Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λεβερκούζεν – Χόφενχαϊμ 4-1 : «Πάτησε» κορυφή με 4αρα η Λεβερκούζεν

Λεβερκούζεν – Χόφενχαϊμ 4-1 : «Πάτησε» κορυφή με 4αρα η Λεβερκούζεν

Η Λεβερκούζεν νίκησε με 4-1 τη Χοφενχαϊμ εντός έδρας και ανέβηκε στην πρώτη θέση της Bundesliga.

Με σπασμένα τα φρένα συνεχίζει η Μπάγερ Λεβερκούζεν που καθάρισε με 4-1 και τη Χόφενχαϊμ στην «Bay Arena» και πάτησε στην κορυφή της βαθμολογίας ένα βαθμό πάνω από τις Μπάγερν Μονάχου και Λειψία. Ακόμα μία εκρηκτική εμφάνιση για τις «ασπιρίνες» του Πέτερ Μπος που έχουν κάνει την παραγωγή φάσεων… ρουτίνα.

Η Λεβερκούζεν με πρωταγωνιστή τον σεληνιασμένο Λίον Μπέιλι, δημιούργησε σύνολα 10 τελικές, η μία καλύτερη από την άλλη, κάνοντας το τελικό αποτέλεσμα να μοιάζει μικρό. Δύο γκολ στο ημίωρο κι δύο στο δεύτερο, ήταν αρκετά για τις «ασπιρίνες» που καθάρισαν ευκολότερα κι απ’ όσο θα περίμεναν τη Χόφενχαϊμ που τελείωσε το παιχνίδι με εννιά παίκτες και πλέον βρίσκεται πιο κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού παρά στις Ευρωπαϊκές θέσεις.

Η Χόφενχαϊμ είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στα 15 δευτερόλεπτα με τον Κράμαριτς να γυρίζει για τον Γκρίλιτς που πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω. Στο 4′ και την πρώτη της ευκαιρία, η Λεβερκούζεν άνοιξε το σκορ με τον Μπέιλι να κάνει καταπληκτική ενέργεια και σουτ από πλάγια θέση, για το 1-0. Στο 7′ νέα καλή στιγμή για τις «ασπιρίνες» με τον Βιρτζ να περνά για τον Μπέιλι που σούταρε στέλνοντας την μπάλα λίγο έξω, όπως και στο 19′ ο Σικ, μετά από εξαιρετική μπαλιά του Τα και τακουνάκι του Αμιρί.

Στο 27′ η Λεβερκούζεν πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Κράμαριτς να κάνει τραγικό λάθος γυρίζοντας την μπάλα προς τον Μπάουμαν, με τον Μπέιλι να κλέβει και να σουτάρει από μακριά σε κενή εστία για το 2-0.

Με τη συμπλήρωση του ημιώρου η Χόφενχαϊμ έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Χραντέτσκι να κάνει κακό υπολογισμό μίας σέντρας και τον Πος από απίθανη θέση να στέλνει την μπάλα με κεφαλιά, λίγο πάνω από την εστία. Στο 44′ ακόμα μία ευκαιρία για τη Λεβερκούζεν με τον Μπέιλι να γυρίζει για τον Βιρτζ που σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Μπάουμαν απέκρουσε εντυπωσιακά.

Στο 50′ και την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους η Χόφενχαϊμ μείωσε σε 2-1 με ωραίο σουτ του Μπαουνγκάρτνερ. Στο 52′ νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους με σουτ του Γκρίλιτς που απέκρουσε ο Χραντέτσκι.

Στο 55′ η Λεβερκούζεν πήρε και πάλι προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Σικ να περνά ωραία στην πλάτη του για τον Βιρτζ που ξεπέρασε τον Σαμασέκου και πλάσαρε ωραία για το 3-1. Στο 61′ νέα καλή στιγμή για τις «ασπιρίνες» με τον Μπάουμαν να αρνείται το χαρ-τρικ από τον Μπέιλι. Τρία λεπτά αργότερα η Χόφενχαϊμ έμεινε με δέκα παίκτες εξαιτίας της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Γκρίλιτς. Στο 79′ το παιχνίδι τελείωσε για τους φιλοξενούμενους που έμειναν με εννιά παίκτες εξαιτίας της αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Στέφαν Πος. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Λεβερκούζεν κέρδισε πέναλτι για χέρι του Νόρντβαϊτ, με τον Αλάριο ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση κάνοντας το 4-1.

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Λαρς Μπέντερ (75′ Βάιζερ), Τα, Ταπσόμπα, Σινχράφεν (65′ Βενδέλ), Βιρτζ, Μπαουμγκαρτλίνγκερ (83′ Ντράγκοβιτς), Αμιρί, Μπέιλι (75′ Μπελαραμπί), Ντιαμπί, Σικ (65′ Αλάριο)

ΧΟΦΕΝΧΑΪΜ: Μπάουμαν, Πος, Βογκτ, Νόρντβαϊτ, Σεσενιόν, Σαμασέκου, Ρούντι, Μπαουμγκάρτνερ (75′ Γκατσίνοβιτς), Γκρίκιτς, Μπεμπού (58′ Μπελφοντίλ), Κράμαριτς (75′ Ακπογκούμα)

Sports in

Μεγαλώνει ο μύθος του Ολυμπιακού: 42ος ευρωπαϊκός τελικός

O oργανισμός του Ολυμπιακού συνεχίζει να γράφει ιστορία και μετά την τεράστια επιτυχία της ομάδας χάντμπολ, έφτασε τους 42 ευρωπαϊκούς τελικούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024