Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τζόνσον : Δεν παίρνει πίσω τη χαλάρωση των μέτρων στη Βρετανία ενόψει Χριστουγέννων

Τζόνσον : Δεν παίρνει πίσω τη χαλάρωση των μέτρων στη Βρετανία ενόψει Χριστουγέννων

"Θα ήταν απάνθρωπο" να απαγορευτεί ο εορτασμός των Χριστουγέννων, δηλώνει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον υπερασπίστηκε σήμερα την απόφαση της κυβέρνησής του να χαλαρώσει τους περιορισμούς για την πανδημία κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν απάνθρωπο «να απαγορευτούν τα Χριστούγεννα».

«Θέλω να είμαι σαφής, δεν θέλουμε να απαγορεύσουμε τα Χριστούγεννα, να τα ακυρώσουμε», είπε μιλώντας στους δημοσιογράφους. «Και ειλικρινά πιστεύω ότι θα ήταν απάνθρωπο και ενάντια στα ένστικτα πολλών ανθρώπων σε αυτή τη χώρα», πρόσθεσε.

Ο Τζόνσον τόνισε πάντως ότι οι πολίτες θα πρέπει να σχεδιάζουν μόνο «μικρά καλά Χριστούγεννα» και να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί, αρνούμενος να απαγορεύσει τις οικογενειακές συγκεντρώσεις, μολονότι ο αριθμός των κρουσμάτων της Covid-19 αυξάνεται σε πολλές περιοχές.

Αφού επέβαλε τα πιο δρακόντεια περιοριστικά μέτρα, εν καιρώ ειρήνης, στη Βρετανία, ο Τζόνσον θέλει τώρα να αποφύγει να γίνει ο πρώτος ηγέτης, μετά τον Όλιβερ Κρόμγουελ τον 17ο αιώνα, που απαγόρευσε τον εορτασμό των Χριστουγέννων.

Σχέδιο χαλάρωσης για τις γιορτές

Λίγες ώρες αφότου έκλεισαν και πάλι οι παμπ και τα εστιατόρια στο Λονδίνο και σε ορισμένες άλλες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η πανδημία, ο Τζόνσον είπε ότι το σχέδιο χαλάρωσης των περιορισμών για πέντε ημέρες, αρχής γενομένης από τις 23 Δεκεμβρίου, θα εφαρμοστεί.

«Δεν θα ήταν σωστό, πιστεύουμε, να θεωρήσουμε εγκληματίες τους ανθρώπους εκείνους που έκαναν σχέδια και απλώς θέλουν να περάσουν λίγο χρόνο με τους αγαπημένους τους» είπε, επιμένοντας ότι θα ήταν πιο ασφαλές να οργανωθούν «μικρές» γιορτές.

Το σχέδιο του Τζόνσον να χαλαρώσει τους περιορισμούς έχει επικριθεί από δύο από τα σημαντικότερα ιατρικά περιοδικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η αξέχαστη απόκρουση του Μαρτίνες έγινε αναπαράσταση από… ανθρώπινη αλυσίδα (pic)

Μικρά παιδιά από την Αργεντινή βρήκαν έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο να αναπαραστήσουν την «απόκρουση του αιώνα» του Εμιλιάνο Μαρτίνες στον τελικό του Μουντιάλ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024