Ρωσία : 11 ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους από πυρκαγιά σε οίκο ευγηρίας
Οι 11 νεκροί ήταν ηλικιωμένοι ένοικοι τουιδιωτικού οίκου ευγηρίας οι οποίοι είχαν κινητικά προβλήματα και δεν ήταν δυνατό να απομακρυνθούν γρήγορα από το κτίριο, σύμφωνα με το Ίντερφαξ.
Έντεκα ηλικιωμένοι με κινητικά προβλήματα έχασαν τη ζωή τους, όταν παγιδεύτηκαν σε έναν οίκο ευγηρίας στον οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην περιοχή Μπασκορτοστάν της Ρωσίας, στα Ουράλια, σύμφωνα με τις αρχές.
Οι αρχές ενημερώθηκαν περίπου στις 03:00 τοπική ώρα σήμερα (περίπου 24:00 ώρα Ελλάδος) για πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε οίκο ευγηρίας στο χωριό Ισμπουλντίνο, σύμφωνα με το υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, και είχε σβηστεί τρεις ώρες αργότερα.
«Τέσσερις άνθρωποι απομακρύνθηκαν μόνοι τους από το κτίριο προτού φτάσουν οι πυροσβέστες», σύμφωνα με το υπουργείο.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ μετέδωσε επικαλούμενο τις αρχές της περιοχής ότι μία από τους επιζήσαντες είναι μέλος του προσωπικού, ενώ τρεις άλλοι που σώθηκαν είναι ένοικοι τους οποίους κατάφερε να απομακρύνει αυτή από το μονώροφο ξύλινο κτίριο.
Οι 11 νεκροί ήταν ηλικιωμένοι ένοικοι τουιδιωτικού οίκου ευγηρίας οι οποίοι είχαν κινητικά προβλήματα και δεν ήταν δυνατό να απομακρυνθούν γρήγορα από το κτίριο, σύμφωνα με το Ίντερφαξ.
https://www.youtube.com/watch?v=xsvLLfXqWe8&feature=youtu.be
Εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης δήλωσε ότι η προκαταρκτική αιτία της πυρκαγιάς ήταν ένας απρόσεκτος χειρισμός, ενώ η Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι άρχισε έρευνα για το περιστατικό.
«Ποινική έρευνα ξεκίνησε για εγκληματική ενέργεια βάσει της παραγράφου 3 του άρθρου 109 (του ρωσικού Ποινικού Κώδικα, για πρόκληση θανάτου από αμέλεια σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους) για τον θάνατο 11 ανθρώπων σε πυρκαγιά», αναφέρει η Ανακριτική Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στην εποχή του ΑΙ χωρίς ευταξία… δίσκο δεν κρατάς – Viral η αγγελία για σερβιτόρο
- Το «καρφί» Μητσοτάκη στον Σαμαρά
- Χάρης Τζήμητρας στο in: Η Τουρκία συνεχίζει τις παραβατικές ενέργειες και επιβραβεύεται από τους συμμάχους
- Δικομανείς λόγω πανικού, στελέχη της ΝΔ προκαλούν τον Δημητριάδη να κάνει μήνυση στον Γλαβίνα που ασκεί κριτική
- Στη Ρόδο το Super Cup – Αυτές οι ομάδες θα συμμετάσχουν
- Ο Τζον Γουότερς απεχθάνεται το καλό γούστο, τον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ και (πλέον) τα ναρκωτικά
- Γένοβα: Βαριές «καμπάνες» στους κατηγορούμενους για την κατάρρευση γέφυρας με 43 νεκρούς
- Φωτιά στο Βλαχόπουλο Μεσσηνίας – Μήνυμα από το 112
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/manouchehr-hejazi-QeoXkIesiCo-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442