Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σύνοδος Κορυφής : Η Γερμανία ξεκλείδωσε τη συμφωνία για τον Προϋπολογισμό και το Ταμείο Ανασυγκρότησης

Σύνοδος Κορυφής : Η Γερμανία ξεκλείδωσε τη συμφωνία για τον Προϋπολογισμό και το Ταμείο Ανασυγκρότησης

Πρόταση συμβιβασμού από τη Γερμανία έκαμψε τις αντιρρήσεις Πολωνίας και Ουγγαρίας και άνοιξε τον δρόμο για την έγκριση από τη Σύνοδο Κορυφής του Προϋπολογισμόυ της ΕΕ και του Ταμείου Ανάκαμψης σε συνδυασμό με τον μηχανισμό για το κράτος δικαίου.

Συμφωνία για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, το Ταμείο Ανασυγκρότησης από την πανδημία του κοροναϊού και τον μηχανισμό για το κράτος δικαίου επετεύχθη νωρίτερα απόψε με τη γερμανική πρόταση συμβιβασμού, η οποία έκαμψε τελικά τις αντιρρήσεις της Ουγγαρίας και της Πολωνίας και εγκρίθηκε και από τα 27 κράτη – μέλη, ανακοίνωσε η καγκελαρία.

«Μπορούν να εφαρμοστούν»

«Το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο και το Ταμείο Ανασυγκρότησης «Next Generation EU» μπορούν τώρα να εφαρμοστούν, συνδεδεμένα με έναν μηχανισμό για το κράτος δικαίου. Προηγουμένως, η Γερμανία ως ασκούσα την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ είχε αναπτύξει μία πρόταση συμβιβασμού, την οποία κατέστη εφικτό να εγκρίνουν η Πολωνία και η Ουγγαρία», επισημαίνεται στην ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης.

«Στο νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο για πρώτη φορά κατοχυρώνονται η δέσμευση για το κράτος δικαίου και ένας μηχανισμός προστασίας του προϋπολογισμού. Σε περίπτωση παραβιάσεων, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για μέτρα, τα οποία θα πρέπει να εγκριθούν με ειδική πλειοψηφία. Η Πολωνία και η Ουγγαρία δεν ήθελαν να εγκρίνουν αυτόν τον κανόνα», αλλά η γερμανική προεδρία υποστήριξε την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης και ανέπτυξε ανάλογη συμβιβαστική πρόταση, διευκρινίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Εκκρεμούν…

Σύμφωνα με την καγκελαρία, στην ημερήσια διάταξη του Συμβουλίου βρίσκονται ακόμη η ευρωπαϊκή πολιτική για το κλίμα, η μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού, ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας και θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, όπως οι σχέσεις με την Τουρκία και η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας «Νότια Γειτονία» και οι σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Μάχες «επιβίωσης» στα playout της Super League

Mάχη για την επιβίωσή τους στην Super League δίνουν αρκετές ομάδες στην 5η αγωνιστική των playout.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024