Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αυγενάκης : «Όραμά μας να αποτελέσει το ΣΕΦ πόλο αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού»

Αυγενάκης : «Όραμά μας να αποτελέσει το ΣΕΦ πόλο αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού»

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στην εικόνα εγκατάλειψης και φθοράς στην οποία βρισκόταν το ΣΕΦ και στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και στο όραμα μετατροπής της εμβληματικής εγκατάστασης σε πόλο αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής.

Το πλάνο της Κυβέρνησης και της διοίκησης για την επόμενη ημέρα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας παρουσίασε σήμερα, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρουσία της προέδρου του Δ.Σ. του ΣΕΦ, Χριστίνας Τσιλιγκίρη, και του συντονιστή διευθυντή της εγκατάστασης, Παναγιώτη Κουτσογιάννη. Ο κ. Αυγενάκης αναφέρθηκε στην εικόνα εγκατάλειψης και φθοράς στην οποία βρισκόταν το ΣΕΦ και στις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα, αλλά και στο όραμα μετατροπής της εμβληματικής εγκατάστασης σε πόλο αθλητισμού, πολιτισμού και αναψυχής.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού ανακοίνωσε ότι εντός των προσεχώς ημερών θα παραληφθεί το στρατηγικό σχέδιο (master plan) που εκπονήθηκε για τη συνολική αναβάθμιση της εγκατάστασης, με βασικούς άξονες τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και του κόστους λειτουργίας, την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου και την προσβασιμότητά του σε Ατομα με Αναπηρία.

«Παραλάβαμε αθλητικές εγκαταστάσεις σε απογοητευτική κατάσταση. Αντιμετωπίσαμε σωρεία χρόνιων προβλημάτων και καταφέραμε να δώσουμε ξανά ζωή σε αρκετές από αυτές τις εγκαταστάσεις. Δυστυχώς και στο ΣΕΦ παραλάβαμε εικόνα εγκατάλειψης και φθοράς. Ο περιβάλλων χώρος είχε μετατραπεί σε χώρο ανομίας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αυγενάκης, που αναφέρθηκε στις ως τώρα ενέργειες που έχουν γίνει:

«Εχουν απομακρυνθεί περιττά υλικά, έχει γίνει συντήρηση εξωτερικών χώρων, καθαρισμός και ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, εργασίες καθαρισμού αποθηκευτικών χώρων, εργασίες συντήρησης στις γέφυρες της Ακτής Δηλαβέρη, εργασίες στην αίθουσα επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Όλα αυτά είναι αυτονόητα, αλλά κάποιος έπρεπε να δουλέψει για να γίνουν. Υπογράψαμε επίσης Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους υπαλλήλους του ΣΕΦ, που για εμάς είναι συνεργάτες. Επενδύουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΣΕΦ. Δημιουργούμε νέα ταυτότητα και νέο λογότυπο».

«Όραμά μας για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας είναι να αποτελέσει πόλο δραστηριοτήτων αθλητισμού, αναψυχής και πολιτισμού» τόνισε ακόμη ο κ. Αυγενάκης και πρόσθεσε ότι «… τις επόμενες ημέρες θα παραληφθεί ολοκληρωμένο το Master Plan για τη συνολική αναβάθμιση του ΣΕΦ. Πλάνο συγκροτημένο και κοστολογημένο. Σκοπός μας είναι η μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, η μείωση του κόστους λειτουργίας, που αυτή τη στιγμή ανέρχεται σε 1,5 εκατ. ευρώ ετηρίως, η αναβάθμιση του περιβάλλοντος χωρου και η προσβασιμότητα σε ΑμεΑ. Προχωράμε με όραμα, σχέδιο και προγραμματισμό. Θέλουμε το ΣΕΦ να αναδειχθεί και ως τουριστικός προορισμός, ως κομμάτι της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου».

Ο υφυπουργός Αθλητισμού επιβεβαίωσε και τον σχεδιασμό για την κατασκευή νέου σύγχρονου κολυμβητηρίου στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦ, χωρίς όμως να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς επισήμανε ότι θα υπάρξει αναλυτική παρουσίαση όταν ο σχεδιασμός θα είναι έτοιμος, πιθανόν στις αρχές του νέου έτους.

Αναφερόμενος συνολικά στις αθλητικές εγκαταστάσεις που ανήκουν στη ΓΓΑ, ο Λευτέρης Αυγενάκης τόνισε ότι το Υφυπουργείο Αθλητισμού διεκδικεί πόρους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης, της τάξης των 150 εκατ. ευρώ, με πρώτο μέλημα την ενεργειακή αναβάθμιση και επίσης την αδειοδότηση όσων εγκαταστάσεων συνεχίζουν να λετουργούν χωρίς άδεια και τη βελτίωση της προσβασιμότητάς τους.

