Η Νιασιναμίδη είναι ένα συστατικό που θα βοηθήσει πολύ τόσο σε ερεθισμούς του προσώπου λόγω κρύου και μάσκας, όσο και στην πρόληψη των ρυτίδων.

Σύσταση

Η νιασίνη (νικοτινικό οξύ) είναι ένα βασικό σύμπλοκο της Β βιταμίνης (Β3), της οποίας η ανεπάρκεια οδηγεί στο κλινικό σύνδρομο γνωστό ως πελλάγρα.

Το νικοτιναμίδιο (νιασιναμίδη), το δραστικό συστατικό, είναι η φυσιολογικώς ενεργός μορφή της νιασίνης και είναι η χημική μορφή της βιταμίνης Β3 που βρίσκεται σε όλα σχεδόν τα προϊόντα πολυβιταμινών.

Αν και το νικοτινικό οξύ και το νικοτιναμίδιο είναι τόσο στενά συνδεδεμένα χημικά, διαφέρουν κάπως στις φαρμακολογικές ιδιότητες, σύμφωνα με το galinos.gr.

Δράσεις

Μια από τις δράσεις της είναι να αυξάνει τα επίπεδα του κολλαγόνου και των λιπαρών οξέων. Έτσι, προστατεύει το δέρμα από τις επιβλαβείς ουσίες και προλαμβάνει την εμφάνιση ελεύθερων ριζών.

Με λίγα λόγια δηλαδή αυτή είναι η αντιγηραντική της δράση. Παράλληλα όμως έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει την λιπαρότητα ώστε να καταπολεμήσει την ακμή.

Τέλος, καθαρίζει κατά μια έννοια το δέρμα μιας και με τη συστηματική χρήση το φωτίζει. Εξαφανίζοντας κηλίδες, σημάδια ακμής και πόρους.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που αυτό το καταπραϋντικό και αντιβακτηριδιακό συστατικό μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα ή ερεθισμό.

Η ποσότητα βέβαια που περιέχεται μέσα στα δερμο-καλλυντικά του εμπορίου είναι πολύ μικρή για να φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Εάν όμως ανήκεις σε αυτή τη μειονότητα πρέπει αρχικά να ελέγξεις εάν είσαι αλλεργική στη νιασιναμίδη.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr