Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έτσι θα καταλάβουμε ότι έχει πιάσει τόπο η γυμναστική μας

Έτσι θα καταλάβουμε ότι έχει πιάσει τόπο η γυμναστική μας

Ακόμα κι αν δεν βλέπουμε τεράστια διαφορά στο σώμα μας ή την ζυγαριά μας, υπάρχουν σημάδια που δείχνουν ότι έχουμε κάνει καλή δουλειά με την γυμναστική μας

Χάρη στα σημάδια αυτά, θα αντλήσετε επιπλέον ενέργεια και διάθεση για να συνεχίσετε τις προσπάθειές σας για περισσότερη άσκηση και πιο ισορροπημένη διατροφή.

Έχουν μειωθεί οι λιγούρες σας
Σταδιακά, ο οργανισμός από μόνος του παύει να ζητάει μπέργκερ, πίτσες, καρμπονάρες και κρουασάν σοκολάτας. «Στην πραγματικότητα , είναι απόλυτα εφικτό να εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας να επιθυμεί μόνο υγιεινές τροφές», λέει ο Mark Hyman, MD, διευθυντής του τμήματος εφαρμοσμένης ιατρικής κλινικής στο Κλίβελαντ. Με άλλα λόγια, τρώγοντας καθαρές τροφές (λαχανικά, καλά λιπαρά, πρωτεΐνες), έρχεται η όρεξη για καθαρές τροφές.

Τα βάρη που σηκώνατε μοιάζει να..ελάφρυναν
Τι σημαίνει αυτό; Ότι ανεβαίντε κατηγορία. Συγκεκριμένα για τα βάρη μάλιστα που, τελευταία, αποκτούν όλο και περισσότερες γυναίκες οπαδούς, ένας γενικός κανόνας είναι ότι αν θέλετε σταδιακά να αυξάνετε το βάρος που σηκώνετε, κάνοντας τακτική προπόνηση, με ασκήσεις ενδυνάμωσης (όπως σανίδα), κάθε 2 εβδομάδες θα είστε σε θέση να προσθέσετε λίγο ακόμα βάρος.

Περισσότερη ενέργεια μες στη μέρα
Ξυπνάτε πιο εύκολα, νιώθετε περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας, δεν αισθάνεστε πτώμα μετά την δουλειά  και αυτή η αίσθηση είναι υπέροχη. «Η άσκηση, έχει αποδειχθεί ότι, ενισχύει τόσο τα επίπεδα ενέργειας σου, όσο και την ποιότητα του ύπνου σου», ισχυρίζεται η Marci Goolsby γυμνάστρια στο Women’s Sports Medicine Center τμήμα του νοσοκομείου της Νέας Υόρκης.

Αισθάνεστε ότι έχετε πιαστεί
Είναι μια ένδειξη ότι η γυμναστική έχει πιάσει τόπο. Ένας σίγουρος τρόπος για να ξέρετε ότι έχετε κάνει μια καλή προπόνηση είναι όταν αισθάνεστε ένα μικρό πιάσιμο στους μυς, το οποίο μπορεί να είναι πιο έντονο την επόμενη ημέρα. Όταν πιανόμαστε σημαίνει ότι η άσκηση προκαλεί ένα μικρό τραύμα στις μυϊκές μας ίνες. Όταν κάνουμε γυμναστική με μεγαλύτερα βάρη ή με μεγαλύτερη ένταση, τότε οι μυς υποβάλλονται σε κάποια προσωρινή βλάβη, την οποία το σώμα επισκευάζει, δημιουργώντας ισχυρότερους.

Έχετε ανεβασμένη διάθεση

Σίγουρα μετά τη γυμναστική έχετε καλύτερη διάθεση! Αυτό είναι ένα σημάδι ότι η γυμναστική σας πήγε καλά. Όταν γυμνάζεστε, το σώμα σας απελευθερώνει χημικές ουσίες που ονομάζονται ενδορφίνες και σεροτονίνη. Αυτή η απελευθέρωση συμβαίνει μετά από οποιοδήποτε είδος άσκησης. Αν νιώθετε θετικά συναισθήματα, κέφι, ενέργεια και δύναμη, τότε βρίσκεστε σε καλό δρόμο…

Κοιμάστε καλύτερα

Η άθληση βοηθά το σώμα να πέφτει πιο ελαφρύ για ύπνο και να ξεκουράζεται πιο αποτελεσματικά. Συχνά, λέγεται ότι η γυμναστική τις απογευματινές και βραδινές ώρες προσφέρει ενισχυμένο αυτό το πλεονέκτημα. Προσοχή, πάντως, στην έντονη γυμναστική λίγο πριν τον ύπνο-θα έχει αντίθετα αποτελέσματα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @running_tips_and_tricks

Sports in

Τεράστια επιτυχία για τον Ολυμπιακό: Ξανά πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ οι Έφηβοι!

Οι έφηβοι του Ολυμπιακού αναδείχθηκαν πρωταθλητές ΕΣΚΑΝΑ για 8η συνεχή σεζόν!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024