«Το ΣΕΦ αλλάζει και το όραμα αυτό έχει την προσωπική σφραγίδα του κ. Αυγενάκη» υπογράμμισε από την πλευρά της η πρόεδρος του Δ.Σ. του Σταδίου, Χριστίνα Τσιλιγκίρη. Έκανε λόγο για ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης του ΣΕΦ, «… σμιλεμένο πάνω στις απαιτήσεις της αγοράς και ώριμο να υλοποιηθεί. Οι τέσσερις πυλώνες του σχεδίου είναι αθλητισμός, πολιτισμός, περιβάλλον, αναψυχή. Θέλουμε το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας να αποτελέσει φάρο μητροπολιτικής εμβέλειας».

Η κα. Τσιλιγκίρη τόνισε ότι το ΣΕΦ δεν είναι μόνο η κεντρική σάλα, καθώς περιλαμβάνει συνολικά 18 αθλητικές εγκαταστάσεις, στις οποίες καλλιεργούνται 9 αθλήματα, 3χλμ. περιπατητικών και ποδηλατικών διαδρομών, 315 θέσεις ελλιμενισμού στη μαρίνα, 580 χώρους στάθμευσης, καθώς και μεγάλο συνεδριακό χώρο, ο οποίος ανακαινίστηκε πλήρως. Υπογράμμισε μάλιστα ότι στόχος είναι η δημιουργία ενός σύγχρονου συνεδριακού κέντρου, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο οποίο θα παραχωρηθεί οικόπεδο για την ανέγερση νέου κτιρίου.

«Παραλάβαμε μία εγκατάσταση με εμφανή σημάδια εγκατάλειψης και κακοδιαχείρισης» ανέφερε μεταξύ άλλων ο συντονιστής διευθυντής της εγκατάστασης, Παναγιώτης Κουτσογιάννης, ο οποίος έκανε γνωστό ότι «τρέχουν» οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για τη σύνδεση του ΣΕΦ με το δίκτυο φυσικού αερίου, ώστε να μειωθεί το κόστος λειτουργίας και το ενεργειακό αποτύπωμα.

Ο Κώστας Καββαδίας, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΣΕΦ, στη σύντομη παρέμβασή του εξήρε την άψογη, όπως τη χαρακτήρισε, συνεργασία με τον υφυπουργό, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την υπογραφή νέας ΣΣΕ και διαβεβαίωσε ότι το σωματείο θα σταθεί αρωγός στο όραμα της διοίκησης. Έθεσε παράλληλα δύο ζητήματα που χρήζουν λύσης, την περαιτέρω βελτίωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και την ανάγκη ενίσχυσης του αριθμού των εργαζομένων.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη χρήση του ΣΕΦ από τους αθλητές του στίβου, ο Λευτέρης Αυγενάκης παραδέχθηκε ότι «η σχέση ΣΕΦ-στίβου έχει μειωθεί», υπενθύμισε όμως ότι ήδη «τρέχουν» οι μελέτες για την ανακατασκευή του κλειστού της Παιανίας, που θα είναι εξ ολοκλήρου αφιερωμένο στον κλασικό αθλητισμό.

Σχετικά με το ζήτημα διεκδίκησης μεγάλων διοργανώσεων, ο υφυπουργός Αθλητισμού αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει μείνει πίσω και υπενθύμισε με νόημα ότι «… δεν είναι μόνο θέμα Πολιτείας, είναι και θέμα των διοικήσεων των ομοσπονδιών». Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθηση ότι οι νέες και ανανεωμένες διοικήσεις, που θα προκύψουν από τις προσεχείς αρχαιρεσίες, θα κάνουν βήματα προς την κατεύθυνση αυτή.

** Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Λευτέρης Αυγενάκης ρωτήθηκε για το τοξικό κλίμα που δημιουργείται εκ νέου στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. «Ως κυβέρνηση είμαστε αποφασισμένοι να χτυπήσουμε το θέμα των χειραγωγημένων αγώνων. Η Δικαιοσύνη έχει ενεργοποιηθεί και κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει. Συνεχίζουμε τη δουλειά μας, με απόλυτη γνώση των ιδιαιτεροτήτων που υπάρχουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο» απάντησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, ενώ επανέλαβε τη σημασία εφαρμογής της ολιστικής μελέτης των FIFA/UEFA για την αναμόρφωση του ελληνικού ποδοσφαίρου. «Στο μέρος της ολιστικής μελέτης που μας αφορά θα είμαστε απόλυτα συνεπείς. Ελπίζω ότι θα κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιποι υπεύθυνοι» κατέληξε με νόημα ο κ. Αυγενάκης.

** Εξάλλου, με αφορμή τη χθεσινή (15/12) επιστολή του προέδρου της ΕΟΠΕ, Γιώργου Καραμπέτσου, αναφορικά με την επανέναρξη των προπονήσεων για τις ομάδες βόλεϊ της Α1 γυναικών (στην οποία υπήρχαν αιχμές κατά της Υγειονομικής Επιτροπής της ΓΓΑ), ο υφυπουργός Αθλητισμού τόνισε ότι «… συμμερίζομαι την αγωνία των αθλητών, των προπονητών και των παραγόντων, αλλά προτεραιότητα έχει η υγεία». Πρόσθεσε πάντως ότι «… θα δουλέψουμε με τη δική μου προσωπική εποπτεία για να λυθεί και αυτή η εκκρεμότητα, πάντα όμως με την έγκριση των λοιμοξιωλόγων».

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024