Φρένο στα σχέδια για ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία, έβαλε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, ξεκαθαρίζοντας ότι τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόριά τους.

Μάλιστα αναμένεται και σχετική απόφαση από την κυβέρνηση, καθώς γνωρίζει ότι αυτές τις μέρες κλείνονται για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δωμάτια και σουίτες σε πολλά ξενοδοχεία.

«Θα περιοριστούν τα ρεβεγιόν στα ξενοδοχεία. Θα βγει απόφαση που θα σταματήσει αυτή τη δραστηριότητα. Δεν θα επιτραπεί να γίνουν κι αναμένεται επίσημη απόφαση από την κυβέρνηση. Δεν θα λειτουργήσουν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων εκείνες τις ημέρες» αποκάλυψε ο κ. Παπαθανάσης κι επανέλαβε, μιλώντας στο Open, ότι «δεν θα επιτραπεί και δεν θα γίνουν ρεβεγιόν ούτε Χριστούγεννα, ούτε Πρωτοχρονιά».

Δεν θα λειτουργούν τα εστιατόρια των ξενοδοχείων

Σημειώνεται ότι η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με ανακοίνωσή της ενημερώνει τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και το καταναλωτικό κοινό, ότι τα εστιατόρια των ξενοδοχείων κατά την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, δεν θα λειτουργήσουν.

Θα επιτρέπεται μόνον στους διαμένοντες η υπηρεσία σερβιρίσματος στο δωμάτιο (room service).

Εντός των προσεχών ημερών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα εκδοθεί σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Για τους κλάδους που πλήττονται

Στο μεταξύ, και σε ότι αφορά τους κλάδους που πλήττονται, αλλά και αυτούς που λειτουργούν με click away, ο κ. Παπαθανάσης, ανέφερε ότι προβλέπεται σειρά μέτρων όπως μείωση ενοικίου και μετακύλιση ασφαλιστικών υποχρεώσεων σε Εφορία, Ταμεία προς τα πίσω. Αναφορικά με τη στήριξη των επιχειρήσεων είπε ότι έρχεται η 5η επιστρεπτέα προκαταβολή.

Απαντώντας στο πώς θα βοηθηθούν επιχειρήσεις που δεν έχουν e-shop τόνισε ότι λειτουργεί εφαρμογή στο υπουργείο Ανάπτυξης το e-katanalotis το οποίο βοηθά τις επιχειρήσεις να κλείσουν ραντεβού με τους καταναλωτές.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «αυτή τη στιγμή κι όπως φαίνεται στον ορίζοντα μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου δεν θα ανοίξει κάτι άλλο. Θα πάμε σταθερά μέχρι τον Ιανουάριο να αρχίσει ο εμβολιασμός», κάτι που σημαίνει ότι δεν θα ανοίξουν και τα κέντρα αισθητικής για τα οποία υπήρξαν πολλές αντιδράσεις.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr