Κλιμάκιο του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής το γραμματέα του κόμματος Μανώλη Χριστοδουλάκη επισκέφθηκε τα νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ», «'Αγιος Δημήτριος» και «Ιπποκράτειο», στη Θεσσαλονίκη. Τροπολογίες του ΚΙΝΑΛ στη Βουλή για ένταξη των υγειονομικών στα ΒΑΕ, δώρο Χριστουγέννων και σύνταξη αναπηρίας ή θανάτου λόγω κοροναϊού

Mε επικεφαλής  τον γραμματέα της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής στο οποίο μετείχαν οι βουλευτές Ανδρέα Πουλάς (υπεύθυνος ΚΤΕ Υγείας), Γιώργος Αρβανιτίδης και Γιώργος Φραγγίδης,  επισκέφθηκε τα νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ», «’Αγιος Δημήτριος» και «Ιπποκράτειο», στη Θεσσαλονίκη.

Μονιμοποίηση επικουρικών γιατρών

Τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, συναντήθηκαν με φορείς των εργαζομένων των νοσοκομείων και τις διοικήσεις τους, όπου ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία που σηκώνουν το βάρος της πανδημίας, συζήτησαν για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που υπάρχουν στο ΕΣΥ, και ευχαρίστησαν το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για την μάχη που δίνει με αυταπάρνηση.

Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων ο  Μανώλης Χριστοδουλάκης, δήλωσε πως διαπιστώθηκαν οι αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες αγωνίζονται καθημερινά οι άνθρωποι του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο είναι εδώ και πολλές εβδομάδες στα όρια του.

«Τονίσαμε την ανάγκη να ενισχυθεί στην πράξη. Ενίσχυση σημαίνει άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σημαίνει μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών. Σημαίνει έμπρακτη αναγνώριση των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Με την ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και δώρο Χριστουγέννων για όλους», είπε.

Οδικός χάρτης

Επεσήμανε την ανάγκη για έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για τις επόμενες ενέργειες αντιμετώπισης της πανδημίας, με τέσσερα βασικά ορόσημα:

•      Ασφαλές άνοιγμα κατά περιοχές, με βάση την πλήρη επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής

•      Ανοιχτά επιδημιολογικά δεδομένα, για ολοκληρωμένο αξιόπιστο μητρώο κρουσμάτων

•      Δομές αποκατάστασης ώστε να αντιμετωπισθούν οι επιπλοκές του covid-19 στην υγεία των πολιτών.

•      Επαρκής και έγκαιρη προμήθεια του εμβολίου, σωστή προετοιμασία, διαφανής διαδικασία και κριτήρια προτεραιότητας για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Στήριξη στη πράξη».

Το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής έκλεισε τον κύκλο συναντήσεων στη Θεσσαλονίκη με τον δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, όπου συζητήθηκαν οι προτάσεις και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας, που δοκιμάζεται ανισοβαρώς, τόσο από το υγειονομικό σκέλος της κρίσης, όσο και στο επίπεδο των οικονομικών και κοινωνικών της επιπτώσεων, καθώς και τα θέματα υποδομών της πόλης και των αστικών μεταφορών.

Δεν αρκούν τα χειροκροτήματα

Στο μεταξύ το ΚΙΝΑΛ κατέθεσε νέες τροπολογίες στη Βουλή ζητώντας την ένταξη του συνόλου των υγειονομικών στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα καθώς και τη χορήγηση δώρου Χριστουγέννων, ενώ παράλληλα ζητάει να χορηγείται σύνταξη αναπηρίας ή θανάτου λόγω κοροναϊού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr