Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Την… άνοιξη στη διαχείριση απορριμμάτων φιλοδοξούν να φέρουν μαθητές από το Γυμνάσιο της Άνοιξης

Την… άνοιξη στη διαχείριση απορριμμάτων φιλοδοξούν να φέρουν μαθητές από το Γυμνάσιο της Άνοιξης

Τα παιδιά τα βρίσκουν ευκολότερα από τους ενήλικους και συνεργάζονται άνετα για ένα μεγαλύτερο σκοπό.

Οι μαθητές του γυμνασίου της Άνοιξης συμμετέχουν ως εταίροι σε μια σύμπραξη με σχολεία από τη Ρουμανία, την Τουρκία και την Κροατία στο πρόγραμμα “Smart Waste Management for Smarter Cluster Schools – SMS”.

Το πρόγραμμα έχει περιβαλλοντολογικό ενδιαφέρον, αφού στοχεύει στην ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των μαθητών αλλά και των τοπικών κοινωνιών σχετικά με το φλέγον ζήτημα της έξυπνης διαχείρισης απορριμμάτων.

Μπορεί η διαχείριση των απορριμμάτων στη χώρα συνολικά να παρομοιάζει με το «Γιοφύρι της Άρτας» που ολημερίς το χτίζανε και βράδυ το γκρεμίζανε, ωστόσο τα νέα μας παιδιά πρέπει να γνωρίζουν τις βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης και τέτοια προγράμματα που εμπλέκονται και μαθητές άλλων χωρών μόνο καλό μπορεί να κάνουν. Άλλωστε τα νέα παιδιά έχουν πολύ λιγότερο αναπτυγμένο το «Εγώ» και ευκολότερα μπορούν να υιοθετήσουν μια καλύτερη ιδέα.

Το πρόγραμμα όπως το καταλαβαίνουμε εμείς, ουσιαστικά επιθυμεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ευαισθητοποίηση αλλά και αλλαγή κουλτούρας. Αν και προβλέπει μάλιστα και μετακινήσεις –ταξίδια, λόγω της πανδημίας δεν θα πραγματοποιηθούν αλλά οι επαφές και η ανταλλαγή γνώσης θα γίνεται διαδικτυακά τουλάχιστον μέχρι η κατάσταση να διαφοροποιηθεί.

Μπορεί να συμμετέχουν μαθητές στη διαδικασία ωστόσο έχει ένα ευρύτερο ενδιαφέρον δεδομένο πως οι οικογένειες αλλά και μέλη της τοπικής κοινωνίας θα έχουν την ευκαιρία να εμπλακούν έμμεσα στο πρόγραμμα και να υιοθετήσουν δράσεις και θεωρία.

Οι κυρίες Γραμματική Παλαμούτη και Αθηνά Μπελέρη αξίζουν τα εύσημα καθώς κατάφεραν να εντάξουν το γυμνάσιο της Άνοιξης για μια ακόμη φορά σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα. Τα παιδιά στο δήμο Διονύσου και όχι μόνο έχουν ανάγκη νέες προκλήσεις για να ξεδιπλώσουν τα ταλέντα τους και είναι ευχής έργον που υπάρχουν άνθρωποι όπως οι κυρίες που αναφέραμε που δίνουν την πρέπουσα ευκαιρία στα παιδιά

Sports in

Στρέφεται στη Δικαιοσύνη η Μπαρτσελόνα για το γκολ-φάντασμα κόντρα στη Ρεάλ (vid)

Αποφασισμένη να το φτάσει στα άκρα η Μπαρτσελόνα για το γκολ του Λαμίν Γιαμάλ που δεν μέτρησε ποτέ αν και είναι φανερό πως η μπάλα πέρασε την γραμμή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024