Δευτέρα 27 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Βρούτσης στο MEGA: 24.000 εργαζόμενοι σε αναστολή δεν έχουν υποβάλει στην «ΕΡΓΑΝΗ» τα στοιχεία τους

Βρούτσης στο MEGA: 24.000 εργαζόμενοι σε αναστολή δεν έχουν υποβάλει στην «ΕΡΓΑΝΗ» τα στοιχεία τους

Ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε εξάλλου ότι τον Δεκέμβριο ο αριθμός των εργαζομένων σε αναστολή θα είναι και πάλι περίπου 675.000

Στην εκπομπή «ΜΕGA Σαββατοκύριακο» μίλησε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης τονίζοντας ότι ξεκίνησε η καταβολή του επιδόματος για τις αναστολές του Νοεμβρίου προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχει μια κατηγορία 24.000 εργαζομένων σε αναστολή που δεν έχουν υποβάλει στην «ΕΡΓΑΝΗ» τα στοιχεία τους.

Ειδικότερα,ο κ. Βρούτσης έκανε αναφορά στην ταχύτητα και υπευθυνότητα που έχει δείξει η κυβέρνηση απέναντι στις δεσμεύσεις της σε εργαζόμενους και επιχειρήσεις και τόνισε ότι οι καταβολές του Νοεμβρίου των εργαζομένων σε αναστολή ήδη πιστώνονται από χθες Παρασκευή στους λογαριασμούς για 675.000 εργαζομένους. Το σύνολο των χρημάτων θα έχει μπει στους λογαριασμούς για όλους τους εργαζομένους σε αναστολή κλειστών και πληττόμενων επιχειρήσεων εντός δύο -τριών ημερών.

Ο ίδιος στάθηκε στο ζήτημα που είχε προκύψει για χιλιάδες εργαζομένους σε αναστολή από κλειστές επιχειρήσεις, τονίζοντας ότι στην κατηγορία των κλειστών επιχειρήσεων υπήρξαν 14.736 περιπτώσεις κατά τις οποίες σημειώθηκαν λάθη από τις επιχειρήσεις και των ίδιους εργαζόμενους. «Οι λογιστές με υπευθυνότητα υπέβαλαν διορθώσεις και τροποποιήσεις στο σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» και έτσι τώρα αυτοί οι εργαζόμενοι περιλαμβάνονται στους 675.000 εργαζομένους που θα πληρωθούν» σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Βρούτσης, υπάρχουν περίπου 24.000 εργαζόμενοι που εντόπισε σε διασταυρωτικές εργασίες η «ΕΡΓΑΝΗ», οι οποίοι δεν έχουν υποβάλει στο σύστημα ως όφειλαν τα στοιχεία τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πληρωθούν. Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό για αυτούς τους πολίτες ώστε να υποβάλουν όσο ταχύτερα μπορούν τα στοιχεία τους και να λάβουν τα χρήματά τους ακόμη και εντός του Δεκεμβρίου αν γίνεται, είπε ο υπουργός Εργασίας διαβεβαιώνοντας ότι τα χρήματα τους δεν θα χαθούν.

Εξήγησε επίσης την διαδικασία καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων τονίζοντας ότι η καταβολή του δώρου που αναλογεί στο κράτος ξεκινά από τις 21 Δεκεμβρίου και πως η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομών σε αναστολή θα έχει λάβει στις 21 Δεκεμβρίου το μεγαλύτερο ποσοστό του δώρου.

Ο υπουργός Εργασίας εκτίμησε εξάλλου ότι τον Δεκέμβριο ο αριθμός των εργαζομένων σε αναστολή θα είναι και πάλι περίπου 675.000.

Σχετικά με τα δικαιολογητικά των κληρονόμων που δικαιούνται αναδρομικά επισήμανε ότι «μέχρι τις 17 Δεκεμβρίου θα παρουμε στην ΕΡΓΑΝΗ το πρώτο κύμα των αιτήσεων, που αν έχουν συμπληρωθεί θα τους πληρώσουμε ίσως και μέσα στον Δεκέμβριο». Αλλά και οι υπόλοιποι, που μπορεί να μην έχουν υποβάλει αιτήσεις γιατί δεν έχουν συγκεντρώσει τα δικαιολογητικά, δεν θα πρέπει να έχουν άγχος, είπε ο κ. Βρούτσης, αφού μπορούν να τα υποβάλουν έως τέλος Φεβρουαρίου.

Αναφέρθηκε επίσης στην υψηλότερη και αποδοτικότερη σύνταξη που θα απολαμβάνουν συνταξιούχοι με προϋπηρεσία άνω των 30 ετών και η οποία αφορά συνταξιούχους που βγηκαν σε σύνταξη μετά το ν. Κατρούγκαλου.

«Μέχρι το τέλος του 2021 η παθογένεια 50 ετών που υπάρχει στην Ελλάδα στο ασφαλιστικό μας σύστημα θα τελειώσει και θα έχουν αποδοθεί όλες οι εκκρεμείς συντάξεις» σχολίασε για το θέμα.

Δεν προβλέπεται να δοθεί έκτακτο βοήθημα στους χαμηλοσυνταξιούχους. Η πολιτεία στηρίζει τους πλέον ευάλωτους με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, είπε ο κ. Βρούτσης, που υπενθύμισε ότι τέλος Δεκεμβρίου θα καταβληθεί άλλη μια δόση για τους δικαιούχους του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος.

Sports in

Ολυμπιακός – Φενερμπαχτσέ 87-84: Πήρε τον μικρό τελικό και την τρίτη θέση

Ο Ολυμπιακός επικράτησε της Φενερμπαχτσέ με 87-84 και κατέκτησε την τρίτη θέση στο Final 4 του Βερολίνου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 27 Μαϊου 2024