Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός - Βρετανία : Πώς οι διακοπές Χριστουγέννων θα μπορούσαν να είναι αιτία έξαρσης των κρουσμάτων

Κοροναϊός – Βρετανία : Πώς οι διακοπές Χριστουγέννων θα μπορούσαν να είναι αιτία έξαρσης των κρουσμάτων

Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης για πιο κανονικά Χριστούγεννα, οι οικογένειες θα έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν μια «φούσκα» με δύο άλλα νοικοκυριά μεταξύ 23 και 27 Δεκεμβρίου, χωρίς όρια στον αριθμό των ανθρώπων

Ο Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τις οικογένειες να «σκεφτούν σκληρά» για να δουν τους αγαπημένους τους τα Χριστούγεννα, αφού οι υπεύθυνοι του NHS προειδοποίησαν ότι οι χαλαροί περιορισμοί κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κρούσματα που ξεφεύγουν από τον έλεγχο ξανά.

Σχέδια βρετανικής κυβέρνησης και δηλώσεις

Σύμφωνα με τα σχέδια της κυβέρνησης για πιο κανονικά Χριστούγεννα, οι οικογένειες θα έχουν τη δυνατότητα να σχηματίσουν μια «φούσκα» με δύο άλλα νοικοκυριά μεταξύ 23 και 27 Δεκεμβρίου, χωρίς όρια στον αριθμό των ανθρώπων.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντομίνικ Ράαμπ δεσμεύτηκε σήμερα το πρωί ότι οι χριστουγεννιάτικες «φούσκες» θα προχωρήσουν, προσθέτοντας ότι οι Βρετανοί άξιζαν ένα διάλειμμα πέντε ημερών μετά από μια «σκληρή χρονιά».

Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις του, ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε σε μια εικονική εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων για τα μέλη του Συντηρητικού κόμματος ότι οι άνθρωποι έπρεπε να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου.

Σε μηνύματα που αποκαλύφθηκαν σήμερα, είπε: «Το μήνυμά μου σε όλους είναι ότι έχουμε αυτήν την περίοδο χαλάρωσης των μέτρων τα Χριστούγεννα, αλλά παροτρύνω πραγματικά τους ανθρώπους να σκεφτούν σκληρά για το πώς επιλέγουν να απολαύσουν αυτήν τη χαλάρωση».

«Γνωρίζω ότι οι κανόνες λένε τρία νοικοκυριά, αλλά υπάρχει άφθονο περιθώριο για περαιτέρω αυξήσεις κρουσμάτων σε αυτήν την ασθένεια κατά τους δύσκολους χειμερινούς μήνες».

Η δήλωση αυτή έρχεται μετά από επιστήμονες που προέτρεψαν τους Βρετανούς να «ξανασκεφτούν» τις Χριστουγεννιάτικες συγκεντρώσεις που «δεν αξίζουν τον κίνδυνο».

‘I really urge people to think hard’

Posted by Daily Mail on Sunday, 13 December 2020

Οι κίνδυνοι των εορτών

Οι μεγάλοι δρόμοι ήταν γεμάτοι αγοραστές χριστουγεννιάτικων αγορών, καθώς κουρασμένοι από την πανδημία και τον εγκλεισμό καταναλωτές, έδωσαν ώθηση στις σκληρά χτυπημένες επιχειρήσεις της Βρετανίας, οι οποίες έφτασαν τις 1,7 δισεκατομμύρια λίρες πριν από την εορταστική περίοδο.

Ωστόσο, κορυφαίοι επιστήμονες έχουν πει ότι οι οικογένειες θα πρέπει να αποφεύγουν συγκεντρώσεις που θα μπορούσαν να «κινδυνεύουν να μολύνουν τους ευάλωτους και ηλικιωμένους που αγαπάμε».

Η Sarah Gilbert, επικεφαλής ερευνήτρια στο πρόγραμμα ανάπτυξης εμβολίων της Οξφόρδης, τόνισε ότι η συμπεριφορά κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου θα έχει «μεγάλο αντίκτυπο» στο πόσο καιρό θα χρειαστεί για να επανέλθει η κατάσταση σε φυσιολογικά επίπεδα.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024