΕ δεν έδωσε βορά τόσο ωμά και απροκάλυπτα ποδοσφαιριστές. Διότι αυτό που έκανε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν μια άτυπη «επικήρυξη» του Σιαμπάνη. Με όλη την Ελλάδα να μαθαίνει που ζει ο ίδιος, η σύζυγός του και το παιδάκι τους. Ποιος είναι ο αριθμός της ταυτότητάς του, το ΑΦΜ του. Η ντροπιαστική για την ιστορία του ΠΑΟΚ ανακοίνωση, θέτει σε κίνδυνο έναν παίκτη που απλώς έκανε αυτό που έκρινε σωστό. Και κυρίως δείχνει τι πραγματικά πρεσβεύει η νυν διοίκηση του ΠΑΟΚ. Πώς λειτουργεί. Και κυρίως με ποιον τρόπο προσπαθεί να θέσει τους… όρους της.

Ενας ωμός εκβιασμός, που η πολιτεία οφείλει να μην τον επιστρέψει».

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024