Πέμπτη 30 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Οικονομική στήριξη λόγω της πανδημίας ζητούν από την κυβέρνηση οι δικηγόροι

Οικονομική στήριξη λόγω της πανδημίας ζητούν από την κυβέρνηση οι δικηγόροι

Ζητούν άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων ζητά η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας προκειμένου να επιτευχθεί τη οικονομική στήριξη των των δικηγόρων που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.

Συγκεκριμένα η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, που συνεδρίασε έκτακτα στις 8.12.2020, υπό την προεδρία του Προέδρου Δημήτρη Βερβεσού, μέσω τηλεδιάσκεψης, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

1. Οι δικηγόροι έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες της πανδημίας, ιδίως λόγω της αναστολής λειτουργίας των Δικαστηρίων και της υπολειτουργίας υπηρεσιών που είναι άμεσα συνδεδεμένες με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος και πρέπει να στηριχθούν άμεσα. Μεγάλο μέρος των συναδέλφων, και ιδίως των νέων, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμη και βασικές βιοτικές τους ανάγκες. Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο.

Η Ολομέλεια καταγγέλλει την αδράνεια της Κυβέρνησης για την ουσιαστική οικονομική στήριξη του κλάδου και την καλεί να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της έναντι των δικηγόρων. Είναι η ώρα της υλοποίησης των εξαγγελιών της.

2. Η Ολομέλεια ζητά από την Κυβέρνηση άμεσα, τώρα :

α) Την καταβολή του χορηγήματος από τον ειδικό λογαριασμό ΟΑΕΔ του ν. 3996/2011 σε όλους τους δικαιούχους δικηγόρους εντός του μηνός Δεκεμβρίου του 2020 και πριν τις γιορτές. Οι δικηγόροι εδώ και πέντε μήνες περιμένουν να λάβουν το χορήγημα, το οποίο έχει σχηματιστεί, μάλιστα, από δικές τους εισφορές και καθώς βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους δεν έχει εκδοθεί ακόμη ούτε η εφαρμοστική ΚΥΑ.

β) Την οικονομική ενίσχυση των δικηγόρων, μέσω της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5.

Ο καθορισμός των δικαιούχων θα πρέπει να γίνει με βάση τη μείωση του εισοδήματός τους, κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2020, χωρίς κανένα συμψηφισμό του τυχόν δικαιούμενου ποσού με το ποσό που έλαβαν κατά τον 4ο κύκλο της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, σύμφωνα και με τις αρχικές κυβερνητικές εξαγγελίες. Στις περιφερειακές ενότητες, που έχουν χαρακτηριστεί ως ζώνες αυξημένου κινδύνου, δεν θα πρέπει να ισχύει η μείωση του εισοδήματος κατά 20%, όπως ισχύει και για τις περιοχές που επλήγησαν από τη θεομηνία.

Κάθε άλλη προσέγγιση, που θα οδηγήσει σε περιορισμό του αριθμού των δικαιούχων δικηγόρων δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

3. Η Ολομέλεια, για τα λοιπά θέματα, εμμένει στο διεκδικητικό της πλαίσιο και υιοθετεί την από 5.12.2020 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής, με την οποία τέθηκαν οι προτεραιότητες της διεκδίκησης.

4. Στα πλαίσια αυτά, η Ολομέλεια:

Α. Ζητά άμεση, εντός της εβδομάδας, συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Β. Ξεκινά τη μαζική συλλογή υπογραφών δικηγόρων, ηλεκτρονικά, επί ψηφίσματος διαμαρτυρίας για την κυβερνητική στάση έναντι του κλάδου, το οποίο θα επιδοθεί στην Κυβέρνηση, στα κόμματα και σε όλους τους βουλευτές, θα καταχωρηθεί σε κυριακάτικα έντυπα και θα προβληθεί σε ραδιοφωνικά και διαδικτυακά μέσα.

Η Ολομέλεια θα συνέλθει σε νέα συνεδρίαση την Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου για να επανεξετάσει την κατάσταση.

Sports in

Οι 313 ομαδικοί τίτλοι του Ολυμπιακού και το μοναδικό ρεκόρ

Ο Ολυμπιακός έφτασε τους 313 ομαδικούς τίτλους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 30 Μαϊου 2024