Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Είναι Θρύλος και τους «σάρωσε» όλους

Είναι Θρύλος και τους «σάρωσε» όλους

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει στόχο την παρουσία στην οκτάδα και μπορεί να τα καταφέρει. Κι αν η ομάδα του λιμανιού καταφέρει να μπει στους «8» τότε στην συνέχεια όλα είναι πιθανά.

Ο Ολυμπιακός έκανε μυθική εμφάνιση στην Βαρκελώνη, διέλυσε την Μπαρτσελόνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αλλά και τρεις διαιτητές που σφύριζαν απίστευτα πράγματα εναντίον των ερυθρόλευκων.

Αυτός είναι ο Ολυμπιακός που μπορεί να πετύχει πολλά, αυτή είναι η ομάδα που σίγουρα μπορεί να έχει στόχο την οκτάδα, όπως τόνισαν πριν από λίγες μέρες, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Οι ηγέτες του Ολυμπιακού έχουν σίγουρα κάθε λόγο να αισθάνονται δικαιωμένοι με τέτοιες παλικαρίσιες νίκες, όπως αυτή στην έδρα των Καταλανών.

Οι ερυθρόλευκοι πραγματοποίησαν την κορυφαία τους φετινή εμφάνιση και με μπάσκετ εποχής Λονδίνου, (πάλι με Μπαρτζώκα στον πάγκο) διέλυσαν την Μπάρτσα αλλά και τους ανεκδιήγητους διαιτητές, που με τα σφυρίγματα τους «κρατούσαν» την ομάδα του Γιασικεβίτσιους στο παιχνίδι.

Αυτός ο Ολυμπιακός όμως κατάφερε να «λυγίσει» και την ισπανική ομάδα, ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, αλλά και τους διαιτητές.

Και στην διαιτησία του χθεσινού αγώνα πρέπει να σταθούμε γιατί ήταν προκλητική. Η εικόνα των τριών διαιτητών (Πουκλ, Γιόβτσιτς και Ρότσα) ήταν απαράδεκτη και δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψει κάποιος τα αδιανόητα σφυρίγματα εναντίον του Ολυμπιακού.

Δυστυχώς για την κορυφαία διοργάνωση στην Ευρώπη, τέτοιες διαιτησίες προκαλούν αηδία.

Είπαμε όμως, αυτή η ομαδάρα έκανε την υπέρβαση και πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη, φτάνοντας στο 6-5.

Ηγέτης των ερυθρόλευκων, ο Κώστας Σλούκας με μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Όχι μόνο σε ότι αφορά το σκοράρισμα αλλά και σε επίπεδο δημιουργίας. Με 15 πόντους και 10 ασίστ έκανε αυτό που θέλει ο Ολυμπιακός, αυτό που θέλει ο Μπατζώκας.

Τέτοιες (μεγάλες) βραδιές είναι το ζητούμενο για τον γκαρντ του Ολυμπιακού αν και θα πρέπει εδώ να τονίσουμε πως ο Σλούκας είχε πολλούς συμπαραστάτες.

Για να φύγει άλλωστε μια ομάδα νικήτρια από την έδρα της Μπαρτσελόνα, χρειάζεται να δώσουν όλοι τον καλύτερό τους εαυτό και ο Ολυμπιακός ευτύχησε να έχει σε μεγάλη βραδιά πολλούς παίκτες.

Είναι μια νίκη που αποδεικνύει πως οι δύο εβδομάδες που ο Ολυμπιακός χτυπήθηκε από τον κοροναϊό, έβγαλαν εκτός ρυθμού την ομάδα του Πειραιά και «εκτροχίασαν» το πλάνο του Μπαρτζώκα.

Ο Έλληνας κόουτς δεν μπορούσε να δουλέψει όπως ήθελε, βλέποντας πολλούς παίκτες να βγαίνουν θετικοί στον κοροναϊό κι επί της ουσίας για δύο εβδομάδες δεν μπορούσε να γίνει ούτε προπόνηση καθώς η μισή ομάδα ήταν νοκ άουτ.

Αυτό σίγουρα επηρέασε τον Ολυμπιακό, αλλά τώρα που έχουν επιστρέψει όλοι, η ομάδα του Πειραιά δείχνει ότι είναι ικανή να πετύχει πολλά.

Είναι μια πολύ μεγάλη νίκη για τους πειραιώτες και μια ήττα της Μπάρτσα που πείραξε πολύ τον προπονητή της. Φάνηκε άλλωστε από τις αντιδράσεις του Γιασικεβίτσιους καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα, αλλά και στο φινάλε.

Ο Ολυμπιακός έχει βάλει στόχο την παρουσία στην οκτάδα και μπορεί να τα καταφέρει. Κι αν η ομάδα του λιμανιού καταφέρει να μπει στους «8» τότε στην συνέχεια όλα είναι πιθανά.

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ

Παρακολουθήστε live στις 21:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ για το Game 2 των play offs της Euroleague. Τηλεοπτικά από Novasports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024