Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Grammys: Καλλιτέχνες αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους από τα βραβεία

Grammys: Καλλιτέχνες αποσύρουν τις υποψηφιότητες τους από τα βραβεία

Μετά από το σάλο που προκλήθηκε με την απουσία του The Weeknd από τις υποψηφιότητες των μουσικών βραβείων Grammys, τα πράγματα για την φετινή απονομή φαίνεται πως δυσκολεύουν, αυτή τη φορά για έναν ακόμα λόγο

Μετά από το σάλο που προκλήθηκε με την απουσία του The Weeknd από τις υποψηφιότητες των μουσικών βραβείων Grammys, τα πράγματα για την φετινή απονομή φαίνεται πως δυσκολεύουν, αυτή τη φορά για έναν ακόμα λόγο.

Συγκεκριμένα τρεις από τους πέντε καλλιτέχνες, που είναι υποψήφιοι για βραβείο Grammy στην κατηγορία Καλύτερο Παιδικό Μουσικό Άλμπουμ ζήτησαν από την Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ να ακυρώσει τις υποψηφιότητές τους διαμαρτυρόμενοι για έλλειψη πολυμορφίας στη λίστα υποψηφιοτήτων.

Οι Alastair Moock & Friends, Okee Dokee Brothers και Dog on Fleas επισημαίνουν σε επιστολή που δημοσιεύτηκε στο Instagram ότι «είναι ευγνώμονες στην Ακαδημία Ηχογράφησης και στα μέλη της που ψήφισαν, για την τιμή που έλαβαν, αλλά δεν μπορούν με ήσυχη συνείδηση να επωφεληθούν από μια διαδικασία που – τόσο φέτος όσο και ιστορικά – παραβλέπει γυναίκες, έγχρωμους καλλιτέχνες, και κυρίως μαύρους ερμηνευτές».

Στην επιστολή σύμφωνα με το ΑΠΕ αναφέρεται:

«Τα τελευταία 10 χρόνια, μόνο περίπου το 6% των υποψήφιων ήταν ομάδες μαύρων ή έγχρωμων καλλιτεχνών, το 8% μαύρων με καταγωγή από την Αφρική ή την Καραϊβική και περίπου το 30% ήταν γυναίκες.

As you may know, this year’s five Grammy nominees for Best Children’s Album are all white, and only one is female….

Δημοσιεύτηκε από The Okee Dokee Brothers στιςΤετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020

Τα νούμερα αυτά θα ήταν απογοητευτικό σε οποιαδήποτε κατηγορία, αλλά – σε ένα είδος οι ερμηνευτές του οποίου έχουν τη μοναδική αποστολή να προβάλουν τη δικαιοσύνη, την καλοσύνη και τη συμπερίληψη · σε μια χώρα όπου περισσότερα από τα μισά παιδιά δεν είναι λευκά και μετά από έναν χρόνο εθνικού απολογισμού γύρω από τη φυλή και το φύλο – οι αριθμοί είναι απαράδεκτοι».

Οι Okee Dokee Brothers κέρδισαν ένα Grammy το 2013 για το άλμπουμ τους «Can You Canoe;» ενώ οι Alastair Moock & Friends έχουν προταθεί δύο φορές στο παρελθόν.

Οι άλλες δύο υποψήφιοι, Τζόνι Λιντς και Τζάστιν Ρόμπερτς δεν προσυπογράφουν την επιστολή.

Η μουσικός Τζόνι Λιντς δήλωσε ότι μετά από πολύ περισυλλογή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ανάκληση της υποψηφιότητάς της θα ήταν αντιπαραγωγική για το μήνυμα του άλμπουμ της

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024