Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Έναν χρόνο συμπλήρωσε το Φαρμακείο Ποίησης στην Αγγλία

Έναν χρόνο συμπλήρωσε το Φαρμακείο Ποίησης στην Αγγλία

Οι κάτοικοι της πόλης Shropshire έχουν την τύχη να γιατρεύονται από το άγχος της καθημερινότητας, όχι με φάρμακα, αλλά με στίχους τους οποίους προμηθεύονται από ένα πολύ ιδιαίτερο βιβλιοπωλείο.

Η Deborah Alma λατρεύει την ποίηση και είναι και η ίδια ποιήτρια, αλλά και ιδιοκτήτρια του Poetry Pharmacy, του πρώτου φαρμακείου ποίησης, το οποίο άνοιξε στην πόλη Shropshire. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που επισκέπτονται το κατάστημα αναζητούν βοήθεια για να αντιμετωπίσουν τα άγχη και την πίεση της σύγχρονης ζωής. Εδώ και έναν χρόνο, το «φαρμακείο» λειτουργεί ανελλιπώς και τους μήνες της καραντίνες στέλνει τα…φάρμακα στα σίτια των «ασθενών».

Η  μονίμως ανήσυχη ιδιοκτήτρια αλλάζει συνεχώς την βιτρίνα και το εσωτερικό υλικό του καταστήματος ανάλογα με την εποχή και την διάθεση, καθώς πιστεύει ότι η ποίηση μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να ανακουφιστούν από ένα μεγάλο εύρος συναισθηματικών δυσκολιών, από κούραση και στρες μέχρι… ραγισμένη καρδιά.

Τρέχει επίσης εργαστήρια ποίησης και συμβουλευτική ποίησης. Προσκαλεί τους «ασθενείς» της σε μια αίθουσα και, αφού τους κάνει μια σειρά ερωτήσεων, στη συνέχεια τους «συνταγογραφεί» ένα προσεκτικά επιλεγμένο ποίημα.

Η ίδια επισημαίνει: «Νομίζω ότι αν υπάρχει μια ικανότητα σε όλο αυτό που κάνω είναι ότι επιλέγω να δίνω στο σωστό άτομο το σωστό ποίημα αφού μάθω λίγα παραπάνω για εκείνο και μιλήσω μαζί του. Όταν δίνω ένα ποίημα σε κάποιον, αυτό γίνεται δικό του – μπορεί να το κολλησει στο ψυγείο και να γίνει κάτι στο οποίο να απευθύνεται στις δύσκολες στιγμές, να του αναπτερώνει το ηθικό».

Η κ. Άλμα εργάστηκε με ασθενείς που είχαν άνοια για χρόνια και είδε «πώς η ποίηση μπορεί να αλλάξει τη διάθεση κάποιους και επίσης πώς αρέσει στους ανθρώπους να ακούγονται προσεκτικά, τόσο προσεκτικά που να καταγράφεις αυτό που λένε και εκτιμάς αυτό που ακούς».

Μάλιστα, απέκτησε και ένα «ασθενοφόρο ποίησης» με το οποίο ταξιδεύει σε όλη τη χώρα και δίνει ποιήματα και στίχους από το πίσω μέρος του. Θεωρεί ότι η τέχνη έχει τη δύναμη να καταφέρνει πολλά πράγματα. Η ποίηση μπορεί να είναι μια προσευχή, μια κατάρα, ένα ποίημα αγάπης ή κάτι φιλοσοφικό».

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024