Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Απαλλάχθηκαν από δύο κατηγορίες οι συλληφθέντες για τα τρικάκια έξω από το σπίτι της Σοφίας Νικολάου

Απαλλάχθηκαν από δύο κατηγορίες οι συλληφθέντες για τα τρικάκια έξω από το σπίτι της Σοφίας Νικολάου

Αντίθετα, το δικαστήριο διαχώρισε και ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για την κατηγορία της εξύβρισης κρίνοντας ότι είναι αναγκαία η κατάθεση της κ. Νικολάου

Aθώοι κρίθηκαν για τα αδικήματα της απείθειας και της αντίστασης από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας οι δύο κατηγορούμενοι, οι οποίοι είχαν συλληφθεί για τα τρικάκια έξω από το σπίτι της Γενικής Γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Αντίθετα, το δικαστήριο διαχώρισε και ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για την κατηγορία της εξύβρισης κρίνοντας ότι είναι αναγκαία η κατάθεση της κ. Νικολάου.

Απολογούμενοι και οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν ότι η κίνησή τους είχε συμβολικό χαρακτήρα.

«Σκοπός δεν ήταν να προσβάλουμε και να θίξουμε… Δεν αντιλαμβάνομαι ότι αυτό είχε κάποια ύβρη ή τρομοκρατία. Είναι μια πολιτική κριτική», υποστήριξε ο πρώτος κατηγορούμενος προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή είχε στόχο να καταγγείλει ότι δεν προχωράει η αποσυμφόρηση των φυλακών χαρακτηρίζοντας λογικά τα αιτήματα των κρατουμένων σε κατάσταση πανδημία.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος ο οποίος είναι Ιταλός απολογούμενος είπε «Δεν έχω διάθεση να απολογηθώ για κάτι που θα έκανα ξανά πολλές φορές. Γνωρίζω το ρόλο της κ. Νικολάου. Το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω για τους θανάτους στις φυλακές λόγω πανδημίας και τις συνθήκες κράτησης ήταν αυτή η διαμαρτυρία… Αυτός ο άνθρωπος που με τις ενέργειες του οδηγεί στο θάνατο εμμέσως άλλους ανθρώπους, είναι δολοφόνος . Δεν έχω πρόθεση εξύβρισης. Δεν είχα σκοπό να της προκαλέσω».

Sports in

«Έχουμε πίστη για κάτι μεγάλο»

Ο προπονητής της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού, Δημήτρης Κραβαρίτης, μίλησε στο In.gr για το φαϊναλ φορ του Τσάμπιονς Λιγκ και τον στόχο των «ερυθρολεύκων».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024