Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκολάρα ο Ποντένσε και νίκη της Γουλβς (2-1)

Γκολάρα ο Ποντένσε και νίκη της Γουλβς (2-1)

Η Τσέλσι προηγήθηκε στο Μολινό με τον Ζιρού στο 49’, αλλά οι Λύκοι έφεραν τα πάνω – κάτω! Με γκολάρα του Ποντένσε στο 66’ ισοφάρισαν σε 1-1 και στο 95’ ο Νέτο με… buzzer beater έδωσε τη νίκη στην Γουλβς!

Ολική ανατροπή και… καρυδάτο τρίποντο για την Γουλβς!

Η Τσέλσι προηγήθηκε στο Μολινό με γκολ του Ζιρού στο 49’, αλλά οι Λύκοι έφεραν τα πάνω – κάτω και πήραν μια τεράστια νίκη! Στο 66’ με γκολάρα του Ντάνιελ Ποντένσε ισοφάρισαν σε 1-1 και στο 95’ με… buzzer beater του Νέτο έκαναν το 2-1, ρίχνοντας στο καναβάτσο τον Φρανκ Λάμπαρντ και τους ποδοσφαιριστές του.

Ο Ποντένσε ήταν από τους καλύτερους παίκτες της Γουλβς, αφού εκτός από το «μαγικό» γκολ που πέτυχε στο 66’, ήταν καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης μόνιμος κίνδυνος για την άμυνα της Τσέλσι και βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα του. Αυτό ήταν το 3ο γκολ του Ντάνιελ Ποντένσε σε 12 παιχνίδια στη φετινή Premier League. με τον πρώην άσο του Ολυμπιακού να έχει και μία ασίστ.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο 83’ ακυρώθηκε μέσω VAR πέναλτι που είχε δοθεί υπέρ της Γουλβς. Με αυτή τη νίκη οι Λύκοι έφτασαν τους 20 βαθμούς και ανέβηκαν στην 10η θέση, ενώ οι Λονδρέζοι έμειναν στους 22 πόντους και στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Η εικόνα του αγώνα:

Οι Λονδρέζοι μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση και στο 15ο λεπτό δημιούργησαν την πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι.  Ο Τσίλγουελ σέντραρε από αριστερά, αλλά ο Βέρνερ δεν πλάσαρε σωστά από το σημείο του πέναλτι. Εξι λεπτά αργότερα ο Ζιρού πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε λίγα εκατοστά δίπλα από το δοκάρι του Πατρίσιο. Η απάντηση της Γουλβς ήρθε στο 22’ με τον Νέτο. Ο μεσοεπιθετικός των γηπεδούχων. βρήκε χώρο, έκανε το μακρινό σουτ, αλλά ο Μεντί έπεσε εντυπωσιακά και έδιωξε. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο ημίχρονο άνηκε στην Τσέλσι, με τον Ζουμά στο 45’ να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι και να χάνει την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ.

Ο,τι δεν κατάφερε ο Ζούμα, το έκανε στο 49’ ο Ζιρού! Ο Τσίλγουελ σέντραρε από αριστερά και ο Γάλλος επιθετικός με γυριστό σουτ έκανε το 1-0 για τους Μπλε. Ο Ρουί Πατρίτσιο προσπάθησε με δεύτερη προσπάθεια να αποσοβήσει το γκολ, αλλά η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Μετά το 0-1 η Γουλβς βγήκε μπροστά και άρχισε να παίρνει τα ηνία του αγώνα.

Στο 55’ μάλιστα σκόραρε με τον Σίλβα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε. Οι Λύκοι όμως δεν πτοήθηκαν και στο 66ο λεπτό κατάφεραν να ισοφαρίσουν, με μια μαγική γκολάρα από τον Ντάνιελ Ποντένσε!Ο πρώην μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού ελίχθηκε ωραία μέσα στη μεγάλη περιοχή των Μπλε, «χάζεψε» τους αντιπάλους και ένα τρομερό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μεντί για το 1-1!

Το γκολ του Ντάνιελ Ποντένσε αναπτέρωσε το ηθικό των Λύκων και συνέχισαν να πιέζουν για το γκολ της νίκης. Στο 83’ κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο διαιτητής πήρε πίσω την απόφασή του, μετά τη χρήση του VAR. Ο χρόνος κυλούσε και όλα έδειχναν ότι το ματς θα ολοκληρωθεί με το σκορ στο 1-1, ωστόσο, ο Νέτο είχε διαφορετική άποψη. Στο 90+5’ ο Νέτο έφυγε στην κόντρα, πάτησε περιοχή και με διαγώνιο σουτ έκανε το 2-1, δίνοντας τη νίκη στην Γουλβς! Μια τεράστια νίκη για τους γηπεδούχους, που ανέτρεψαν το αποτέλεσμα και άφησαν… ξερούς τους Μπλε.

ΓΟΥΛΒΣ: Πατρίσιο, Κόαντι, Μάρσαλ, Μπολί, Σάις, Σεμέδο, Ντεντόνκερ (46’ Οτασοβί), Νέβες, Ποντένσε (90’ Βιτίνια), Νέτο, Φάμπιο Σίλβα (62’ Τραορέ).

ΤΣΕΛΣΙ: Μεντί, Ζουμά, Τιάγκο Σίλβα, Τσίλγουελ, Τζέιμς, Χάβερτς (71’ Κόβατσιτς), Μάουντ, Καντέ, Βέρνερ, Πούλισικ, Ζιρού (71’ Έιμπραχαμ)

Sports in

Ολυμπιακός: Μια φωτόλουστη χρονιά!

Το μότο των ιθυνόντων είναι «δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024