Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Δέρμα και περιποίηση : Αυτή η ουσία θα εξασφαλίσει τη νεότητα κόντρα σε κάθε ρυτίδα

Δέρμα και περιποίηση : Αυτή η ουσία θα εξασφαλίσει τη νεότητα κόντρα σε κάθε ρυτίδα

Μια από τις δράσεις της είναι να αυξάνει τα επίπεδα του κολλαγόνου και των λιπαρών οξέων

Η Νιασιναμίδη είναι ένα συστατικό που θα βοηθήσει πολύ τόσο σε ερεθισμούς του προσώπου λόγω κρύου και μάσκας, όσο και στην πρόληψη των ρυτίδων.

Σύσταση

Η νιασίνη (νικοτινικό οξύ) είναι ένα βασικό σύμπλοκο της Β βιταμίνης (Β3), της οποίας η ανεπάρκεια οδηγεί στο κλινικό σύνδρομο γνωστό ως πελλάγρα.

Το νικοτιναμίδιο (νιασιναμίδη), το δραστικό συστατικό, είναι η φυσιολογικώς ενεργός μορφή της νιασίνης και είναι η χημική μορφή της βιταμίνης Β3 που βρίσκεται σε όλα σχεδόν τα προϊόντα πολυβιταμινών.

Αν και το νικοτινικό οξύ και το νικοτιναμίδιο είναι τόσο στενά συνδεδεμένα χημικά, διαφέρουν κάπως στις φαρμακολογικές ιδιότητες, σύμφωνα με το galinos.gr.

Δράσεις

Μια από τις δράσεις της είναι να αυξάνει τα επίπεδα του κολλαγόνου και των λιπαρών οξέων. Έτσι, προστατεύει το δέρμα από τις επιβλαβείς ουσίες και προλαμβάνει την εμφάνιση ελεύθερων ριζών.

Με λίγα λόγια δηλαδή αυτή είναι η αντιγηραντική της δράση. Παράλληλα όμως έχει αντιφλεγμονώδη δράση και μειώνει την λιπαρότητα ώστε να καταπολεμήσει την ακμή.

Τέλος, καθαρίζει κατά μια έννοια το δέρμα μιας και με τη συστηματική χρήση το φωτίζει. Εξαφανίζοντας κηλίδες, σημάδια ακμής και πόρους.

Υπάρχουν και οι περιπτώσεις που αυτό το καταπραϋντικό και αντιβακτηριδιακό συστατικό μπορεί να προκαλέσει ερυθρότητα ή ερεθισμό.

Η ποσότητα βέβαια που περιέχεται μέσα στα δερμο-καλλυντικά του εμπορίου είναι πολύ μικρή για να φέρει ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Εάν όμως ανήκεις σε αυτή τη μειονότητα πρέπει αρχικά να ελέγξεις εάν είσαι αλλεργική στη νιασιναμίδη.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024