Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κρουαζιέρα : Μεγάλη πτώση του τζίρου λόγω πανδημίας

Κρουαζιέρα : Μεγάλη πτώση του τζίρου λόγω πανδημίας

Κατακόρυφη πτώση λόγω της πανδημίας παρουσίασε η παγκόσμια κρουαζιέρα το 2020 σε σχέση με το 2019

Κατακόρυφη πτώση λόγω της πανδημίας παρουσίασε η παγκόσμια κρουαζιέρα το 2020 σε σχέση με το 2019. Ηταν η πιο δύσκολη χρονιά η φετινή καθώς εξαιτίας του κοροναϊού το σύνολο των πλοίων έμειναν αγκυροβολημένα. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιέρας και Φορέων Ναυτιλίας (ΕΕΚΦΝ), οι εισπράξεις κρουαζιέρας στην Ευρώπη μειώθηκαν κατά 84%, ενώ τα έσοδα της κρουαζιέρας στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 80%.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΕΚΦΝ, Θεόδωρο Κόντε, είναι άγνωστό ακόμη πότε θα επανεκκινήσει η κρουαζιέρα. Είναι όμως γεγονός ότι το restart θα λάβει χώρα αρχικώς με τα μικρά/μεσαία μεγέθους πλοία και για ολιγοήμερες κρουαζιέρας (short cruising).

Αισιοδοξία

Οπως σημειώνει η εφημερίδα Ναυτεμπορική, οι εκπρόσωποι του κλάδου δηλώνουν αισιόδοξοι καθώς, όπως σημειώνουν, οι τουρίστες θα συνεχίσουν να επιθυμούν για τις διακοπές τους να απολαμβάνουν τις ανέσεις και τις καταπληκτικές υπηρεσίες που προσφέρονται στα κρουαζιερόπλοια. Επίσης έχουν την ευκαιρία να απολαμβάνουν εξαιρετικούς, πολλαπλούς προορισμούς σε διάφορες χώρες και ηπείρους με ήθη και έθιμα, κουλτούρα και φυσικά ιστορικά μνημεία και πανέμορφα τοπία που εντυπωσιάζουν.

Ανταγωνιστικός προορισμός η Ελλάδα

Η χώρα μας είναι από τους πλέον ανταγωνιστικούς προορισμούς με τις πανέμορφες παραλίες και ιστορικά μνημεία και την τεράστια ακτογραμμή, είναι πάντα στην πρώτη γραμμή στην προσφορά του θαλάσσιου τουρισμού. Ωστόσο, όπως τονίζει ο κ. Κόντες, ίσως χρειαστούν 4- 5 χρόνια για να φτάσουμε στα αξιοζήλευτα αποτελέσματα του 2019, με την εφαρμογή του εμβολίου να καθορίζει το restart της κρουαζιέρας σταδιακά.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024